Haberler

Dicle Elektrik Genel Müdürü Karagüzel'den Sayaçsız Elektrik Kullanıma Tepki

Dicle Elektrik yöneticileri, Diyarbakır’da görev yapan basın mensupları için verilen iftar yemeğinde yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Dicle Elektrik yöneticileri, Diyarbakır'da görev yapan basın mensupları için verilen iftar yemeğinde yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi. Bir restaurantın havuz başında verilen ve basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğinde konuşan Dicle Elektrik Genel Müdürü Murat Karagüzel, bedeli 77 milyonun cebinden çıkan sayaçsız elektrik kullanımına asla izin vermeyeceklerini açıkladı.

Özelleştirmenin gerçekleştirildiği 2013'ten bu yana Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerine elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, gelenekselleştirdiği basın iftarlarının Diyarbakır ayağını dün gerçekleştirdi. Dicle Elektriğin geleneksel iftar yemeğine kentte görev yapan ulusal gazete, televizyon ve ajansların yanı sıra yerel gazete, televizyon ve internet sitelerinin temsilcileri ile muhabirleri katıldı. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdikleri iftar programına kentte görevli yabancı bazı TV temsilcileri de katıldı. İftara ev sahibi olarak Dicle Elektrik Yatırım Genel Müdürü Necat Tur, Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel, yönetim kurulu üyesi Akif Köse, Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Uğur Yaka, Dicle Elektrik Perakende İl Müdürü Ali Gevancı, Kurumsal İlişkiler ve Medya yöneticisi Atilla Korkmaz'ın yanı sıra müdür yardımcısı ve bazı birim yöneticileri katıldı.

CİZRE'DEKİ AŞ EVİNDE 7 BİN KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ

Güzel bir atmosferde geçen iftar yemeğinin ardından konuşan Dicle Elektrik Genel Müdürü Murat Karagüzel, öncelikle basın mensuplarının Ramazan ayını kutlayarak, iftar davetlerine katıldıkları için teşekkür etti. Genel Müdür Murat Karagüzel, Dicle Elektrik'in kamuoyunda çok da bilinmeyen sosyal sorumluluk çalışmalarına dikkat çekerken, "Bugüne kadar hep elektrik tahsilatı, kaçak elektrik ve tarımsal sulama ile gündeme geldik. Şirket olarak tevazu gösterip, sosyal projelerimizi pek gündeme getirmedik. Bu konuda gelen eleştiriler nedeniyle bazı sosyal sorumluluk projelerimizi açıklamak istiyorum; diğer aşevleri kapandığı halde Cizre'de 2 aydır faaliyette olan aşevimizde günde 7 bin kişiye Ramazan ayında iftar yemeği veriyoruz. Türkiye'ye göç eden sığınmacıların gıda, ısınma, barınma ihtiyaçlarını giderme noktasında çok ciddi yardımlar yaptık. Sur, Cizre, Silopi'de TIR'lar dolusu gıda, çocuk bezi ve hijyenik pet dağıtımı yaptık. Şirket olarak bölgenin sorunlarına duyarsız kalmadık, kalmayacağız" dedi. Dicle Elektrik Genel Müdürü, bölgeye huzur gelmesi için dua ettiklerini de kaydetti.

"KAÇAK ELEKTRİK 77 MİLYONUN CEBİNDEN ÇIKIYOR"

Dicle Elektrik Genel Müdürü Murat Karagüzel, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken sayaçsız elektrik tüketimine kesinlikle izin vermeyeceklerine vurgu yaptı. Kaçak elektriğin bedelinin 77 milyonun cebinden çıktığı için buna müsaade etmeyeceklerini kaydeden Karagüzel, elektrik piyasası kanununda değişiklik yapılarak kaçak elektrik konusunda yasal düzenleme yapıldığını hatırlattı. Sorumluluk bölgelerinde 2015'te tüketilen 21.5 milyar kilovatsaat (kWH) elektriğin 5 milyar kWH'sinin tarımsal alanda kullanıldığının altını çizen Karagüzel, bölge genelinde yüzde 75 olan ortalama kaçak elektrik tüketiminin, tarımsal sulamada yüzde 92'lerde olduğuna dikkat çekti. Çiftçinin, israfı dahi aşan elektrik tüketimini ortadan kaldırmak, bilinçli bir tüketim yapılması ve tüketimi kayıt altına almak için sayaç takma projesini hayata geçirdiklerini sözlerine ekleyen Genel Müdür Murat Karagüzel, geçen yıl Diyarbakır'da olumlu sonuçlar alınan sayaç takma uygulamasını, bu yıl Mardin ve Şanlıurfa'da hayata geçirmeye çalıştıklarını belirtti. Karagüzel, sayaç taktıran tarımsal sulama müşterilerinin tükettikleri elektriğe yüzde 65 oranında indirim yapıldığını da kaydetti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Karagüzel Diyarbakır Şanlıurfa Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title