Haberler

Didim Çevre Platformu, Çevre Sorununu Masaya Yatırdı

Didim Çevre Platformu tarafından 10-11 Mayıs 2014 tarihleri arasında Didim’de yapılacak olan “Didim Çevre Sempozyumu” başladı.

Didim Çevre Platformu tarafından 10-11 Mayıs 2014 tarihleri arasında Didim'de yapılacak olan "Didim Çevre Sempozyumu" başladı. Sempozyumun ilk gününde Su kaynakları konuşuldu.

Kısa adı DİÇEP olan Didim Çevre Platformu tarafından 10-11 Mayıs 2014 tarihleri arasında Didim'de yapılacak olan "Didim Çevre Sempozyumu" başladı. 10 Mayıs Didim Ticaret Odası Toplantı salonunda yapılan sempozyumun açılışına Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, Meclis Üyesi Erdal Baylan, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız ise Sempozyuma konuşmacı olarak davet edilen akademisyenler ve yazarlar ile Didimliler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan DİÇEP üyesi Meliha Civelek Ülkemizin dört bin yanındaki çevre katliamlarına karşı mücadelelerinin sürdüğünü belirterek "Doğadaki tüm canlıların birlikte sağlıklı ve güvenli yaşamam hakkını savunulması insan olmanın gereğidir. Piyasacı kar hırsının doğayla birlikte tüm canlıların yaşamını tehdit eden projelerine, girişimlerine ve hukuk tanımazlıklarına karşı çıkan yaşam savunucularının her zamankinden daha çok bir arada durmaya ihtiyacı var" dedi.

Suyun kamusal varlık olduğunu ve kamu hizmetleri arasında sayılması gerektiğini ifade eden Civelek "Özelleştirme politikaları, suya dair her alana nüfuz ederken karar mekanizmalarına katılımı da imkansız hale getiriyor. Doğadaki tüm canlıların hakkı olan tüm canlılara yaşam sağlayan su havzası ile birlikte şirketlere sunulup şirketlerin kullanımına ve sermaye birikimine sokulmaktadır. Su haktır satılmaz Kar için değil yaşam için su" ifadelerine yer verdi.

Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay ise salonun dolu olmamasının Didimlilerin doğaya ve çevreye duyarsız kaldığı şeklinde algılanmaması gerektiğini ifade ederek, "Belediye olarak doğal kaynakların korunması ve desteklenmesi noktasında her türlü desteğe vermeye hazırız. Bu konuda belediye olarak doğaya tam olarak saygılıyız dersek doğru olmaz ama bizler üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu noktada ilçemizde bu tür bir etkinliğin yapılmasına katkı sunan DİÇEP ve panelistlere teşekkür ederim."dedi.

Ardından Sempozyuma geçildi. Sempozyumun ilk oturumunda Gazeteci-Yazar Özer Akdemir'in hazırladığı 'Çepe çevre' adlı programdan bir yayın izlettirildi. Ardından Yıldız Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Beyza Üstün Su kaynaklarının şirketlerin hizmetine sunulması-kar için değil yaşam için su konulu hakkında bilgiler verdi.

2 gün sürecek sempozyumun ilk gününde "Su kaynakları, Termik ve Nükleer santraller, HES'ler, Altın madenciliği, Türkiye'deki ekolojik Yıkım, ikinci gününde ise Didim Belediyesinin su konulu özel sunumu, Tonya Çevre platformun adına konuşma ile konuşmacı olarak katılan gazeteciler görüşlerini açıklayacak. 2 gün süren sempozyumun sonundan ortak bir basın açıklamasında bulunulacak. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Ayyıldız Didim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title