Haberler

Didim'de "Her Mısra Bir Destan" Sunumu Beğeni Topladı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 94’üncü yıldönümü Didim’de düzenlenen etkinlikle kutlandı.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94'üncü yıldönümü Didim'de düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinlik kapsamında İstiklal Marşı, aralarında Didim'de İlçe Protokolü ile öğrencilerin de katıldığı "Her Mısra bir Destan" adlı videoyla seslendirildi.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94'üncü yıldönümü Didim'de düzenlenen etkinlikle kutlanırken, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'da anıldı. Dün akşam saat 19: 30'da Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Didim İlçe Emniyet Müdürü Gürhan Aytekin, Didim İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün, daire amirleri, siyasiler, Meslek Odalarının temsilcileri, Öğretmen ve öğrenciler ile Didimliler katıldı.

Kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken, İstiklal Marşı ayrıca öğrenciler tarafından işaret diliyle seslendirildi.

"İSTİKLAL MARŞI TÜRK MİLLETİNİN ÖLÜM KALIM SAVAŞIDIR

Etkinlikte konuşan Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut "Bayrağımızı ve onurumuzu birleştiren İstiklal Marşımız, milletimizin ruhunu, tarihini sunan ölmez değerimizdir. İstiklal Marşını anlayabilmek için Mehmet Akif'i iyi bilmek, O'nun milli mücadele ruhunu anlamak bu ruhu hakkıyla hissetmek gerekir. İstiklal Marşı Türk Milletinin ölüm kalım savaşıdır." dedi.

Konuşmaların ardından Selçuk Özsoy Ortaokulu öğrencilerince hazırlanan Müzikal tiyatro sahnelendi; İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşının hangi duygularla yazdığı anlatıldı. Ardından İstiklal Marşının en güzel okuyan Anaokul, İlk, Orta ve Liselerde birinci olan öğrenciler 10 kıtalık İstiklal Marşını bölüm bölüm okudu.

Ardından İstiklal Marşı'nın kabulünün 94'üncü yıldönümü dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Protokolünce verildi.

"İLÇE PROTOKOLÜNDEN İSTİKLAL MARŞI"

Kutlamanın sonunda Didim Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün İstiklal Marşı'nın kabulünün 94'üncü yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirdikleri ve her okuldan bir öğrencinin mısra mısra İstiklal Marşını okuduğu ve son kıtasını Didim İlçe Protokolünün okuduğu "Her Mısra Bir Destan" adlı video sunumu izlettirildi. Gerçekleştirilen etkinlik büyük beğeni topladı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Tuncay Akgün Didim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title