Haberler

Dha Yurt: Viranşehir'de Patlama Bölgesinde İnsan Uzuvları Bulundu, Şehit Bekçi Toprağa Verildi

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın bomba yüklü araçla saldırı düzenlediği lojman ve çevresindeki enkazı temizlenme çalışmaları sırasında insana ait baş ve omuz uzuvları bulundu.

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın bomba yüklü araçla saldırı düzenlediği lojman ve çevresindeki enkazı temizlenme çalışmaları sırasında insana ait baş ve omuz uzuvları bulundu. Saldırıda şehit olan mahalle bekçisi 27 yaşındaki İbrahim Kete'nin cenazesi ise törenle toprağa verildi.

Viranşehir'in Yenişehir Mahallesi'nde geçen Cuma akşamı, PKK'lı terörist tarafından park edilen bomba yüklü aracın uzaktan kumandayla patlattıldığı, yargı mensuplarının oturduğu Savcılar Sitesi ve çevresinde polisin olay yeri incelemesi tamamlandı. Patlama nedeniyle hasar gören bölgedeki enerji nakil hatları DEDAŞ ekiplerince değiştirilirken; kapı, pencere ve camları kırılan 14 binanın onarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Saldırıda hasar gören 40'a yakın araç da, çekicilerle olay yerinden kaldırıldı. Belediye ekiplerinin temizlik çalışmaları sırasında molozların arasında baş ve göğüsten oluşan yanmış insan uzuvları bulundu. Kime ait olduğu henüz saptanamayan ceset parçaları incelenmek üzere morga götürüldü.

ŞEHİT BEKÇİ TOPRAĞA VERİLDİ

Saldırıda şehit olan mahalle bekçisi 2 çocuk babası İbrahim Kete için Viranşehir Kaymakamlığı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Güngör Azim Tuna, Kaymakam Ömer Çimşit, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Kete'nin ailesi, yakınları ve polisler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende saygı duruşunda bulunduktan sonra özgeçmişi okunan Kete ve şehitler için İl Müftüsü İhsan Açık tarafından dua edildi.

'TERÖRİSTLERİN SON ÇIRPINIŞLARI'

vatandaşların sık sık 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' ve 'Kahrolsun PKK' sloganları attığı törende konuşan Vali Tuna, terör saldırılarını kınayarak, şöyle dedi:

"Şehitlerin kanı yerde kalmayacak. Teröristlerin son çırpınışları. 15 Temmuz'da halkımız nasıl terörün üstesinden geldiyse şimdi de ayını azim ve kararlılıkla üstesinden gelecektir." Şehit bekçi Kete'nin Türk bayrağına sarılı cenazesi, buradaki törenin ardından ilçeye bağlı Karatepe Mahallesi'nde kılınan namaz sonrası mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Viranşehir Kaymakamlyığı

Törene katılanlar

Bekçinin tabutunun getirilişi

Saygı duruşu ve dua edilmesi

Valinin konuşması

Cenazenin götürülmesi

Olay yeri

Temizlik çalışmaları

Genel ve detay görüntüler

haber-Kamera: Mustafa MERT-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 465 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güngör Azim Tuna Viranşehir Yenişehir PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title