Haberler

Dicle Üniversitesi'nde Akademik Performans Ödüllendirme Töreni

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi 2012-2013 yılı Akademik Performans Değerlendirme ve Ödüllendirme töreni yapıldı.

Dicle Üniversitesi 2012-2013 yılı 4. Akademik Performans Değerlendirme ve Ödüllendirme töreni yapıldı. Kongre merkezinde yapılan törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, YÖK Üyesi Prof. Dr. M. Emin Yılmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, rektör yardımcıları ve akademisyenler katıldı.

Törende konuşan Arzu, milletvekili olduğu dönemde Türkiye'de Ar-Ge'nin gelişmesi açısından yaptıkları çalışmaları anlattı. Arzu, "Bilim adamlarına ve akademisyenlere büyük iş düşüyor. Bakanlık bünyesinde 48 tane araştırma enstitülerimiz var. Hem iş camiası ile ortak projeler yürütüyoruz hem de TUBİTAK projelerini destekliyoruz. Dicle Üniversitesi ile işbirliğimize devam edeceğiz. Ödül alan ve başarı elde eden tüm akademisyenleri kutluyorum" dedi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç da, ödül alan akademisyenleri yürekten kutladığını belirterek, Dicle Üniversitesi'nin ciddi bir ivme yakaladığını, her yıl projelerle ve yayınlarla zirveye çıktığını söyledi. YÖK Üyesi Prof. Dr. M. Emin Yılmaz ise, akademik performansın önemine vurgu yaparak, iyi bir üniversitede akademik performansın sergilenebilmesi için yönetimin, alt yönetimle ve hatta öğrenci ile uyum sağalması gerektiğini belirtti. Dicle Üniversitesinin akademik performansta üst düzeyde olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Yılmaz, "Günümüz itibariyle 103 Devlet, 87 Vakıf Üniversitesi var ve bu rakam ile Türkiye üniversiteleşme oranlamasında Avrupa ülkelerinin üzerindedir. Tüm akademisyenleri başarılarından ötürü tebrik ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından akademisyenlere başarı belgeleri verildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Dicle Üniversitesi Ayşegül Jale Saraç Kutbettin Arzu Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title