Haberler

Didim'de Kaldırım Yönetmeliğinin Son Şekli Verildi

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Belediyesi Yaya Kaldırım yönetmeliğinin işyerinde uygulama esasları konusunda bilgilendirmede bulundu.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Belediyesi Yaya Kaldırım yönetmeliğinin işyerinde uygulama esasları konusunda bilgilendirmede bulundu. Başkan Atabay yönetmelikle ilgili de esnafa bilgilendirmenin yapıldığını söyledi.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Belediyesi Yaya Kaldırım yönetmeliğinin işyerinde uygulama esasları konusunda bilgilendirmede bulundu. Başkan Atabay Belediye Meclisinin 4 Mart 2015 tarihinde 31 sayılı karar ile yürürlüğe giren Didim Belediyesi yaya kaldırımları yönetmeliğinin uygulanacak esasları başlığında yer alan 5 maddesi doğrultusunda uygulama esaslarının belirlendiğini söyledi. Uygulama esaslarında şunlar yer aldı; "Kaldırımlarda ve kaldırım bulunmayan yol kenarlarında yayaların rahatlıkla yürüyebilmesi can ve mal güvenliklerinin tehlikeye atılmaması gerekçesiyle 1- Kaldırım ve işyerleri arasında çekme mesafesi bulunmaya yerlerdeki " yaya kaldırımlarında" hiçbir şekilde satış malzemesi, reklam tabelası, masa, sandalye, buzdolabı, tüp, güneş enerjisi ve benzeri malzemeler bulundurulamaz. 2- Kaldırım ve dükkan arasında çekme mesafesi bulunan yerlerde ve Belediye yönetiminin izin verebileceği alanlarda; binaların sadece ön cephelerinde olmak üzere şehir estetiğini bozmayacak görüntü kirliliği yaratmayacak ve komşu dükkanların görüş alanını kapatmayacak ayrıca bina yan cepheleri hiçbir şekilde kullanılmayacağı gibi kapalı alanda oluşturulmayacaktır. Bina çekme mesafeleri ön cephesinde ön sınırına 1 metre mesafeye kadar ve 1 metre yüksekliği aşmayacak dikey eşya veya dolap bulundurulmamak şartıyla ürün teşhir için kullanılabilecektir. Bu alanlarda pişirme aletleri, döner, tavuk, ızgara, midye vs gibi yiyecek reyonları buzdolabı, tüp, güneş enerjisi, kaba inşaat malzemeleri gibi eşyalar bulundurulmayacaktır.3- Kaldırımlardan bağımsız bina ve kaldırım arasında kalan yaya geçişlerine engel olmayan küçük kademeli alanlarda (1 metre yüksekliği geçmeyecek şekilde) işgaliye bedeli ödemek şartıyla sadece dondurma dolabı bulundurulabilecektir.

4- Çekme mesafesi bulunmayan ancak trafiğe engel olmayacak veya trafiğe kapalı alanlarda belediye yönetiminin belirleyeceği konumda işgaliye bedelini peşin ödemek suretiyle lokanta, çay bahçesi, cafe, kafeterya, pastahane gibi yiyecek sektörü hizmeti verenler servis hizmeti için bir veya iki sıra sadece masa ve sandalye bulundurabilecektir.5- Kaldırımlarda ve çekme mesafelerinde bisiklet, elektrikli bisiklet ve motorsiklet sürülemez ve park edilemez" denildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Didim Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

didimli esnaf:

iyi hoş bizler uygulamaya uyduk. ancak Yenimahalle Selanik caddesindeki ''hamurkar börek '' isimli kanun tanımaz. işletme niçin kanuna uymuyor. bu didim belediyesinin hiçmi zabıtası yok veya görmezden mi geliyor. defalarca şikayet ve ihbar edilmesine rağmen aynen devam ediyor. bu haksızlık olmuyor mu?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title