Haberler

Dicle Edaş'tan Kaçak Taraması

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ), dağıtım hizmeti verdiği illerde kaçak elektrik kullanımını önlemek amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ), dağıtım hizmeti verdiği illerde kaçak elektrik kullanımını önlemek amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler, son denetimlerde 200 ev ve işyerinde inceleme yaptı, 20 abonenin kaçak elektrik kullandığı belirlendi.

Dicle EDAŞ Şanlıurfa İl Müdürlüğü'ne bağlı 50 kişiden oluşan 24 ekip, dün gece Merkez Haliliye ilçesinin Şehitlik ile Bağlarbaşı mahallelerinde kaçak kontrolüne çıktı. Ekipler, gece geç saatlere kadar süren çalışma sırasında 200 ev ve işyerinde kaçak taraması yaptı. Tarama sonucunda arızalı olduğu saptanan 30 sayaç yenileri ile değiştirilirken, 20 abonenin kaçak elektrik kullandığı belirlendi. Kaçak elektrik kullanan ev ve işyerinin sayaçları tutanak tutularak mühürlenirken, sahipleri hakkında gerekli yasal işlem başlatıldı.

DENETİM ARTIRILACAK

Yapılan kaçak kontrol çalışmaları hakkında bilgi veren Dicle EDAŞ Şanlıurfa İşletme Müdürü Yusuf Kara, denetimlerin artırılacağını ifade etti. Kaçak elektrik kullananların ekiplere bildirilmesini isteyen Kara, şöyle konuştu: "Kaçak elektrik kullanımını önleyebilmek için neredeyse her gün kent merkezi ile ilçelerinde ekiplerimiz denetimlerini sürdürmektedir. Yapılan denetim çalışmaları sırasında ekiplerimiz, son derece gelişmiş teknik cihazla kaçak elektrik kullanımlarını belirleyebilmekte ve bu aboneler hakkında yasaların belirttiği gerekli işlem yapılmaktadır. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, mağdur olmamaları için kaçak elektrik kullanmamaları, yine kendilerinin ve diğer insanların mağdur olmaması için kaçak elektrik kullananları ekiplerimize bildirmeleridir" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dicle Elektrik Dağıtım Yusuf Kara Bağlarbaşı Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

title