Haberler

Didim'de Yürüyüş ve Gösteri Alanlarına Kısıtlama

Güncelleme:

Didim Kaymakamlığı, bazı alanlarda yürüyüş ve gösteri yapılmasını yasakladı.

Didim Kaymakamlığı, bazı alanlarda yürüyüş ve gösteri yapılmasını yasakladı.

Didim Kaymakamlığı, İçişleri Bakanlığının 02 Kasım 2012 tarihli ve 2012/64 sayılı genelgeye dayanarak bir basın açıklaması yaptı. Didim Kaymakamlığından yapılan açıklamada; ilçede siyasi partiler, sendikalar, kamu niteliğindeki meslek kuruluşları, vakıflar, dernekler, ticari ortaklar, odalar ve tüzel kişiler tarafından açık havada yapılacak basın açıklamalarına kamu güvenliği, kamu düzeninin sağlanması ve suçların önlenmesi amacıyla Hükümet Konağı, Adliye, Emniyet, Jandarma, Devlet Hastanesi ve Okul binalarının yakın çevresinde yapılmayacağı belirtildi.

Açıklamada, 2911 sayılı kanuna göre toplantı ve gösteri yürüyüşleri yapılan alanlar ve kamuya ait alanlarda çadır kurma, imza masası kurma, stant açma tezgah kurma gibi etkinliklerin yapılmayacağı ifade edildi. Başkaların hak ve özgürlüklerini kısıtlamadan, açık havada, toplu ve ferdi olarak, basın açıklaması yapmak amacıyla herhangi bir yerden başka bir yere kamu düzenini bozacak şekilde gösteri amaçlı toplu yürüyüş yapmadan, el ile taşınabilir ses yükseltici cihazlar haricinde ses yükselten cihazlar kullanmadan ve bu amaçla sabit platform kurmadan, gürültü ve çevre kirliliğine yol açmadan, yaya ve araç trafiğine engel olmayacak sayıda katılımla en fazla iki saati geçmemek kaydı ile yazılı ve sözlü basın açıklamasının yapılabileceği belirtildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Didim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title