Haberler

Didim'de Hırsızlık ve İnsan Kaçakçılığı Operasyonu: 7 Tutuklama

Aydın’ın Didim ilçesinde polisin hırsızlık ve insan kaçakçılığına karıştığı iddia edilen kişilere yönelik gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda 7 kişi tutuklandı.

Aydın'ın Didim ilçesinde polisin hırsızlık ve insan kaçakçılığına karıştığı iddia edilen kişilere yönelik gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda 7 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre; Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Grup Amirliği ekipleri, 17 Mart Salı akşamı Cumhuriyet Mahallesi'nde park halindeki bir kamyonetten 2 adet akü, Akbük Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Bozbük mevkiindeki bir iş yerinden 1 adet elektrikli vinç ile Mersindere Mahallesi'ndeki yazlık bir evden tekne motoru çalan hırsızların peşine düştü. Polis ekipleri, Hisar Mahallesi Özgürlük Caddesi üzerinde gezen 35 NMN 97 plakalı şüpheli bir aracı takibe aldı. 'Dur' ihbarına rağmen kaçmaya başlayan araç, Efeler Mahallesi 1048 Sokak üzerinde terk edilmiş halde bulundu. Kaçmaya çalışan G.A (23), B.H (17), M.A.K (16) ve Ö.T (15) adlı şüpheliler, yalanarak adliyeye sevk edildi. Daha önceden de hırsızlıktan sabıkası bulunan 4 şüpheli tutuklanarak ceza evine konuldu.

Didim KOM Grup Amirliği ekiplerinin gerçekleştirdiği ikinci operasyonda ise, dün gece Abalı Kavşağı üzerinde şüpheli bir araç durduruldu. Araçta yapılan incelemede yasa dışı yollardan Didim'e gelen ve aralarında 9 Suriye'li, 3 Eritreli ve 1 Somali'li olmak üzere 13 kaçak göçmeni yakalandı. Olayla ilgili olarak araç şoförü A.K (36) gözaltına alındı. Araca gözcülük eden ve durumu fark edince kaçmaya çalışan diğer bir araçta bulunan E.S (27) ve O.B.E (22) adlı iki şüpheli daha Söke'de yakalandı. Adliyeye sevk edilen üç insan kaçakçısı, tutuklanarak gözaltına alındı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Mahallesi Didim Akbük Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title