Haberler

Dibinden Kesilen Çınar Ağacı Mahalleyi Elektriksiz Bıraktı

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde dibinden kesilen çınar ağacı enerji nakil hatınının üzerine yıkıldı.

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde dibinden kesilen çınar ağacı enerji nakil hatınının üzerine yıkıldı. Şebekeyi onaran SEDAŞ yetkilileri, elektrik hatlarının yakınında bulunan ve herhangi bir nedenle kesilmesi gereken ağaçlar için SEDAŞ'a haber verilmesi gerektiğini ve mutlaka o bölgede güvenlik önlemi alınması gerektiğini vurguladı.

Serdivan İlçesi Yazlık Köprübaşı Mahallesi Süleyman Binek Caddesi üzerinde bulunan bir arsada, sahibi tarafından dibinden kesilen çınar ağacı enerji nakil hattının üzerine yıkıldı. Enerji hattı üzerine düşen çınar ağacı mahallenin elektriksiz kalmasına neden oldu. Kesinti nedeniyle vatandaşlar durumu hemen Sakarya Enerji Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ekiplerine bildirdi. Olay yerine kısa sürede gelen SEDAŞ ekipleri devrilen çınar ağacının iletken tellerin üzerine yıkıldığını ve iletkenlerin bağlı olduğu beton direkteki bağlantı yerlerinin kırıldığını gördü. Ekiplerin yoğun çalışması sonucunda şebekeyi tekrar onardı.

Tadilat sonrası SEDAŞ ekipleri, elektrik hatlarının yakınında bulunan ve herhangi bir nedenle kesilmesi gereken ağaçlar için SEDAŞ'a haber verilmesi gerektiğini ve mutlaka o bölgede güvenlik önlemi alınması gerektiğini belirtti. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Serdivan Sakarya 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title