Haberler

Dicle Elektrik ile Modern Şehirler Kuruluyor

Güneydoğu’da modern şehirler Dicle Elektrik Dağıtım ile kuruluyor.

Güneydoğu'da modern şehirler Dicle Elektrik Dağıtım ile kuruluyor. Bölge illerinden Batman, havai hatların yeraltına alınması ve eski elektrik direklerinin kaldırılarak yerlerine modern direklerin dikilmesi ile modern bir görünüme kavuştu. Dicle Elektrik Dağıtım, bu amaçla sadece Batman'ın Gültepe mahallesine 3,1 milyon liralık yatırım yaptı.

Batman'ın gelişen mahallelerinden Gültepe'de Dicle Elektrik Dağıtım tarafından yaklaşık 2 aydan bu yana yürütülen çalışmalarda sona gelindi. Mahallede görüntü kirliliğinin yanı sıra arızalara olanak sağlayan havai elektrik hatları, yeraltına alındı. Bölge Hastanesi, Eflatun ve Ömer Hayyam caddeleri arasında kalan bölge ile Yeni Sanayi Sitesi civarındaki 185 eski direk kaldırılırken, buralara 10 adet beton köşk trafo binası yapıldı. Proje tesis yöneticisi Bilal Altunç, Gültepe'deki vizyon çalışması için yapılan yatırım miktarının 3.1 milyon lira olduğunu bildirdi.

"ENERJİ KALİTESİ ARTTI, GÖRÜNTU DEĞİŞTİ"

Gültepe Mahallesi'nde 13 kilometrelik bir alanda çalışma gerçekleştirdiklerini de ifade eden Altunç, "Burada bulunan alçak ve orta gerilim havai enerji hatlarını tamamen yeraltına aldık. Bu sayede müşterilerimizin enerji talepleri daha güvenli şekilde karşılanıyor. Bu sayede enerji kalitesi arttırılırken, görüntü kirliliği de sona ermiş oldu" dedi.

Havai hatlarda iletkenlerin değişik sebeplerle sarkarak bir birine teması ile yaşanan arızalar ve buna bağlı elektrik kesintilerinin artık yaşanmayacağını da ifade eden Altunç, "Mahallede eskiyen aydınlatma direkleri, daha estetik görünüme sahip olanlar ile değiştirildi. Gültepe'de hayata geçirdiğimiz bu güzel projenin, Batman geneline yayılması için çalışmalarımız sürüyor. Batman'ın daha modern ve yaşanır bir kent olması için Dicle Elektrik Dağıtım, üzerine düşeni yapıyor ve yapacaktır" diye konuştu.

"30 YILLIK SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Faruk İşlek ise, mahallede 2 aydan bu yana süren çalışmalar sırasında yoğun efor harcayan ekiplerin yanı sıra çalışmalar sırasında kendilerine kolaylık sağlayan belediye yetkilileri ile vatandaşlara teşekkür etti. Modern bir Batman oluşturulması için şirket olarak üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini de kaydeden İşlek, "Batman'ın enerji konusundaki sıkıntılarına vakıfız. 30 yıllık dönemde biriken sorunların çözümü için çalışıyoruz. İşimiz kolay değil, ama gerçekleştireceğimiz yatırımlar ile Batman, kısa sürede enerji sorunu olmayan kentler arasında ilk sıralara yükselecektir. Bu konuda azimli ve karalıyız" ifadelerinde bulundu. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dicle Elektrik Dağıtım Gültepe Batman Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title