Haberler

Dha Yurt;yunanistan ve Bulgaristan Sınırında Bayram Yoğunluğu

RAMAZAN Bayramı tatilini Avrupa ülkelerinde  geçirmek isteyen vatandaşlar Edirne'de Yunanistan ve Bulgaristan'a açılan sınır kapılarında uzun kuyruklar oluşturdu. Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'nda 3,  Pazarkule Sınır Kapısı'nda 2 kilometre, Bulgaristan'a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 1 kilometre uzunluğunda kuyruk oluştu. Bayram tatillerini aileleriyle birlikte yurtdışında geçirmek için karayolunu tercih eden vatandaşlar otomobilleriyle Avrupa'ya açılan sınır kapılarında uzun kuyruk oluşturdu. Edirne'de Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'na otomobiliyle gelen vatandaşlar 3 kilometre kuyruk oluştururken yetkililer tatilcileri aynı ülkeye açılan, Pazarkule Sınır Kapısı'na yönlendirmesiyle  bu kapıda kuyruk 2 kilometreyi buldu. Yurtdışına çıkış için Bulgaristan'a açılan sınır kapılarına yönlenen tatilciler ise Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 1 kilometre uzun araç kuyruğu oluşmasına  neden oldu.  Hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğu kentte kuyrukta saatlerce beklemekten bunalanlar serinlemek için yol boyunda ağaç altlana sığındı. Sıranın kendilerine gelmesini bekleyen bazı vatandaşlarda araçların içinde klimaları açarak serinlemeye çalıştı. Bayram tatillerini Yunanistan'da  geçirmek için İpsala Sınır Kapısı'nda 2 saat beklemelerinin ardından çıkış yapmak için Pazarkule Sınır Kapısı'na gelen Refik  Karaköy, "Burada kuyrukta beklediğimizde araçları sayıyoruz. Kapıda 4 dakikada 1 araç geçiyor. Yaklaşık 1 saattir kuyrukta bekliyoruz. Önümüzde 41 araç var sınır kapısına girip Yunanistan tarafına geçmemiz yaklaşık 4 saatti bulur. Dönüşte de bu yoğunluğu yaşarken tatilimiz yollarda geçer ve 15 saat tatil yaparız"dedi. Yalova'dan tatilini yurtdışında ailesiyle geçirmek için Pazarkule Sınır Kapısı'nda yaklaşık 3 saattir çıkış yapmak için beklediğini belirten Erdal Yanardöner, "Sabah 6'dan beri yoldayız. İstanbul'dan yola çıktık İpsala'ya kadar her şey çok güzeldi. İpsala'da kilometrelerce trafik ve yol çalışması olduğundan çıkış yapamadık bizi bu  kapıya yönlendirdiler. Burada yaklaşık 3 saattir aç susuz bekliyoruz. Ne zaman çıkış yapacağımızı bilmiyoruz. Kimse bize bir şey söylemiyor, sanırım tatili burada geçireceğiz" şeklinde konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Türk tarafında peronlarda geçişlerde sıkıntı olmadığını kuyruğunun,  Yunanistan ve Bulgaristan gümrük çalışanlarının  işlemlerinin yavaş yapmasından kaynaklandığını söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------------:

Uzun araç kuyruğu

Kuyrukta bekleyenler

Araç içinde bekleyenler genel detay

Ağaç altlarında oturanlar

Kuyrukta bekleyen ile röp

Muhabir Ali Can Zeray anons

Pazarkule Sınır Kapısı tabelası

Kuyruktan genel detay

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Yunanistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title