Haberler

Didim Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı

Didim Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısında Didim Cemevinin yer sorununa çözüm bulundu.

Didim Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısında Didim Cemevinin yer sorununa çözüm bulundu.

Belediye Meclisinde alınan kararla Kültürel tesis olarak adlandırılan Cem evinin yerinin İmar Planlarına Cem evi olarak işlenmesine oy birliğiyle karar alınırken, Çamlık Mahallesine yapılacak parka da 2 Temmuz Pir Sultan Abdal adı konulmasına oy birliğiyle karar verildi.

Didim Belediye Meclisinin Temmuz ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Mümin Kamacı başkanlığında yapıldı. Bugün saat 14: 00'de yapılan toplantıya CHP Grubundan A. Turan Özdemir mazeretli, Ercan Atasoy ve Salih Bankoğlu mazeretsiz, AKP grubundan ise Kadir Karakaya mazeretsiz olarak katılmadı. Didim Cem evi üyeleri ile CHP'li ve AKP'li yöneticilerde meclis toplantısını takip etti.

CEM EVİ İÇİN KARAOĞLUNDAN ÖNERGE

Gündeme geçilmeden önce Belediye Meclis Üyesi Ahmet Karaoğlu'nın verdiği yazılı önerge ele alındı. Verilen önergeyi okuyan Belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın gündemde var olan 5. Maddenin ilk madde olarak görüşülmesi yönünde olduğunu bildirerek, 5. maddede Cem evinin yer sorunu ve Çamlık Mahallesinde belediye tarafından yaptırılan parkın adının 2 Temmuz Pir Sultan Abdal konulmasıyla ilgili olduğunu söyledi. 5. Madde oy birliğiyle gündemin ilk maddesi kabul edildi.

Ardından gündeme geçildi. Gündemde ilk olarak 5. maddede yer alan Didim cem evinin yer sorunu ele alındı. Belediye Başkanı Mümin Kamacı "Kültürel tesis alan olarak bulunan bu yerde Cem evi bulunuyor. İmar planlarında bu yerin cem evi olarak işlenmesi talep ediliyor. Ayrıca bu gün 2 Temmuz; acılı bir gün… Yeni yapılacak parka 2 Temmuz Pir Sultan Abdal adının verilmesi önerildi."ifadelerini kullandı. Sunulan öneri oy birliğiyle kabul edildi. Maddenin kabul edilmesinin ardından konuşan Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneği üyesi Av. Zekiye Baran Dikçe alınan kararlarla ilgili olarak Belediye Meclisine teşekkür etti.

HUZUR EVİ ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Belirlenen gündemin ilk maddesinde ise Didim Belediyesi Huzurevi'ne ait Huzurevi İç Hizmet Yönetmeliği görüşüldü. Yönetmelikle ilgili olarak Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Böcü bilgi verdi. Böcü Huzurevinin 60 kişi kapasiteli olduğunu ve 25 personelin çalıştırılacağını açıkladı. Böcü'ünün Yönetmelikle ilgili bilgi vermesinin ardından yönetmelik oy birliğiyle kabul edildi. Gündem ikinci maddesinde ise Didim Belediyesi Huzurevine ait fiyat tarifelerinin belirlendi. Buna göre günlük yatılı olmayandan 30 TL, tek kişi aylık 500 TL, iki kişilik odalarda aylık 450 TL, 3 kişilik odalardan aylık 350 TL olması yönünden oy birliğiyle karar alındı.

ALTINKUM'U ÖZEL GÜVENLİK KORUYACAK

Gündemin üçüncü maddesinde ise Zabıta Amirliği'nin Özel Güvenlik İzni Alınması talebinin görüşüldü. Taleple ilgili meclise bilgi veren Belediye Başkanı Mümin Kamacı "Özel Güvenlik hizmeti, hizmet alım yoluyla yapılacak. Bu kapsamda Belediye hizmet binası, Garaj, Kafeteryalar, Altınkum plajı, Tuntaş plajı, 3.koy, Otobüs Terminali gibi yerlerde çalıştırılmak üzere 40 adet Özel güvenlik alınması talep ediliyor. Biz ise ilk etapta 6 Özel Güvenlik elemanı lazım… Bunların 5'i Altınkum'da 1'i de Silahlı olarak Belediye hizmet binasında görev yapacak. Bu sayı zaman ve ihtiyaca göre artacak ama ilk etapta 6 kişi olacak. Bunlar Altınkum'da hanutçuluk, Seyyarlar ve işgalcilerle ilgili olarak görev yapacak. Hizmet satın alacağız ve Eylül ayının 15'ine kadar bu işi yapacaklar. Şu an 6 kişi 3 ay görev yapacak."dedi. Özel Güvenlik hizmet alımı oy birliğiyle karar verildi.

ANA YOLLARA SICAK ASFALT…

Gündemin dördüncü maddesinde ise Fen İşleri Müdürlüğü'nün İller Bankasından Kredi alınması talebi ele alındı. Fen İşleri Müdür Vekili ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Böcü Ana arterlerde ve trafiğin yoğun olduğu yerlere sıcak asfalt çalışması yapılacağını belirterek 106.339 m2 sıcak asfalt döküleceğini bildirdi. Böcü Ege Caddesi, İnönü ve Atatürk bulvarı, 19 Mayıs, Pınar, Selvi ve Güvenlik Caddelerine sıcak asfaltın döküleceğini bu kapsamda İller Bankasından 2 Milyon 911 Bin TL kredi için başvurulacağını söyledi. Kredi talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin altıncı maddesinde ise Mersindere ve Altınkum Mahallesinde bulunan gecekonduların tahsisleri için hazırlanan imar ıslah planının ele alındı. Konuyla ilgili Meclise bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Böcü Altınkum'da 6 kişinin hak sahibi olduğunu, Mersindere Mahallesinde ise 9 kişinin hak sahibi olduğunu belirterek, Altınkum'daki 6 kişinin Mine Sitesinin üst tarafından yer verileceğini ve her bir kişiye 400 m2 yer alacağını söylerken, Mersindere mahallesindeki kişilerinde Gonca Kolejinin üst kısmında yer verileceğini söyledi. AKP'li Meclis Üyesi Atilla Milor ise tahsislerde kamu vicdanının düşünülüp düşünülmediğini sorarken, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu ise belediyenin bu konuda sorumluluğunun olmadığını hak sahipleri ile Hazinenin bu konuda birbirleriyle taraf olduğunu belirtti. Maddeye AKP'li Meclis üyeleri ret cevabı verirken, CHP'li, Serdar Topal çekimser oy kullanmasına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde ise 10508 parsel ile ilgili talebi ele alındı. Talep bir sonraki meclis toplantısına oy birliğiyle ertelendi. Gündemin sekizinci maddesinde ise 07.06.2013 tarih 40 sayılı BMK'na yapılan itiraz görüşüldü. Maddeye CHP'li Serdar Topal ve İbrahim Eray çekimser, CHP'li Osman Ayyıldız ile AKP grubu ret oyu verirken madde oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin dokuzuncu maddesinde ise 11192 parsel için hazırlanan plan tadilatı ele alındı. Maddeye AKP'li Burhan Çolak çekimser oy kullanırken madde oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin onuncu maddesinde yer alan 15272 parsel için hazırlanan ilave imar plan teklifi Osman Ayyıldız ve Atilla Milor'un çekimser, Figen Cevrem Gürsoy ve Serdar Topal'ın ret oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin on birinci maddesinde ise 1851 ada 12 parsel için hazırlanan ilave imar plan teklifi ele alındı. Teklif Serdar Topal'ın çekimser oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pir Sultan Abdal Mümin Kamacı Altınkum Didim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title