Haberler

Dicle Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

Dicle Üniversitesi'nin (DÜ) 2013-2014 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

DÜ Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, aileleri ve öğrencileri çok fazla bekletmemek adına uzun bir konuşma yapmayacağını belirterek, öğrencilere hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Öğrencilere yollarının açık olması temennisinde bulunan Bakan Eker, "Diplomalarınız mübarek olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun" dedi.

Vali Mustafa Cahit Kıraç da üniversitenin mezuniyet töreninde öğrenciler ve velilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Rahmet kapılarının Anadolu'ya açıldığı bu mübarek şehirde hizmet etmenin, Diyarbakır'da olmanın ve bu şehirde yaşamanın herkes gibi ben de mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.

Vali Kıraç, öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarı diledi.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, 5 bin öğrenciyi mezun etmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, Soma'daki maden faciasında şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm millete başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Prof. Dr. Saraç, böyle felaketlerin bir daha yaşanmaması dileğinde bulundu.

Üniversitenin gelişen kurumsal yapısı, güçlenen eğitim kadrosu, artan öğrenci sayısı, ulusal ve uluslararası alandaki bilimsel, kültürel ve sanatsal başarılarıyla ülkenin saygın kurumları içinde hak ettiği yeri aldığını kaydeden Prof. Dr. Saraç, öğrenci sayısının 13 bin 500 den 30 bine, öğretim üyesinin 560'dan 880'e; akademik birim sayısının 23'ten 58'e; program sayısı 161'den 271'e, bilimsel yayın sayısının bin 816'dan 3 bin 570'e, bilimsel ve kültürel etkinliklerin 5' den 600'e, Erasmus ve Farabi programları çerçevesinde anlaşma yapılan ülke sayısının 24'ten 164'e yükseldiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Saraç, öğrencilere seslenerek, şöyle dedi:

"Öğrenciliğinizde olduğu gibi mezuniyetinizde de gerek 'Mezunlarla İletişim' gerekse 'Sürekli Eğitim Merkezi' aracılığı ile daima sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Eğitim-öğretim süresince gösterdiğiniz başarının, meslek hayatınızda da devam edeceğine yürekten inanıyoruz. Unutmayınız ki ülke olarak sahip olduğumuz maddi ve manevi tüm varlığımız sizlere emanettir. Sorumluluğunuz ağır ama bir o kadar da keyifli ve onurlu bir hizmet yolculuğudur. Bu yolda gücünüzün son demine kadar fedakarca yürüyeceğinize inanıyoruz."

Aileleri, evlatları için gösterdikleri maddi manevi fedakarlıklardan dolayı kutlayan Prof. Dr. Saraç, velilerin bugün yaşadığı haklı gurur ve sevinci paylaştıklarını sözlerine ekledi.

DÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin seslendirdiği şarkıların ardından halk oyunları ekibi sahne aldı. Lisans birincileri yaş kütüğe isimlerinin yazılı olduğu plakayı astı.

Daha sonra mezun olan 5 bin öğrenciden dereceye giren 450 öğrenciye temsili olarak mezuniyet belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi. Mezuniyet sevinci yaşayan öğrenciler keplerini havaya fırlattı. Tören sonunda Kongre Merkezi'nin önünde öğrenciler davul zurna eşliğinde halay çekti.

Törene, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, AK Parti Milletvekilleri Oya Eronat, Süleyman Hamzaoğulları, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, öğretim üyeleri ve öğrencilerin yakınları katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Ayşegül Jale Saraç Dicle Üniversitesi Mehmet Mehdi Eker Diyarbakır Yerel Haberler

title