Haberler

Didim'de Site Sakinlerinden Engelliler Yararına Kermes

Didim’de bulunan Konya Kültür Sitesi’nde dört yıl önce bir grup gönüllünün başlattığı engelli vatandaşlara akülü araba alma etkinlikleri bu yılda gerçekleştiriliyor.

Didim'de bulunan Konya Kültür Sitesi'nde dört yıl önce bir grup gönüllünün başlattığı engelli vatandaşlara akülü araba alma etkinlikleri bu yılda gerçekleştiriliyor.

Didim'de bulunan Konya Kültür Sitesi sakinlerinden Cumhur Tuncay'ın başını çektiği grup tarafından Engellilere yönelik olarak düzenlenen kermes bu yılda devam ettirildi.

Sitenin parkında gerçekleşen etkinliğe Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, Konya Kültür Sitesi Başkanı Ergün Ünüvar, sosyal etkinliği dört yıl önce başlatan Cumhur Tuncay, dernek yönetim kurulu üyeleri ve site sakinleri katıldı. Gönüllülerin görev yaptığı kermeste site sakinlerince hazırlanan tatlı ve tuzlu yiyecekler ile hediyelik eşya ve giysiler cüzi miktarlarda satışı sunuldu.

Kermesin 4 gün süreceğini belirten Konya Kültür Sitesi Başkanı Ergün Ünüvar, site olarak geleneksel hale getirdikleri bu etkinliği düzenlemekten mutlu olduklarını söyledi. Her sene mümkün olduğunca bir fazla akülü sandalye alabilmeyi amaçladıklarını ifade eden Site Başkanı Ünüvar, herkesi katkı sağlamaya davet etti.

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş ise etkinlikten çok memnun olduklarını belirterek, "Dört yıl önce burada bu etkinliği başlattılar ve ilk sene bir akülü sandalye alındı. Bu sene de etkinliğin dördüncüsü gerçekleştiriliyor. Burada çok güzel bir etkinlik, çok güzel duyarlı bir çalışma yapılıyor. Biz Konya Kültür Sitesi sakinlerine çok teşekkür ediyoruz. Buradaki çalışma, ilçemizdeki diğer sitelere de örnek olmalı. Sitelerimizin engelliler yararına düzenleyeceği her etkinliğe bizler dernek olarak katılmaya hazırız" dedi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yaz kermesinde, dört akülü sandalye alınması hedeflendi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altıntaş Konya Didim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title