Haberler

Didim'de 'İyi Tarım' Üreticileri Sertifikalarını Törenle Aldı

Aydın Valiliği Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından desteklenen iyi tarım uygulamasından faydalanan 42 zeytin üreticisi sertifikalarını aldı.

Aydın Valiliği Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından desteklenen iyi tarım uygulamasından faydalanan 42 zeytin üreticisi sertifikalarını aldı.

Aydın Valiliği Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Aydın İl Özel İdaresi katkıları ile Didim'de zeytin yetiştiricileri üzerinde uygulanan iyi tarım uygulamalarına katılan ve başarı elde eden çiftçilere sertifikaları törenle verildi.

Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde yapılan törene Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Didim İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, Didim İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Yavuz ve Mehmet Cahit Kaya, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Böcü, Didim İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Efe, MHP İlçe Başkanı Can Atas, MHP Belediye Başkan Adayı Levent İlter ve üreticiler katıldı.

İyi tarım uygulamalarının tarladan Sofraya üretimin izlendiği sosyal sorumluluk projesi olduğunu aktarılırken törenin açılış konuşmasını ev sahibi Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir yaptı. Gökdemir, Didimli çiftçinin bilinçli üretimi önemsediğini belirterek, Didim Ziraat Odası'nın Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği'nde Türkiye'yi temsil eden tek zeytin üreticisi olmasından kaynaklı olarak zeytinciliğin profesyonel anlamda icra edilmesinin ayrı önem taşıdığını belirtti. Didimli çiftçiye yapılan üretim teşvikleri için teşekkür eden Gökdemir, 'tane zeytin' içinde teşvik isteyerek konuşmasını bitirdi.

'İYİ TARIM UYGULAMASINDA ÜRETİCİ SAYISI BAKIMINDAN AYDIN TÜRKİYE BİRİNCİSİ'

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şube Müdürü Aydın Çelik ise günümüzde tüketici bilincinin arttığını tüketicinin sağlıklı izlenebilir ürün istediğini bu talebin iyi tarım uygulamalarını artırdığını belirtti. İyi tarım uygulamalarının çevre, insan ve hayvan sağlığını önemseyen ve sağlıklı bir dünya bırakmayı amaçlayan uygulama biçimi olduğunu belirten Çelik, "İyi tarım uygulama süreci toprak analizi ile başlıyor. Ülkemizde 48 ilde 785 bin dekar alanda iyi tarım uygulaması yapılıyor. İlimiz bu anlamda üretici sayısı olarak ülke genelinde birinci, üretim alanı olarak ise Adana'dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Didim'de 42 Zeytin üreticimiz iyi tarım uygulamasına geçti" dedi.

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu'da Didim'in mantar, çilek ve bir çok üründe organik üretime geçtiğini belirterek, iyi tarım uygulamaları kadar tarladan sofraya israfın azaltılmasına yönelik çalışmalarında yapılmasının gerektiğini vurguladı.

Kaymakam Emiroğlu ilerleyen süreçte daha fazla çiftçinin iyi tarım uygulamalarından faydalanacağına inandığını belirterek "Bizlerinde ürünleri alan kişiler olarak iyi tarım uygulamasından faydalanan ve bilinçli üretim yapan çiftçilerimize öncelik vermemiz gerekmekte. Bunun için bu çiftçilerimizin ürünlerine ayrı bir lego ile belirginlik kazandırılabilir. Bu tip tavır İyi Tarım uygulamasına destek ve teşvik olacaktır" şeklinde konuştu.

Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan'da Aydın'ın tarımsal üretimde önde gelen illerden olduğunu söyledi. Aslan, tarımın geleneksel anlayışın dışına çıkarak teknolojik bilimsel ilerleyişler ile ilerlediğini aktardı. Teknolojinin zararlarını üretimde en aza indirerek Türkiye'nin dünya ülkeleri ile rekabette yerini alması gerektiğini vurgulayan Aslan, üreticilere de Avrupa Birliği uyarısı yaparak "Geleceğimiz AB'de bu bağlamda AB Ortak Tarım Uygulamalarına uyum göstermeliyiz. Çiftçilerimiz teşvikleri takip etmeli ve verimli üretim için gayret göstermeli. Bu bağlamda Didim'in daha da ön sıralara geçmesini bekliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından iyi tarım uygulamasına katılan 42 zeytin üreticisine sertifikaları verilirken Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, iyi tarım uygulamasının ilçede uygulanmasında emeği geçenlere plaket verdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ersin Emiroğlu Avrupa Birliği Türkiye Didim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title