Haberler

Didim Belediye Başkanından Gündem Değerlendirmesi

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu; basının sorunlarını yanıtladı.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu; basının sorunlarını yanıtladı.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay haftalık olağan basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Başkan İnşaat yasağı konusunda zaman zaman şikayetler aldıklarını fakat denetimlerin sürdüğünü de belirterek "1. Bölgede sıkıntı yok; buralarda % 100 başarılıyız. İkinci bölgede ise bu oran yüzde 80 dolayında; şikayetler elince kontroller yapılıyor. 3. Bölgede ise zaten sorun yok. Kısmi şekilde inşaatlar sürüyor. Biz belli süre verdik. Bu konuda sevimsiz olduğumuz biliyoruz. Amaç ceza kesmek değil bunu bir felsefi bir yaklaşım olarak vermeyi amaçlıyoruz." dedi.

"BÜYÜKŞEHİR'DEN 2 PROJE…"

Geçen hafta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile görüşme yaptıklarını belirten Atabay Didim'e yapılacak 2 projeyle ilgili açıklamada bulundu. Atabay Didim'e yeni bir Otogar ve yüzme havuzu yapılması noktasında görüştüklerini belirterek bu konuda çalışma başlatıldığını ifade etti.

"EMNİYETE TAKVİYE PERSONEL"

Didim'e her yaz döneminde Aydın'da takviye olarak geçici Emniyet personelin geldiğini ifade eden Başkan Atabay "Bu konuyla ilgili Aydın İl Emniyet Müdürümüzle görüşmelerimiz oldu. Kalıcı ekip istedik. Bize hem kalıcı hem de geçici personelin gönderileceğini söyledi. İlçe Emniyet Müdürümüzle de geçici personelin durumu konusunu görüştük. 55 kişi Cumartesi günü ilçemizde olacak. İtfaiye Müdürlüğünün olduğu binada kalacaklar; yer sorunu yok. Personel takviyesinin yanı sıra 1 araç takviyesinin de olacağını öğrendik." dedi.

"SAHİLLER HALKA AÇIK OLACAK"

Başkan Atabay Sahillerin işgalleriyle ilgili gelen şikayetlerle ilgili de "Sahiller Mal Müdürlüğünü ait; bazı yerler sahipsiz bırakıldığında buralar işgal edilmiş. İlerleyen süreçte plajları belediye olarak almayı ve halka açmayı hedefliyoruz. Örnek Sarıkum'da işgali önledik. Süreç içerisinde sahilleri işgal edenler 'ecrimisil ödüyoruz' diyerek bunu bir düzen haline getirmiş. Mal Müdürlüğü de kontrollerini yapamıyor. Bu yerler bize geçtiğinde plajlar halka açık olacak." dedi.

Başkan Atabay Çamlık Mahallesindeki Çamlık alanı ile çevresindeki oyun alanı, otopark ve lunaparkın etrafının telle çevrilerek mangal yakılmasına engel olacaklarını belirterek buranın aydınlatılması içinde gerekli çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Altınkum plajının güvenliğiyle ilgili özel güvenlik ihalesini yapacaklarını belirten Başkan Atabay "Bu plajda güvenlik için çalışanlar gelişigüzel adamlar olmayacak." dedi.

Akbük'teki çöp sorunuyla ilgili olarak adımlar attıklarını kaydeden Atabay " Akbük'e 100 çöp konteynırı, 50 Çöp sepeti koyduk. 2 tane çöp aracı alacağız, biri Akbük'te görev yapacak." dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özlem Çerçioğlu Akbük Aydın Didim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title