Haberler

Dha Yurt;mehmetçik, Yunanistan Sınırında Ramazan Bayramı'nı Kutladı

EDİRNE'de Yunanistan ve Bulgaristan sınırını koruyan 54'üncü Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı Yunanistan sınırındaki Pazarkule Hudut Karakolu'nda Mehmetçikler Ramazan Bayramını kutladı.

EDİRNE'de Yunanistan ve Bulgaristan sınırını koruyan 54'üncü Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı Yunanistan sınırındaki Pazarkule Hudut Karakolu'nda Mehmetçikler Ramazan Bayramını kutladı. 24 saat aralıksız sınırda dedektör köpeklerle devriye gezip, termal kameralarla sınırı gözetleyen Mehmetçiler, özellikle Yunanistan'a kaçmak isteyen FETÖ/PYD'lilere göz açtırmıyor. Edirne 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Yunanistan sınırındaki Pazarkule Hudut Karakolu'nda Mehmetçiler, Ramazan Bayramı sevincini yaşadı.  15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'lilerin yasadışı yollarla Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a kaçmak için kullanmak istedikleri bölgelerden birinde başarı ile görev yapan Mehmetçikler, sınırda bugüne kadar yaklaşık 50 kadar FETÖ/PDY üyesini kaçarken yakaladı. Kaçak göçmenlere de göz açtırmayan Mehmetçikler Ramazan Bayramı'nda da görevleri başında günün 24 saati termal kameralarla Yunanistan sınırını gözetleyip, 'Turaç' isimli dedektör köpekle sınırda devriye gezdi. Bugün sınırda başarı ile görev yapan Mehmetçiler komutanları ve birbirleriyle bayramlaştı. Pazarkule Hudut Karakolu'nda bayram namazının ardından güne bayramlaşma ile başlayan Mehmetçiklerin Bölük Komutanı Piyade Yüzbaşı Osman Sabuncu, Karakol Komutanı Asteğmen AlpeR Uysal, tek tek bayramlarını kutladı. Mehmetçiklerin bayramını kutlayan Yüzbaşı Osman Sabuncu, şöyle dedi:

"Değerli silah arkadaşlarım, Pazarkule Hudut Karakolumuzun değerli Mehmetçikleri, bugün Ramazan Bayramı münasebeti ile bir araya toPlanmış bulunmaktayız. Unutmayın ki bayramlar milli duygularımızın pekiştiği, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği en önemli günlerdir. Yurdumuzun 4 bir yanından askerlik hizmetini yapmak üzere karakolumuza gelmiş siz değerli Mehmetçikler, ailelerinizden ve sevdiklerinizden uzakta bir bayram geçirirken, hudut hattında görev yapmanın vermiş olduğu haklı gurur yüzünüze yansımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle başta cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin önünde saygı, minnet ve şükranla eğiliyorum. Sizin ve ailenizin bayramInı in içten duygularımla kutluyorum. Bayramınız kutlu olsun."

Bayramlaşmanın ardından karakoldaki askerler 200 kilometrelik Türkiye-Yunanistan sınırında sorumluluk alanına giren 12 kilometrelik bölümünde dedektör köpek 'Turaç' isimli köpekle devriye görevine çıktı. Eller tetikte olan Mehmetçikler,  35 derece sıcaklıkta Türkiye-Yunanistan sınırında devriye görevini yerine getirdi. Devriye görevinde bulunduğu için ailesi ile telefonla görüşemeyen, Mehmetçiler, ankesörlü telefondan ailelerine arayarak, bayramlarını kutladı. Mehmetçiklerden er Burhan Dayan, 7 aylık asker olduğunu ve ilk kez birliğinde bayram kutladığını belirterek, "Hudut karakolunda görevliyim, burada devriye görevi yaparak sınırı koruyoruz. Ben çok iyiyim, ailemin beni merak etmesin. Onların bayramlarını kutluyorum" dedi.

Sınırda devriye görevinde bulunanların dışında birlikte öğle yemeğini yiyen Mehmetçikler, görevlerini yerine getirirken, ailelerine selam gönderip, Ramazan Bayramlarını kutladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Sınır karakolu

-Türkiye ile Yunanistan gümrük sınırı

-Türkiye yazısı

-Hudut namustur yazısı detay

-Yüzbaşı Sabuncu'nun sınır teklimi alması

-Karakol binası

-Karakol önünde nöbet tutan asker

-Sabuncu'nun askerlerin bayramını kutlaması

-Askere konuşma yapması

-Askerlerin birbirleriyle bayramlaşması

-54'ncü Mekanize Komutanlığı arması detay

-Gözetleme kulesi

-Kuledeki nöbetçi askerin tekmili

-Gözetleme nöbeti

-Yunan ve Türk sınırı

-Askerin ailesine telefonu ve bayramını kutlaması

-Askerin ailesiyle konuşması

-Askerlerin spor, kitap ve satranç oynaması

-Köpekli sınır devriyesi

-Silahlı askerlerin Yunan sınırını dolaşması

-Asker ve köpek detay

-Yunanistan'ın tel örgütleri

-Askerlerin devriyesi

-Devriye tekmili ve askerin ailesiyle telefonda görüş0tüeülmesi

-Askerlerin devriye dönüşleri

-Yemekhane ve askerler

-Askerlerden er Burhan Dayan ile röp.

-Yemekhane genel görüntüleri

Haber-Kamera: Gurbet GÖKÇE-Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Bulgaristan Yunanistan Politika Güncel Haberler

title