Haberler

Dicle Edaş'tan Mardin'e 30 Milyonluk Yatırım

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Mardin merkez, ilçe ve mahallelerine 2015 yılı sonuna kadar 30 milyon 518 bin lira yatırım yapacak. Dicle EDAŞ, süren bu yatırımların tamamlanmasının ardından, müşterilerinin de üzerlerine düşeni yapması halinde enerji kalitesini yükseltmeyi ve kesintileri en aza indirmeyi hedefliyor.

Dicle EDAŞ'tan alınan bilgiye göre, özelleştirme öncesi ruhsatlı ve emniyet mesafesini ihlal eden yerlere yerleştirilen ancak can ve mal tehlikesine yol açtığı belirlenen elektrik direkleri, buralardan sökülecek. Sökülecek olan elektrik direkleri, daha uygun ve tehlike arz etmeyecek yerlere dikilecek. Bu arada, bir devlet kuruluşu olan Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) tarafından yapılan Dikmen TM-2 ve Mardin TM-2 trafo merkezleri ise yıl içerisinde devreye alınacak. Söz konusu 2 trafo merkezinin devreye alınması ile de iletim hatlarında bulunan yük dengelenecek ve müşterilere daha sağlıklı elektrik enerjisi verilebilecek.

MARDİN KIRSALINA 11 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Dicle EDAŞ, Mardin kırsalına dönük yatırım çalışmaları için de 11 milyon 600 bin liralık bir yatırım bütçesi ayırdı. Büyükşehir statüsüne geçtikten sonra yasa gereği tüm köyleri artık mahalle sayılan Mardin'de eskiyen ve yıpranan elektrik şebekeleri elden geçirilmeye başlandı. Bir yandan yenilenmesi gereken şebekeler yenilenirken, diğer yandan yıpranan ve yetersiz kalan şebekelerde ise onarım ve restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında, enerji sağlayan trafo ve panoların da bakım ve onarımları yapılıyor.

AYDINLATMA ÇALIŞMALARI İLE MARDİN IŞIL IŞIL

Dicle EDAŞ, diğer tüm illerde olduğu gibi Mardin il merkezi, merkez ve diğer ilçelerin yanı sıra mahallelerde de cadde, sokak ve meydan aydınlatmalarına ağırlık veriyor. Işıl ışıl bir Mardin için sürdürülen bu çalışmalar için de Dicle EDAŞ 2 milyon liralık bütçe ayırdı. Oluşturulan ekipler, il ve ilçe merkezlerindeki refüjlerde bulunan aydınlatma direkleri ve armatürleri ile ilgili eksikleri giderirken, bunların bakım ve onarımlarını da yapıyor. Mahallelerde ise sokak ve meydan aydınlatmalarının tamamlanması için çalışmalar aralıksız biçimde sürdürülüyor.

YENİ YERLEŞİM BİRİMLERİNE ELEKTRİK ŞEBEKESİ

Yeni yerleşim birimlerine elektrik enerjisi vermeyi de ihmal etmeyen Dicle EDAŞ'ın yatırım listesinde Kızıltepe ilçesindeki yeni yerleşim alanlarına elektrik şebekesi döşenmesi de bulunuyor. Yeni yerleşim yerlerinde halkın elektrik enerjisine dönük talebini karşılamak için şebeke döşeme çalışması başlatan Dicle EDAŞ, bu çalışma sonunda bahse konu yerleşim birimlerinde gerilim seviyesini artırarak, kapasitenin etkin kullanılmasını sağlayacak.

MÜŞTERİ DE SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ

Dicle EDAŞ, 2015 sonuna kadar tamamlamayı planladığı yatırımları gerçekleştirirken, bölgenin öncelikleri ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmaya gayret gösteriyor. Toplam 30 milyon 518 bin liralık yatırımlar tamamlandığında ve müşterilerinin de üzerlerine düşen kayıt dışı elektrik kullanmama, kullandıkları elektriğin bedelini düzenli ödeme ve elektriği israf etmeme gibi sorumlulukları yerine getirmesi halinde Dicle EDAŞ, enerji kalitesini yükseltmeyi ve buna bağlı olarak da arıza ve kesintileri en aza indirmeyi hedefliyor. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dicle Elektrik Dağıtım Türkiye Dikmen Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title