Haberler

Didim'de Seyyar Tezgahların Kaldırılmasına Tepki

Altınkum sahilinde seyyar tezgahlarda satış yapan kişiler, bu yıl sahilde tezgah açılmasına izin vermemesine tepki amacıyla belediye binası önünde toplandı Grubun başkanla görüşmek için belediyeye girmek istemesi sırasında girişteki bazı camlar kırıldı, fenalık geçiren bir kişi hastaneye kaldırıldı Engelliler ve yakınları da, daha önce kendilerine tahsis edilen standların kaldırılmasına tepki gösterdi.

Didim ilçesi Altınkum sahilinde seyyar tezgahlarda satış yapan kişiler, bu yıl sahilde tezgah açılmasına izin verilmemesine, belediye binası önünde toplanarak tepki gösterdi.

Altınkum sahilinde seyyar tezgahlarda satış yapan kişiler, belediyenin sahilde tezgah açılmasına izin vermeme kararına ve tezgahların toplanmasına tepki amacıyla, belediye binası önünde bir araya geldi.

Kararı protesto eden seyyar tezgah sahipleri, tezgahların açılmasına izin verilmesini istedi. Zabıta görevlileri tarafından ikna edilmeye çalışılan gruptan bazı kişiler, belediye başkanıyla görüşmek istediklerini söyleyerek zorla binaya girmeye çalıştı. Yaşanan arbedede belediye girişindeki bazı camlar kırıldı, sahilde mısır tezgahı çalıştırdığı öğrenilen Şerife Özcambaç ise fenalaşarak ambulansla Didim Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Engelliler de eylem yaptı

Seyyar tezgahların kaldırılmasına engelliler de tepki gösterdi. Belediye önünde aileleriyle gelen engelliler, sahilde kendilerine tahsis edilen tezgahlarda takı ve kitap satarak aile bütçesine katkı sağladıklarını belirterek bu yıl tezgah açmalarına izin verilmediğini bildirdi.

Belediye Başkanı Deniz Atabay'ın seçim döneminde kendilerini mağdur etmeyeceği sözü verdiğini ifade eden bir engellinin yakını Aydın Çıta, "Sezonla birlikte açtığımız stantlar zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı. Yerel yönetimlerin bir çoğu sosyal projelerle engellilere destek oluyor, engelliler de bu projelerde kendilerini gösterebiliyorlar, halka iç içe olabiliyorlar, çevreyle diyaloglarını arttırabiliyor. Didim belediyesinin bu uygulamasına anlam veremedik, engellileri sağlanan sosyal ortamdan uzaklaştırıyor. Bu insanlar sadece evde mi yaşasınlar" diye konuştu.

Kas ve kemik erimesi rahatsızlığı bulunduğunu söyleyen Abbas Karabulut ise 10 yıldır yazdığı kitapları sahildeki tezgahta satıp gelir elde ettiğini belirterek, bu imkanın elinden alınmamasını istedi. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Altınkum Aydın Didim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title