Haberler

Dicle Edaş'tan Açıklama

Şanlıurfa’da dün yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerinin Dicle Elektrik Dağıtım A Ş. (Dicle EDAŞ) kaynaklı olmadığı açıklandı.

Şanlıurfa'da dün yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerinin Dicle Elektrik Dağıtım A Ş. (Dicle EDAŞ) kaynaklı olmadığı açıklandı.

Dicle EDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, TEİAŞ ve Dicle EDAŞ'ın aşırı elektrik kullanımı soncu oluşan yükün, Şanlıurfa'da enerji dalgalanmalarına yol açarak elektrik kalitesini düşürmemesi amacıyla enerji sistemini güçlendirme çalışmalarının sürdürdüğüne dikkat çekildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dalgalanmaları engellemek için, yardımcı fiderinden Pekmezli fiderine kadar bir hat çalışması gerçekleştiriliyor. Yapılacak bu çalışma ile birlikte bu fiderlerden beslenen bölgelerde dalgalanma yaşanmayacak. Ancak TEİAŞ'ın dün yardımcı trafo merkezindeki tadilat ve bakım çalışmalarının uzaması sonucunda planlananın dışında uzun süreli elektrik kesintisi yaşanmıştır. Yeni hat çalışmasının öneminden dolayı Pazar günü saat 05: 00-11: 00 saatleri arasında yardımcı fiderinde planlı bir kesinti yaşanacaktır." - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dicle Elektrik Dağıtım Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title