Haberler

Dicle Üniversitesi'nde Gerginlik

Güncelleme:

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgaya polisin müdahalesi sert oldu.

Diyarbakır  Dicle Üniversitesi'nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri için bildiri dağıtımı nedeniyle karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Polis üzerinden bıçak çıkan 2 kişiyi gözaltına alırken, bir grup öğrenci Fen Edebiyat Fakültesi binasının kapı ve camları kırdı.

TARTIŞMA KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde Rektör Prof.Dr. Ayşügül Jale Saraç'ın türban takmasının ardından Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in paralel yapı, yolsuzluk suçlamalarıyla gündemi getirdiği üniversitede bugün karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübe üyesi öğrenciler, Kutlu Doğum Haftası etkinleri kapısında program duyurusunun bulunduğu afiş ve bildiriler dağıtırken, Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneği (DÜÖ-DER) üyesi öğrencileri arasında yaşanan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgayı olay yerinde gelen polis ekipleri büyümeden önlerken, Bilge Gençlik Kulübü üyesi iki öğrencinin üzerinden bıçak çıktı. Polis, bu iki öğrenciyi gözaltına aldı. Daha sonra bu durumu protesto etmek isteyen DÜÖ-DER üyesi yaklaşık 500 öğrenci Mimarlık Fakültesi önünde toplanıp, Fen Edebiyat Fakültesi önüne yürümek istedi.

POLİS COPLARLA MÜDAHALE ETTİ

Polisin önce yürüyüşe izin vermezken, yapılan görüşmelerin ardından yürüyüşe izin verildi. Yaklaşık 400 metre mesafedeki Fen Edebiyat Fakültesi önüne yürüyen öğrenciler burada basın açıklaması yaptı. Ardından öğrenciler daha sonra girdikleri fakülte binasının turnikeler, kapı ve camlarına sopa ve taşlarla saldırdı. Saldırıda turnikeler, kapılar ve camlar kırılırken olaylar yaklaşık 30 dakika sürdü. Daha sonra içeriye giren polis ekipleri, saldırgan öğrencilere coplarla müdahalede bulundu. Bu sırada yaşanan arbedede bazı öğrencilerin baygınlık geçirdikleri görüldü.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Polis, çok sayıda öğrenciyi gözaltına alırken, fakülte binası başta olmak üzere üniversite kampüsünde sıkı güvenlik önlemleri alındı. BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, üniversiteye gelerek, öğrencilerin bulunduğu Fen Edebiyat Fakültesi binasına girmek istedi. Önlem alan polis, Zümrüt'ün binaya girişine izin vermeyince, tartışma yaşandı. Polisin izin vermediği Zümrüt, partililerle birlikte bina önünde bekleyişini sürdürürken, polis de bina içinde olaylara karışan öğrencileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dicle Üniversitesi Zübeyde Zümrüt Diyarbakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

dersimlischaffhausenkurucu@hotmail.com:

kutlu dogum diye birsey yoktur

11
34
yanıtYanıtla
dersimlischaffhausenkurucu@hotmail.com:

571 yılında dogmus deniyor kim diyor kesinmi?

yanıt0
yanıt0
dersimlischaffhausenkurucu@hotmail.com:

türbanlı rektör istemiyoruz odasında seccade varmış

5
27
yanıtYanıtla
vatanvatan@hotmail.com:

Sana ne lan.Sen Allah'sızsın diye sana birşey diyen varmı? Kadın inançlıysa ibadetlerini yerine getirecektir.Hani sizin özgürlükçülüğünüz? Ama siz dğünyanın en alçak faşisti ve diktatörüsünüz.Sizden başkasına yaşama hakkı tanımıyorsunuz.İnşallah Ahirette Cehennemde bunların cezasını çekersiniz.

yanıt0
yanıt0
şinasison_yoku18@hotmail.com:

bu bdp lıler kadar korkak görmedim tek tekde abi çekiyolardı ben kendım dövüyodum abi diyodu kaçtı 3 5 kişi toplanınca artıstlık yapıyolar yek e yek de türklere kafa tutamazlar herkes biliyor bunu hizbullahcılarda diyarbakırda tek tekde bdp lılerı dövüyor hep

17
14
yanıtYanıtla
yılmazyilmaz_gsli@hotmail.com:

:)))

yanıt0
yanıt0
uyanın artıkkurtoglu128@gmail.com:

Benim annem babam dişinden tırnağın arttırarak her ay bana para yolluyo benş okutmaya çalışıyo 3 tane kendini bilmez milleti kışkırtarak sınavlara girmemize engel oluyor.... Bunun hesabı kim verecek...Fakültede terör estirenler madem okadar delikanlısınız polis okula gelince neden gruptan ayrıldınız?....

23
3
yanıtYanıtla
ASİ DERSİMLİdarkblue62@hotmail.com:

POLİS KOLLUYOR AKP GENÇLİĞİNİ ÜZERİNDE BIÇAK SIRTINDA SİLAH HER TÜRLÜ BASKI VE YILDIRMA DEVLET GÜCÜYLE YAPILIYOR. !!! BİRİLERİ MEYDANI BOŞ BIRAKIR AÇILIM ZIRVASININ PEŞİNE TAKILIRSA BAZI KANCIKLARDA BÖYLE MEYDANDA CİRİT ATAR!!

11
12
yanıtYanıtla
JAP_10barbaros_cakir@hotmail.com:

SOKARSAN MECLİSE BÖLE UĞRASIRSIN P K K İLE BUNLAR P K K NIN ŞEHİRİÇİ

15
8
yanıtYanıtla
devrimcigezicischaffhausenkurucu@hotmail.com:

derhal taksime çıkmalıyız gösteri yapıp destek vermeliyiz

7
15
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title