Haberler

Didim'de Flyboard Heyecanı

Didim'de Flyboard heyecanı

Aydın'ın Didim İlçesi'nde tanıtımı yapılan flyboard gösterisi, heyecanla izlendi.

Avrupa'da özellikle İspanya ve İtalya'da su sporları aktiviteleri arasında yer alan ve adrenalin sporu olarak adlandırılan sahillerin yeni eğlencesi flyboard, Didim'de tanıtıldı. Didim Su Sporları Derneği ile Yamaha Deniz Araçları Didim Yetkili Bayi ve Servisi tarafından düzenlenen etkinlik ilgiyle izlendi. Didim Kaymakamı İskender Yönden, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Burla-Yamaha ve Marine Araçları Departmanı Genel Müdürü Yavuz Sipahi, Didim Su Sporları Derneği Başkanı Haydar Çaylak, Yamaha Deniz Araçları Didim Yetkili Bayi ve Servisi sorumlusu Cem Ergiler ile sporseverler tanıtıma katıldı.

Didim Altınkum Plajı'nda turistlerin izlediği tanıtımda bir jet-ski'ye bağlı flyboard kullanıcısı, su üzerinde hareket edip su seviyesinden 7 ile 9 metre yükseğe kadar çıktı. Su üzerinde çeşitli aksiyon hareketleri yapılan gösteri nefes kesti.

SAHİLLERİN YENİ EĞLENCESİ

Didim Yetkili Bayi ve Servisi sorumlusu Cem Ergiler, sahillerin yeni eğlencesi olarak adlandırılan flyboard'ın tanıtımı için bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Su sporlarına yeni bir adrenalin katmak için geliştirilen flyboardun, Yamaha marka deniz motosikletinin arkasına hortumla bağlandığını belirten Ergiler, flyboard kullanıcının su seviyesinden yaklaşık 7 ile 9 metre yükselerek akrobasi hareketleri sergilediğini ifade etti.

Didim Su Sporları Derneği Başkanı Haydar Çaylak da dernek olarak yeni Yamaha modellerinin tanıtımı için müracaatta bulunduklarını kaydederek, ekibin Didim'e geldiğini ve flyboard ile yeni model Yamaha deniz motosikletlerin tanıtımı amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti.

SU SPORLARI YAYGINLAŞMALI

Didim Kaymakamı İskender Yönden ise deniz su sporları faaliyetlerinin arttırılması gerektiğini belirterek, İlçemizde deniz su sporlarının yaygınlaşması adına çalışmalar yapıyoruz. İlçemizin 2.5 koyda deniz üzerinde kurulan bir platform, Türkiye'de ilk olarak ilçemizde kurulmuş oldu. Turizm kenti olan ilçemizde, deniz su sporlarının da artması gerekiyor. Çünkü turist ilçemize sadece denizi görmek için değil, bu aktiviteler içinde geliyor. Bugün yapılan gösteriler çok anlamlı. Bu tür etkinlikler Didim turizmine de katkı sağlıyor diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yamaha Aydın Didim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title