Haberler

Dicle Edaş, Batman'da 30 Yıllık Köy Şebekesini Yeniledi

Özelleştirme sonrası müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sunabilmek için il merkezinin yanı sıra ilçe ve köylerde yatırım çalışmalarını her geçen gün artırarak sürdüren Dicle EDAŞ, Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Dereiçi köyüne ait 30 yıllık elektrik şebekesini yeniledi.

Özelleştirme sonrası müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sunabilmek için il merkezinin yanı sıra ilçe ve köylerde yatırım çalışmalarını her geçen gün artırarak sürdüren Dicle EDAŞ, Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Dereiçi köyüne ait 30 yıllık elektrik şebekesini yeniledi. Köydeki elektrik direkleri değiştirilip, elektrik hatları yenilenirken, köy meydanı ile sokaklar ise aydınlatıldı.

BETON DİREK TAKILDI

Dereiçi köyündeki elektrik şebekesinin 1980'li yıllarda döşendiğini bildiren Dicle EDAŞ Batman İl Müdürlüğü proje tesis yöneticisi Bilal Altunç, bu nedenle köyde sık sık tel kopması ve buna bağlı elektrik kesintilerinin yaşandığını belirtti. Köylülerle yapılan görüşmeler sonunda buradaki elektrik sorununun tümden giderildiğini kaydeden Altunç, köydeki 35 adet eski demir ve ağaç direğin beton direklerle değiştirildiğini, evlere uzanan elektrik hatlarının yenilendiğini ve köyün tamamen aydınlatıldığını söyledi.

"KÖYLÜLERE TEŞEKKÜR EDERİZ"

Bu yıl Batman'da yapacakları 10 milyon liralık bir yatırımın içerisinde eskimiş köy hatlarının elden geçirilmesinin de bulunduğunu ifade eden Bilal Altunç, "Dereiçi köyü muhtarı ve köylüler ile yaptığımız görüşmelerin ardından burada çok geniş kapsamlı bir çalışma başlattık. Geçmişi 30 yıla dayanan eskimiş demir ve ağaç direkleri söküp, yerlerine beton direkler diktik. Hatların tamamını yeniledik. Abonelerin sorunları giderildi ve köy tamamen aydınlatıldı. Dereiçi köy muhtarımız Osman Gelir ve köy halkına olumlu yaklaşımlarından ötürü teşekkür ediyoruz. Benzer çalışmaları iyi niyetli yaklaşım gösteren diğer köylerde de yapacağız" dedi.

KÖYLÜLER ÇOK MEMNUN

Bu arada köy halkı, Dicle EDAŞ'ın yaptığı çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dereiçi köy muhtarı Osman Gelir, 1990'lı yıllarda yaşanan göç olayıyla birlikte elektrik direk ve hatlarının da bakımsız kaldığını ve birçok yerde direklerin yıkılacak duruma geldiğini söyledi. Dicle EDAŞ ile iyi niyet çerçevesinde yapılan görüşmeler sonrasında direklerin değiştirildiğini, hatların yenilendiğini ve köyün tamamen aydınlatıldığını belirten Muhtar Gelir, "Elektrik bakımından köyümüzün hiçbir sıkıntısı kalmadı. Dicle EDAŞ kurumuna köylüler adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dereiçi Gercüş Batman Dicle Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title