Haberler

Dicle'de "İslam Gençliği" Konulu Konferans

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi İlahiyat öğrenci Platformu ve İfade Kulübü işbirliği ile "İslam Gençliği" konulu konferans düzenlendi.

Dicle Üniversitesi İlahiyat öğrenci Platformu ve İfade Kulübü işbirliği ile "İslam Gençliği" konulu konferans düzenlendi. İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen ve Prof. Dr. Hulusi Kılıç tarafından verilen konferansa, öğretim üyeleri ve öğrenciler ilgi gösterdi.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından söz alan Kılıç, İslam için gençliğin öneminden bahsederek, Bütün peygamberlerin ve ilk inananların gençler olduğu vurguladı. İslam'a göre gençliğin taşıması gereken vasıfları, gençlerin Kur'an ahlakına göre nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda salonda bulunanlara bilgiler veren Kılıç, ilimin önemine dikkat çekti.

Gençlerin, nefsin kötü isteklerini yerine getirmemek için de dikkatli olması gerektiğini söyleyen Kılıç, "Hayatımızı şekillendirecek ve yönlendirecek emir ve yasakları, Rabbimiz bizlere Kur'an-ı Kerim ile bildiriyor. Peygamber efendimiz (s.a.v) de bunları hayatında tatbik ederek hem örnek olmuş hem de açıklamıştır. Gençlerimiz, peygamberimizin ahlak ve sünnetiyle yetişmelidir" dedi.

Gençlik döneminin, insan hayatının en önemli dönemi olduğunu belirten Kılıç, gelişen teknoloji ye karşı iradeli olunması gerektiğini ifade ederek, gençlere İslam'ı nasıl yaşamak gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Dicle Üniversitesi Hulusi Kılıç Eğitim Yerel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title