Haberler

Dicle Yazar Kaan Murat Yanık'ı Ağırladı

Güncelleme:

Diyarbakır'da "Edebiyat ve Edebiyat" başlıklı bir söyleşi düzenlendi. Kongre merkezindeki söyleşiye Yazar Kaan Murat katıldı.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından "Edebiyat ve Edebiyat" başlıklı bir söyleşi düzenlendi. Dicle Üniversitesi kongre merkezinde gerçekleşen söyleşiye Yazar Kaan Murat katıldı.

Divan edebiyatı araştırmacısı Profesör İskender Pala'nın asistanı Kaan Murat Yanık'ın davetli olarak katıldığı programda Yanık, söyleşinin amacının şehir şehir, üniversite üniversite gezip gençlere edebiyat ve hayatı anlatıp, onlara bir edebiyat tohumu atmaya çalışmak olduğunu söyledi.

Yanık, konuşmasında Türk Edebiyatı'nın Batıdan etkilendiğini, Batı Edebiyatı'nın da Doğu Edebiyatı'ndan etkilendiğini belirterek televizyon dizileri olmadan önce divan edebiyatı örneklerinin evlerde her gece büyük bir heyecanla okutulduğunu söyledi.

Divan Edebiyatı ve Çağdaş Türk Edebiyatı'nı örneklerle katılımcılara anlatan Yanık, Divan Edebiyatı'nda Fars kültürünün etkisine dikkat çekerek edebiyatta doğu-batı etkileşimi üzerinde durdu. Konuşmasına dönemin mesnevilerinden alıntılar yaparak sürdüren Yanık, edebiyatçıların eserlerinin öneminden bahsetti.

Edebiyata olan ilgisinin Peyami Safa'nın "Yalnızız" adlı eseriyle başladığını belirten Kaan Murat Yanık, "Artık üniversite gençliği, kendileri gibi kendilerinin yaşında olan insanları dinlemek istiyorlar. Gelip akademik olarak birtakım şeyler söyleyip edebiyat üzerine saçmalayan insanları dinlemek istemiyorlar. Ben biraz da bu algıyı biraz kırmak istiyorum. Edebiyat, insanın kendisidir. Ben yüzlerce konferans, söyleşi ve imza günü gerçekleştirdim "dedi.

Kaynak: Temsilci / Kültür Sanat

Dicle Üniversitesi Kaan Murat Yanık İskender Pala Yerel Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title