Haberler

Dicle'de Mimari Tasarımda Bina Bilgi Modellenmesi

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından "Mimari Tasarımda Bina Bilgi Modellenmesi (BİM) Yaklaşımları" konulu workshop düzenlendi.

Mimarlık eğitimde, tasarım sürecinde, uygulama aşamasında gittikçe önemi artan Bina Bilgi Modellenmesi (BIM) konusunda farkındalık oluşturmak, eğitime getireceği yenilikçi bakış açılarını, tasarım sürecinde önerilebilecek yeni metotları değerlendirmek amacıyla düzenlenen çalıştay da Bina Bilgi Modellenmesi (BIM) ile ilgili seminerler verildi.

Workshop öncesi Kongre merkezinde gerçekleşen seminerlerde Mimar Halil Sürücü Dijital Mimarlık (Tasarımda 3D'nin Etkisi), Makine Mühendisi Emre Arı Mimaride 3D Yazıcı Uygulamaları, Yüksek Mimar Ali Kemal Yıldırım BIM bağlamında Navisworks Programı ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Turan Köksal da Yeni Araç ve İmkânlarla Mimari Eğitim ve Tasarım konusunda birer sunum yaptılar.

Dicle Üniversitesi Mimarlık Bölümü "Mimari Tasarımda Bina Bilgi Modellenmesi (BIM) Yaklaşımları" çalıştayı kapsamında "Sayısal Tasarım" temalı tasarımların sayısal ortamdan ürün haline getirilmesi süreci ile ilgili öğleden sonra atölye çalışması yapıldı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Eğitim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title