Haberler

Didim'de Fidanlar Toprakla Buluştu

Didim'de fidanlar toprakla buluştu

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde karayolları ağaçlandırma projesi kapsamında Akbük karayolundaki ağaçlandırma alanına, fıstık çamı ve zakkum fidanları dikildi.

Ak Parti Didim İlçe Teşkilatı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ve Söke Orman İşletme Şefliği'nin birlikte hayata geçirdiği 'Didim Karayolları Ağaçlandırma Projesi' kapsamında ilk fidanlar toprakla buluşturuldu. Didim-Akbük karayolunda yapılan fidan dikimine Kaymakam İskender Yönden, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş, Aydın Orman İşletme Müdürü Yusuf Karartı, Söke Orman İşletme Şefi Özcan Mersin, Didim Polis Derneği Başkanı Olcay Tiryaki ve AK Parti Didim ilçe yöneticileri katıldı. Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Didim girişinden TOKİ kavşağına kadar olan 15 kilometrelik yolun iki tarafına toplamda 18 bin adet büyük boyda fıstık çamı, zakkum ve biberiye türü fidanlar dikerek yolların güzelleşmesini sağlayacaklarını söyledi.

"BU YIL ORMAN YANGINI SAYISI ARTTI"

Karayollarında yol kenarlarına çöp atılmaması gerektiğini ifade eden Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, "Yol kenarları pet şişelerden geçilmiyor. Pet şişeler ve sigara izmaritleri yol kenarlarına atılmasın. Bu yıl hem Muğla'da, hem Aydın'da çok sayıda orman yangını çıktı. Yangın sayılarında önceki yıllara göre artış var" diye konuştu.

AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü ise Didim Karayolları Ağaçlandırma Projesi'nin Didim halkına ve ilçe turizmine büyük bir katkısı olacağını söyledi. Buranın Didim'de yaşayan insanlara ekonomik anlamda da gelir kapısı olacağını vurgulayan Ünlü, "Bu projenin ilçe turizmine de ilçe turizmini çeşitlendirmek adına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en önemli değerin içinde yaşadığımız kentin yeşil olarak geleceğe devredilmesi olacağını inandığımız ve Didim'in çok daha yeşil bir yer olması için ilçe yönetimimizle, kadın kollarımızla ve mülki idare amirlerimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam İskender Yönden, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş fidan dikti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

AK Parti Muğla Akbük Didim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title