Haberler

Didim Belediyesinin Nisan Ayı Meclis Toplantısı

Didim Belediye Meclisinin Nisan ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı.

Didim Belediye Meclisinin Nisan ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı.

Didim Belediye Meclisinin Nisan ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Toplantıyı CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş ve ilçe yöneticileri, MHP Didim İlçe Başkanı Levent İlter ve İlçe yöneticileri, MHP Aydın Milletvekili aday adayı Kadri Dülger, AK Parti İlçe Başkan yardımcısı Sebahattin Akkuş ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda vatandaş izledi. Gündem öncesinde AK Parti, MHP ve Belediye başkanının verdiği önergeler oy çokluğuyla meclis gündemine alındı.

Gündemin ilk maddesinde 2014 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Faaliyet raporu görüşüldüğünde Belediye Başkanı Deniz Atabay yasa gereği başkanlıktan ayrılırken yerine 1. Başkan vekili Erdal Baylan oturumu yönetti. Meclis başkan Vekili Erdal Baylan'ın görev almasından sonra Yazı İşleri Müdürü Rahime Şengül tarafından bilgi verildi. Ardından Baylan grup sözcülerine 10'ar dakikalık konuşma süresi verdi.

"GRUP SÖZCÜLERİ KONUŞTU"

İlk olarak MHP grubundan Meclis Üyesi Onur Çağlar söz aldı. Çağlar Faaliyet raporlarından örnekler verdiği konuşmasından Didim Belediyesinin ortaklık faaliyet olan kuruluşlarla ilgili bilgilerin olmadığını belirterek belediyeye ait şirketin incelenmediğini söyledi.

Denetim komisyonunda da yeterli bilginin olmadığını kaydeden Çağlar, Faaliyet raporunu kabul etmediklerini söyledi.

MHP Grubundan Meclis Üyesi Özgür Makascıoğlu ise Belediyenin gelir arttırıcı çalışmalar yapmadığını belirterek yapılan ihalelerin cüzi miktarlarda yapılmaya çalışıldığını söyledi. İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda belediyenin yetersiz olduğunu belirterek belediye işçisi Levent Bakay adlı işçinin bu konudaki yetersizlikten dolayı hayatını kaybettiğini belirtti. Personelin mutlu olmadığını ileri süren Makascıoğlu, personel içerisinde eşitsizliklerin olduğunu dile getirdi.

AK Parti grubu adına konuşan Meclis Üyesi Seda Sarıbaş grup olarak hazırladıkları raporu mecliste paylaşırken Sarıbaş belediyedeki taşeron işçilerin fazlalığını, kiralık araç sayısının fazlalığını, belediyede iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin eksikliğini, Orman kampı ihalesinin fahiş fiyatlarla alındığını dikkat çekti.

Meclis Başkan Vekili Erdal Baylan ise görev geldiklerinde Belediye gelirinin % 48'inin personel gideri olduğunu belirterek 2 teknik personel dahi alamadıklarını söyledi. Baylan 53 Milyon TL'lik borçtan 41 Milyonunun ödendiğini ve 12 Milyon TL'lik borcun kaldığını söyledi.

"FAALİYET RAPORUNDA DENK OYLAR"

Ardından oylamaya geçildi. Faaliyet raporu oylamasında CHP grubu ile MHP'li Meclis Üyesi Aydan Aşık Turgut evet, CHP'li Meclis Üyesi Vedat Ege, AKP Grubu, MHP'li 5 Meclis Üyesi ile DSP'li Mustafa Kıray ret oyu verdi. Oylama esnasında Meclis salonunda meclis koltuğunda oturan ve Evet oyu veren Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ile 13 Evet oyu çıkarken, ret oyu 13'er oy olarak çıkmasının ardından Başkan'ın oyunu verdiği taraf yasa gereği kabul edildiğinden Faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde ise Denetim Komisyonu raporu okundu. Raporla ilgili Komisyon Başkanı Hasan Yavuz bilgi verdi. Raporda AK Parti grubu adına komisyonda yer alan meclis Üyesi Seda Sarıbaş ile MHP grubundan Salih Yarmacı'nın şerh koydukları bildirilirken şerh koyma nedenleri de okundu.

"3 KEZ SAYILDI; 2 KEZ SEÇİMİ YAPILDI SONUÇ MUHALEFET ENCÜMEN'DE"

Ardından gündeminin üçüncü maddesinde geçildi. Madde de Encümen Üyeliği seçimi yapıldı. Gizli oyla yapılacak seçimde CHP'den Hasan Yavuz ve Ahmet Yılmaz, MHP'den Salih Yarmacı ve AK Parti grubundan Maşallah Subaşı aday gösterildi. Yapılan ilk oylamada oyların sayısının tutmaması üzerinde yeniden sayıldı. Yeniden sayıma da itiraz gelirken 3. Kez muhalefet partilerinden bir gözlemci eşliğinde yeniden sayıldı. 3. Sayımda da 3 meclis üyesinin oyu eşit çıkınca Encümen üyeliği için yeniden tüm Meclis Üyeleri oy kullandı. 2. Kez yapılan Encümen üyeliği seçiminde CHP'den Hasan Yavuz 13 oy, Ahmet Yılmaz 13, MHP'den Salih Yarmacı 13 oy, AK Parti'den Maşallah Subaşı'ya 11 oy, AK Partiden Seda Sarıbaş ve Şakir Saruhan'a 1 oy çıktı. 3 Meclis Üyesinin oyunun aynı olması nedeniyle 3 meclis üyesi arasında kura çekimi yapıldı. Kura neticesince Encümen Üyeliklerine CHP'den Hasan Yavuz, MHP'den Salih Yarmacı seçildi.

"KOMİSYON SEÇİMLERİ YAPILDI"

Gündemin dördüncü maddesinde ise Plan ve Bütçe Komisyonu üyelikleri seçimi yapıldı. Komisyona CHP'den Hatice Gençay, Celalettin Erol ve Ali Çağlar, AK Parti'den Seda Sarıbaş ve MHP'den Ragıp Işıklar oy birliğiyle seçildi. Gündemin beşinci maddesinde ise İmar Komisyonu seçimi yapıldı. Komisyona CHP'den Sinan Ceyhan, Erdal Baylan ve İbrahim Eray, MHP'den Onur Çağlar ve AK Parti'den de Şakir Saruhan oy birliğiyle seçildi. Gündemin altıncı maddesinde ise Sağlık Komisyonu seçimi yapıldı. Komisyona CHP'den İbrahim Eray, Ercan Atasoy ve Vedat Ege, AK Parti'den Cemal Engil ile MHP'den Nuh Ali Yılmaz oy birliğiyle seçildi. Gündemin yedinci maddesinde ise Hukuk Komisyonu seçimi yapıldı. Komisyona CHP'den Vedat Ege, Hatice Gençay ve Sevinç Karataş, AK Parti'den Ali Bakay ile MHP'den Özgür Makascıoğlu oy birliğiyle seçildi. Gündemin sekizinci maddesinde ise "Belediye Başkanına Borçlanma Yetkisi Verilmesi" görüşüldü. Madde oylamasında CHP grubu ile DSP'li Mustafa Kıray ve AK Parti'den Murat Parmaksız evet, MHP grubu ile AK Parti'den 5 meclis üyesi hayır oyuna rağmen oy çokluğuyla madde kabul edildi. Gündemin dokuzuncu maddesinde ise Sporu Teşvik Amacı ile 2015 Mali Yılında Yapılacak Nakdi Yardım" konusu ele alındı. Bu kapsamda 2015 yılı içerisinde spora teşvik için 78 bin 097 lira 085 kuruş yardım yapılacağı bildirilirken madde CHP'nin evet, Muhalefet partileri hayır oyu verdi. 13 eşit oy çıkınca Belediye Başkanı Atabay'ın evet oyu vermesinden dolayı madde oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin onuncu maddesinde ise "Ödenek Aktarma" konusu görüşüldü. Belediye teşkilat yönetmeliğinin kabul edilmesinden sonra ödeneğin birimler arasında değil, birimler farklı çatı altında yer değiştirmesinden dolayı gündem geldiği bildirildi. Madde oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin onbirinci maddesinde ise Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DİTAB) tarafından 2015 yılı Alternatif Turizm Mali Destek Programı kapsamında Güney Ege Kalkınma Ajansına (GEKA) sunulacak olan "Didim'i Bisikletle Keşfet" başlıklı projede Didim Belediyesinin iştirakçi olarak çalışmak üzere yer alması konusu ele alındı. Madde oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin on ikinci maddesinde ise İlçemiz 11803, 11804, 11817 ve 11818 parseller için hazırlanan plan değişikliği talebinin talebi ileten şahsın talebinin geri çekmesinden dolayı gündeme geldiği dile getirildi ve madde oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin ek olarak alınan 3 önerge ise oy birliğiyle İmar Komisyonuna sevk edildi. Belediye başkanı Atabay Nisan ayı oturumunun ikinci birleşiminin 6 Nisan Pazartesi günü saat 14: 00'de yapılacağını bildirerek oturumu kapattı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Deniz Ali Çağlar Ak Parti Didim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title