Haberler

Diana Ramazova Kim ? Sultanahmet Bombacısı Ramazova Görüntüleri

Güncelleme:

Bombacının kimliği tespit edildi ''Diana Ramazova'' Neden böyle bir eylem gerçekleştirdi ? MİT ve em­ni­ye­tin olayı aydınlatmak için ortak çalıştığı Sultanahmet saldırısında, sal­dır­gan ka­dı­nın Çeçen uy­ruk­lu Diana Ramazova ol­du­ğu or­ta­ya çık­tı. Detaylar haberimizde..

İstanbul Sultanahmet'te polislere yönelik canlı bomba eylemindeki saldırgan kadının Rus uyruklu Diana Ramazova olduğu ortaya çıktı. İstihbarat birimleri, eylemcinin IŞİD'le bağlantısını, hangi ülkeden Türkiye'ye girdiğini araştırıyor.

Bir po­li­sin şe­hit ol­du­ğu bir po­li­sin de ha­fif ya­ra­lan­dı­ğı İs­tan­bul Sul­ta­nah­met Tu­rizm Şu­be Mü­dür­lü­ğü'ne dü­zen­le­nen in­ti­har ey­le­min­de sal­dır­gan ka­dı­nın Çeçen uyruklu Rus pasaportu taşıyan Diana Ramazova ol­du­ğu or­ta­ya çık­tı. Saldırgan hakkında detaylı bil­gi­ler otop­si ve DNA in­ce­le­me­le­ri­nin ar­dın­dan net­le­şe­cek. Ola­yı ay­dın­lat­mak için MİT ve em­ni­ye­tin or­tak ça­lış­tı­ğı be­lir­til­di.

DHKP-C ÜST­LEN­Dİ AMA...

İs­tan­bul'da­ki tu­rizm po­lis ka­ra­ko­lu­na ya­pı­lan sal­dı­rıy­la il­gi­li Te­rör­le Mü­ca­de­le ekip­le­ri ve is­tih­ba­rat bi­rim­le­ri, in­ti­har ey­lem­ci­si­nin kimlerle bağlantısı olduğunu tes­pit et­me­ye ça­lı­şı­yor. Te­rör sal­dı­rı­sının her ne ka­dar te­rör ör­gü­tü DHKP-C üst­len­se de sal­dır­ga­nın Rus uy­ruk­lu ol­ma­sı ka­fa­lar­da so­ru işa­re­ti oluş­tur­du.

GE­NiŞ ÇAP­LI SO­RUŞ­TUR­MA

İs­tan­bul'da­ki sal­dı­rıy­la il­gi­li ge­niş çap­lı so­ruş­tur­ma ya­pan is­tih­ba­rat bi­rim­le­ri, in­ti­har ey­lem­ci­si­nin Rus uy­ruk­lu ol­ma­sı üze­ri­ne, "Mü­ca­hit fa­ali­yet­ler" un­sur­la­rı ara­sın­da yer alan ve Te­rör ör­gü­tü IŞİD'in ele­ma­nı olup ol­ma­dı­ğı­nı araş­tı­rı­yor­lar. Ayrıca saldırganın han­gi ül­ke­den Tür­ki­ye'ye gir­di­ği araş­tı­rı­la­cak. İle­ti­şimini han­gi araç­lar­la yap­tı­ğı be­lir­len­dik­ten son­ra kim­ler­le ir­ti­ba­ta geç­ti­ği, han­gi ko­nu­lar­da bil­gi alış­ve­ri­şi yap­tı­ğı tespit edilecek.

BOM­BA NE­RE­DEN TE­MiN EDiL­Di?

İn­ti­har sal­dı­rı­sı­nı dü­zen­le­yen Rus uy­ruk­lu can­lı bom­ba­nın üze­rin­de­ki pat­la­yı­cı­la­rı ne­re­den ve na­sıl te­min et­ti­ği araş­tı­rı­lı­yor. Can­lı bom­ba­nın üze­rin­de­ki dü­ze­ne­ği yer­leş­ti­ren ki­şi­le­rin tes­pi­ti için de ça­lış­ma­lar sür­dü­rü­lü­yor.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Diana Ramazova Sultanahmet İstanbul Türkiye Gündem Haberler

500

Yorumlar (1)

mahir çelebi:

allah tüm insanlarımızı ve polis asker tüm kamu çalışanlarımızı korusun

11
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title