Haberler

Dicle'deki Terör Örgütüne Yönelik Operasyon

"Andok" telsiz kod adlı terörist ve yardımcısının da Dicle'deki operasyonda çatışmada ölmüş olabileceği değerlendirildiğini bildirdi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, istihbari bilgilerde dikkate alındığında, terör örgütünün sözde "Amed" eyalet sorumlusu

"Andok" telsiz kod adlı terörist ve yardımcısının da Dicle'deki operasyonda çatışmada ölmüş olabileceği değerlendirildiğini bildirdi.

Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, 16-20 Aralık 2011 tarihleri arasında Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Kurşunlu Köyü Görese Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerin barındığı tespit edilen noktalara yönelik olarak operasyon yapıldığını anımsattı.

Operasyon sırasında kaçıp, Bingöl'ün Genç ilçesi Selvi bölgesinde yakalanan

"Hamza" kod adlı Mehmet Salih Narin ve "Berhudan" kod adlı Yalçın Yanar isimli 2 teröristin Diyarbakır'a getirildiği ve adli makamlarca tutuklandığını bildiren Toprak, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Diyarbakır'da güvenlik kuvvetlerince işbirliği ve koordinasyon içinde yürütülen Dicle ilçesi Kurşunlu Köyü Görese Dağı operasyonunda ana karargah olarak kullanılan mağaralar ve sığınaklarda çok sayıda örgütsel doküman, evraklar, terörist künye defterleri, mali evraklar, sözde eyalet sorumlusunun üstlerine sunduğu raporlar, sözde 'Amed' bölge sorumlusunun kullandığı kişisel bilgisayar, telsiz ve silahlar ele geçirildi. Ele geçirilenler ile iki koruması olarak değerlendirilen teröristlerin alınan ifadelerinden ve elde edilen diğer istihbari bilgilerde dikkate alındığında, terör örgütünün sözde 'Amed' eyalet sorumlusu 'Andok' telsiz kod adlı terörist ve yardımcısının da söz konusu operasyondaki çatışmada ölmüş olabileceği değerlendirilmektedir."

- DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title