Haberler

Dicle Elektrik'ten Bekirhan Açıklaması

Güncelleme:

DEDAŞ, Bekirhan beldesinde elektrik şebekesini yenileme ve sistemi iyileştirme çalışmalarına karşı bir direnç olduğunu belirtti.

Dicle Elektrik Dağıtım'dan yapılan açıklamada, Bekirhan beldesi ve bağlı köylerinde hayata geçirilmeye çalışılan uygulamanın buraya özgü olmadığı vurgulandı. Kaçak elektrik kullanmayı önlemeye dönük yeni uygulamanın dağıtım bölgesindeki 6 ile bağlı tüm köylerde gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Dicle Elektrik Dağıtım, hiç bir müşterisinin zor durumda kalmasını istememektedir. Şirketimizin önceliği dağıtım bölgesinde yaşayan herkese kesintisiz ve kaliteli enerji verebilmektir. Ancak kayıt dışı ya da diğer adıyla kaçak elektrik kullanımı elektrik hizmetlerinin kalitesini ve sürekliliğini olumsuz etkileyen en önemli sorundur. Bu sorun, hem 79 milyon insanımızın hakkının kaybına neden olmakta, hem de bölge halkının elektriksiz kalmasına yol açmaktadır. Çözüm için şirketimiz çeşitli tedbirler almaktadır. Ancak bazı yerlerde kaçağı önlemeye dönük tedbirlere karşı bir direnç ile karşılaşılmaktadır"

"Amaç Kaçak Kullanmayı Önlemek"

Bekirhan'da ve benzer uygulama yapılan yerlerde sayaçların direklerin tepesine alınmasının müşterileri zor duruma düşürecek bir çözüm olmadığının belirtildiği açıklamada, "Asıl amaç, halen evlerin içerisinde bulunan sayaçlara müdahale edilmesini önlemek ve bununla birlikte köy şebekesini baştan sona yenileyerek modern bir elektrik şebekesi tesis edilmesi, köy içinde aydınlatma yapılması ve sağlıklı elektrik alınmasını sağlamaktır. Sayacı yapı dışına alınan müşterilerimizin tüketimlerini internet üzerinden takip edebilmeleri için bir şifre verileceğini açıkladık. İsteyen müşterilerimizin eski sayaçları da, tüketimlerini görebilmeleri için kılavuz sayaç olarak yerinde kalabilir. Temel hedefimiz kaçak elektrik kullanımını önlemektir. Kaçak kullanım önlenince kesintiler minimize edilir, enerji kalitesi artar. Buna karşın, bazı kesimlerin sanki ortada elektrik sorunu ya da başka sorunlar varmış gibi bir izlenim oluşturmaya çalıştığını da görüyoruz. Bu da bölgenin enerji şirketi olarak bizi çok üzüyor. Bazı vatandaşlarımızın 'kaçak elektrik kullanmayacaksak elektriğimizi kesin, elektrik istemiyoruz' türü beyanlarının sistem hakkında eksik veya yanlış bilgiye sahip olmalarından kaynaklanıyor diye düşünüyoruz ve bu görüşün Batman halkının genel görüşünü yansıtmadığını biliyoruz. Yenileme ve iyileştirme çalışmalarından vazgeçmenin mümkün olmadığının bilinmesini ve tüm vatandaşlarımızın şebeke yenileme ve sayaçların dışarı çıkarılması çalışmalarına destek olmalarını rica ediyoruz" denildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title