Haberler

Dha Yurt;tendürek Şehitlerine Van'da Uğurlama Töreni

AĞRI'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı'nda çıkan çatışmalarda şehit olan 3 asker ve 1 güvenlik korucusu ile Hakkari'nin Çukurca İlçesi kırsalında el yapımı patlayıcının inflak etmesi sonucu şehit olan 1 asker için Van Jandarma Filo Komutanlığı'da uğurlama...

AĞRI'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı'nda çıkan çatışmalarda şehit olan 3 asker ve 1 güvenlik korucusu ile Hakkari'nin Çukurca İlçesi kırsalında el yapımı patlayıcının inflak etmesi sonucu şehit olan 1 asker için Van Jandarma Filo Komutanlığı'da uğurlama töreni düzenlendi. Törenin ardından 4 asker ve 1 güvenlik korucusunun cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

PKK'lı teröristlerin 2 gün önce Ağrı'nın Doğubeyazıt ile Van'ın Çaldıran İlçeleri arasındaki yolu kesip, 3 TIR'ı yakmaları üzerine, bölgeye operasyon düzenleyen Jandarma Özel Harekat timleri, Tendürek Dağı'nda yuvalanan 29 teröristi, etkisiz hale getirdi.

Çıkan çatışmalarda Ağrı Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda görevli Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Mustafa Özdemir, Jandarma Uzman Çavuş Yavuz Bayram, Jandarma Uzman Çavuş Abuzer Doğan ile Güvenlik Korucusu Fetullah Aladağ şehit düştü, 3 güvenlik görevlisi de yaralandı. Piyade Uzman Çavuş Gökhan Peker ise sabahın erken saatlerinde Hakkari'nin  Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcının inflak etmesi sonucu şehit oldu.

Yaralı askerlerin tedavileri devam ederken, şehitler için Van'da Jandarma Filo Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Basın mensuplarını alınmadığı törende Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Özdemir memleketi Samsun'a, Jandarma Uzman Çavuş Bayram Ankara'ya, Jandarma Uzman Çavuş Doğan Kayseri'ye, Güvenlik Korucusu Aladağ ise memleketi Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine uğurlandı. Hakkari'nin Çukurca İlçesi kırsalında el yapımı patlayıcını inflak etmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Gökhan Peker'in cenazesi de memleketi Yozgat'a gönderildi.

Osman BEKLEYEN- Orhan AŞAN/VAN,

GÖRÜNTÜLER VAN'DAN GEÇİLDİ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurca Hakkari Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title