Haberler

Dha Yurt;şehit Uzman Çavuş'un Tabutunu, Eşi ve Annesi Omuzunda Taşıdı

ŞIRNAK'ta Gabar Dağı'nda operasyon sırasında PKK'lı teröristlerce araziye döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen 3 askerden 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yunus Ertürk'ün cenazesi bugün memleketi Konya'nın Akşehir İlçesi Doğrugöz Mahallesi'nde yaklaşık 6 bin...

ŞIRNAK'ta Gabar Dağı'nda operasyon sırasında PKK'lı teröristlerce araziye döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen 3 askerden 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yunus Ertürk'ün cenazesi bugün memleketi Konya'nın Akşehir İlçesi Doğrugöz Mahallesi'nde yaklaşık 6 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu eşi Firdevs ve annesi Ayşe Ertürk, askerlerin arasına girip omzunda taşıdı.

Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli 2 yıllık Uzman Çavuş şehit Yunus Ertürk'ün cenazesi bugün Akşehir Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınıp, helallik alınmak için baba evine getirildi. Şehidin uzman çavuşluktan önce mobilya döşemeliği ustalığı yaptığı öğrenildi.

"ÇIKTA GEL BENİ BIRAKMA"

2 yaşında Elif adında kızları bulunan ev kadını şehit eşi Firdevs Ertürk, cenaze aracına çıkıp eşinin tabutuna sarılıp, "Çıkta gel beni bırakma. Seni nasıl sığdırdılar bu tabuta" diyerek ağladı. Bu sırada yakınları cenaze indirip sakinleştirmek istedi ancak Firdevs Ertürk, "Ben burada gideyim." deyip inmek istemedi. Ardından yeniden eşinin tabutuna sarılıp, "Hainler." diyerek ağladı. Şehit babası Mehmet Ertürk, annesi Ayşe Ertürk ve şehidin iki kız kardeşi ve diğer yakınları da tabuta dokunup, helalleşip ağladı. Şehidin cenazesi duanın ardından tekbir sesleri ve 'Şehidim hakkını helal et bize','Vatan sana canım feda' 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları eşliğinde baba evinden dini ve askeri törenin yapılacağı Merkez Camii'ne uğurlandı.

ŞEHİDİN NAAŞINI OMUZLARINDA TAŞIDILAR

Törene Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Hacı Ahmet Özdemir, ailesi, yakınları ve yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

Şehidin cenazesi Merkez Camii'ne getirildiğinde ise eşi Firdevs, annesi Ayşe Ertürk ve diğer yakınları askerlerle birlikte, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu cenaze aracından alınıp, tören alına kadar taşıdı. Buruda da eşi, annesi, babası ve kardeşleri, tabuta sarılıp ağladı.

Şehidin cenazesi, cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi.

(Görüntü Dökümü

-------------------

_ Cenazenin baba evine getirilmesi

Eşinin cenaze aracına çıkıp sarılması

Ağlaması, konuşması

Cenazenin tören alanına uğurlanması

Eşi ve annesinin tabutu taşıması

Törenden detay

Haber- Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ- Atilla MEMİŞ KONYA DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gabar Dağı Şırnak Konya PKK Politika Güncel Haberler

title