Haberler

Didim'de Engellileri Anlayan Kamu Çalışanları Olacak

Aydın'ın Didim ilçesinde, Gönül Elçileri Projesi kapsamında Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün kamu kurum ve kuruluşlarda görevli personele yönelik düzenlediği işitme ve görme engelliler kursu sona erdi.

Aydın'ın Didim ilçesinde, Gönül Elçileri Projesi kapsamında Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün kamu kurum ve kuruluşlarda görevli personele yönelik düzenlediği işitme ve görme engelliler kursu sona erdi. Kursu başarıyla tamamlayan 83 kursiyere belge verildi

Didim'de yaklaşık 3 ay İmam-Hatip Ortaokulu salonunda devam eden kamu kurum ve kuruluşlarda görevli personele yönelik verilen İşitme ve Görme Engelliler kursunu başarıyla tamamlayanlara belge verildi. Didim Halk Eğitim Merkezinde yapılan törene Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Çoban, kurs öğretmenleri Halk Eğitim Müdür Yardımcıları Özel Eğitim Öğretmeni Semra Gülçin ve Fehmi Budak ile kursiyer ve yakınları katıldı. Kursların kendileri açısından verimli geçtiğini belirten kursiyerler yeni bir dil öğrenmiş konumda olduklarını ve engelli vatandaşlara yardımcı olmak ve onları anlama noktasında kursun önemli olduğunu ifade ettiler.

Halk Eğitim Merkezi Müdür yardımcısı ve Kurs öğretmeni Fehmi Budak, 3 ay süren kurslara 83 kursiyerin katıldığını belirterek "öncelikle kamu çalışanlarına yönelik kurs açtık. Kursu başarıyla tamamladık. Çok mutluyuz. Güzel bir kurs oldu. Katılan idareci ve öğretmen arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı ve Kurs öğretmeni Semra Gülçin ise ilk etapta zorluk yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Kursiyerler başarı elde etti. İlk zamanlar zorlandık. Gittikçe gördükleri şeyi yapmaya başladılar ve bunu çevrelerinde kullanmaya başlamışlar. Amaç engellileri anlamaktı. İki görme engelli Braille ile yazmaya başladı. Kursiyerler devam ettirmeye çalışıyor. Verimli bir çalışma oldu."

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Çoban da Kursların Gönül Elçileri Projesi kapsamında başladığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha sonra bu kursun adı 'İsteği sizden adı bizden' çalışması oldu. Kursla ilgili tüm kamu çalışmalarına yazılar yazdık ve kursun sonuna geldik. Arkadaşlar istediler başardılar. Kursla ilgili yine istek var programı ayarlayabilirsek bunu devam ettirmek istiyoruz. Bu kursları Didim genelinde yaymayı hedefliyoruz."

48 kursiyerin katıldığı İşitme Engelliler Kursunda Türk işaret dili, 35 kursiyerin katıldığı görme engelliler için de Braille alfabesi ile okuma yazma kursu verildi. Kurs sonunda kursiyerlere sertifika verilirken ikramlarda bulunuldu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Çoban Aydın Didim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title