Haberler

Dha Yurt;kapıkule'de Referandum Oylaması Başladı

ANAYASA değişikliği için 16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesinde Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı sınır kapılarında oy verme işlemi bu sabah başladı.

ANAYASA değişikliği için 16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesinde Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı sınır kapılarında oy verme işlemi bu sabah başladı. Referandum için Yüksek Seçim Kurulu tarafından Kapıkule'ye 3, Hamzabeyli, İpsala, Dereköy Sınır Kapılarına birer sandık kuruldu. Halk oylamasında seçmenler 'evet' yada 'hayır' yazılı oy pusulası üzerine 'tercih^mührü basarak şeffaf sandıklarda oy kullandı.

16 Nisan'da yapılacak olan yeni Anayasa referandum için Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı'nın giriş, çıkış ve gar bölümlerine birer sandık kuruldu. Kapıkule'nin yanı sıra İpsala, Hamzabeyli ve Kırklareli'nin Dereköy Sınır kapılarına YSK tarafından birer sandık kuruldu. Sabah 08.00'dan itibaren giriş-çıkış yapanlar bu sandıklarda referandum için oy kullanmaya başladı.

Sadece yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin oy kullandığı sınır kapısında ilk oyu kullanan Jak Karako, yurt dışında yaşadığını ve vatandaşlık görevini yerine getirmek için referandumda oy kullandığını söyledi. Yapılan kimlik kontrolünün ardından kartondan yapılan oy kabinine giren Karako, 'evet' ile 'hayır' yazılı oy pusulasına 'tercih' yazılı mühürle oy kullanarak şeffaf sandığa atarak ilk oyu kullandı.

Sınır kapılarında Anayasa referandumu için oy kullanma işlemi 16 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar devam edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Oy peronu

-Oy pusulası

-Zarfların mühürlenmesi

-Tercih mührü

-Jak Karako'nun perona gelişi

-Kimlik kontrolü

-Oy pusulası ve zarfla kabine girişi

-Kabinde oy kullanması

-Sandığa atması

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

Görüntüler, Edirne dosyasına geçildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Hamzabeyli İpsala Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title