Haberler

Dicle ve Hani'deki Saldırılara Katılan PKK'lılar Etkisiz Hale Getirildi (3) (Yeniden)

Mavi LİSTEDE BULUNAN PKK'LI EKREM GÜNEY ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır Lice kırsalında düzenlenen operasyonda öldürülen PKK'lı teröristlerden birinin, İçişleri Bakanlığı'na ait 'aranan terörist' internet sitesinde mavi listede bulunan ve başına 1,5 Milyon TL ödül konulan PKK'lı Ekrem Güney'in olduğu belirtildi.

2 Mayıs 2016 tarihinde Lice kırsalında bölge halkının verdiği bir istihbaratı değerlendiren güvenlik güçleri öğleden sonra bölgede hareket halinde olan 10-12 kişilik bir terörist grubuna yönelik hava destekli bir operasyon başlattı. Operasyon sonucunda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, İçişleri Bakanlığı'na ait 'aranan terörist' internet sitesinde mavi listede bulunan ve başına 1,5 Milyon TL ödül konulan PKK'nın Orta Saha Sorumlusu 'Azad Siser' kod adlı Ekrem Güney olduğu belirtildi. Öldürülen PKK'lı Ekrem Güney ile beraber hareket eden ve öldürülen PKK'lı teröristlerden birinin Orta Saha Üçlü Sorumlularından biri olan 'Çekdar' kod adlı Ahmet Talva olduğu öğrenildi. PKK'lı Ahmet Talva'nın 2014 yılında Kobani bölgesine giderek PYD/YPG'ye destek verdiği belirtildi. Öldürülen PKK'lı teröristler arasında birinin de PKK'nın kadın yapılanması sorumlu olduğu belirtilen Gülnaz Türk olduğu anlaşıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Diyarbakır Lice Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title