Haberler

"IŞİD'ten Kaçan Suriyeliler Türkiye Sınırına Yığılmaya Başladı"

Güncelleme:

Sınır hattında bekleyen ve uyarılara rağmen dağılmayan Suriyeli gruba, güvenlik güçlerince biber gazıyla müdahale edildi.

Suriyelilerin gelişinin ardından sınır hattında bekleyen ve uyarılara rağmen dağılmayan gruba güvenlik güçlerince biber gazıyla müdahale edildi. Kalabalıkta bulunanların da taşla karşılık vermesi ile yaşanan gerginlik, grupta bulunan sağduyulu kişilerin araya girmesiyle kısa sürede sonlandırıldı.

VALİ İNCELEMELERDE BULUNDU

Öte yandan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Salman Kömürcü ve Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ile sınır hattına gelerek incelemelerde bulunup bilgi aldı. Bu arada Suruç'un Dikmetaş Köyü'nde yapılan Suriyeli kabulünün ardından, bu köye birkaç kilometre uzaklıktaki Parapara Köyü karşısındaki Suriye topraklarında toplanan ve sınırı geçme talebinde bulunan 200-250 kişilik grubun da geçişine izin verildi. Bu kişiler de AFAD görevlileri tarafından diğer Suriyeliler gibi Aligör Mahallesi'ndeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na götürüldü. Hareketliliğin sürdüğü sınırın Suriye tarafında ise aralıklarla silah ve patlama sesleri gelmeye devam ediyor.

GÖRÜNTÜLER DHA FEED'TEN GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Hasan KIRMIZITAS-Ali LEYLAK-Ömer ŞULUL-Hadi KURT / ŞANLIURFA,(DHA)

===================================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title