Haberler

Dicle Elektrik'te Rekor Tüketim

Güncelleme:

Dicle Elektrik tarafından elektrik tedarik hizmeti verilen Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta, özelleştirmenin gerçekleştirildiği 2013'ten bu yana, günlük bazda en fazla elektrik tüketimi 82,7 milyon kilovatsaat ile 18 Temmuz 2016'da gerçekleşti.

Dicle Elektrik Dağıtım bölgesindeki illerde elektrik enerjisi yaz aylarında çoğunlukla tarımsal sulama ve soğutmada, kış aylarında ise ısınmada kullanılıyor. Kayıt dışı kullanımın yüzde 75 dolayında olduğu bölge illerinde, tarımsal sulamada ise bu oran yüzde 92'lere kadar çıkıyor. Bölgedeki elektrik tüketimi, 2013'te gerçekleştirilen özelleştirmenin ardından, bedeli ödenmeyen israf düzeyindeki kayıt dışı kullanımın da etkisi ile her geçen gün artıyor.

18 Temmuz'da Tüketim Rekoru Kırıldı

Alınan bilgilere göre, yıllık ortalama elektrik tüketimi 21 milyar kWH düzeyinde olan, Dicle Elektrik Dağıtım bölgesinde 18 Temmuz pazartesi günü tüketim rekoru kırıldı. Bu, aynı zamanda özelleştirmenin gerçekleştirildiği günden bu yana bir gün içerisinde gerçekleşen en yüksek elektrik tüketimi oldu. Dağıtım bölgesinde 18 Temmuz 2016'da 82 milyon 713 bin kWH elektrik tüketildi. Aynı bölgede 18 Temmuz 2013'te ise 70 milyon 592 bin, 18 Temmuz 2014'te 72 milyon 665 ve 18 Temmuz 2015'te ise 72 milyon 322 bin kWH elektrik tüketimi gerçekleşmişti. Isıtma, soğutma ve elektriğe bağlı tarımsal sulamanın yapılmadığı bahar aylarını kapsayan dönemlerde ise bölgede günlük elektrik tüketimi ortalama 38 milyon kWH dolayında gerçekleşiyor.

En Fazla Tüketim Şanlıurfa'da Gerçekleşti

Edinilen bilgilere göre, 82 milyon 713 bin kWH ile günlük tüketim rekoru kırılan 18 Temmuz'da, toplam tüketimin yarıya yakın kısmı sadece Şanlıurfa'da kullanıldı. Söz konusu tarihte elektrik enerjisinin yüzde 42'si Şanlıurfa'da, yüzde 23'ü Mardin'de, yüzde 22'si Diyarbakır'da, geri kalan kısmı ise Batman, Siirt ve Şırnak illerinde tüketildi. Dağıtım bölgesindeki elektriğin yarısına yakınının tek başına Şanlıurfa ili tarafından kullanılmasının en büyük sebebi olarak kayıt dışı kullanım, elektrik gücüne bağlı bilinçsiz tarımsal sulama ve edeli ödenmediği için enerjinin tarım gibi diğer alanlarda da israf edilmesi olarak gösteriliyor.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title