Haberler

Dicle Üniversitesi Yerleşkesinde Şehit Olan Polisler Için Tören (2)

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen polis memurları Şenali Ocak, Ali Sevim, Kadir Miraç Özcan ve Mahmut Ava için tören düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törende, şehit polis memurları Ocak, Sevim, Özcan ve Ava'nın meslektaşlarının omuzlarında taşınan Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu, dua edildi.

Törende konuşan Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Güneş, teröre tepkisini dile getirerek, "Kahpelikte sınır tanımayan, yabancı mihrakların taşeronluğunu yapan ve elleri farklı olan vatan hainlerinin tuzağında şehadet şerbeti içen kardeşlerim gözünüz arkada kalmasın. Aziz şehitlerimiz, silah arkadaşlarınız olarak ailenizin ve aziz milletimizin önünde söz veriyoruz. Yeri göğü yaratan Allah'a yemin olsun, peygamberler, erenler ve evliyalar şahit olsun ki şehit kanları ile sulanmış ve her karışında kefensiz yatan şehitlerin olduğu bu Anadolu topraklarını onlara dar edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Güneş, Allah'ın, bu vatan için her şeyi göze alıp şehadete her zaman hazır olan güvenlik güçlerini ve aziz milleti koruması temennisinde bulundu.

Törende şehit yakınları tabutlara sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit Ava'nın eşi Gülseren Ava şehidin şapkasını takarak, tabutun başında bekleyen polislere bakıp, "Ben ağlamayacağıma söz verdim, ne olur sizler de ağlamayın, ne olur ağlamayın", "Bir kere öpsün ben de onu öpeyim ondan sonra gitsin." ifadelerini kullandı.

Şehit Özcan'ın eşi Semra Özcan ise tabuta vurarak, "Kalk kalk oradan kalk" şeklinde ağıtlar yaktı. Şehit Ava'nın yakınları, "Yaktılar canımızı Mahmut oğlun olacaktı.", şehit Sevim'in yakınları ise, "Senin yerine beni vursalardı kuzum." dedi.

Vali Hüseyin Aksoy, şehit yakınlarına başsağlığı diledi, onları teselli etmeye çalıştı.

Polis memurlarını yanı sıra Emniyet Müdürü Tacettin Aslan'ın da bir süre omzunda taşıdığı şehitlerden Ocak'ın cenazesi Erzurum'a, Sevim'in cenazesi Afyonkarahisar'a, Özcan'ın cenazesi Trazbon'a, Ava'nın cenazesi de Osmaniye'ye uğurlandı.

Törene, İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Müftüsü Burhan İşliyen de katıldı.

Dicle Üniversitesi yerleşkesindeki hafriyat döküm alanında dün çevre güvenliğini sağlayan çevik kuvvet polislerini taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında Sadi Tanoğlu Köyü Mezarlığı duvarının olduğu bölgeye PKK'lı teröristler, önceden tuzakladıkları patlayıcı infilak ettirmiş, patlamada 4 polis memuru şehit olmuş, 2 polis ise yaralanmıştı. Olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen 3 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Dicle Üniversitesi Diyarbakır PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
title