Haberler

Dha Yurt - Eski Koğuş Arkadaşı Tarafından Düğününde Öldürüldü

Öldürülen damat 'Alistair Bebeği' vuran kişi çıktı

İZMİR'in Aliağa İlçesi'ndeki bir düğünde bir hafta önce cezaevinden tahliye olan damat 46 yaşındaki Daimi Akyüz'ü, geçen aralık ayında tahliye olan eski koğuş arkadaşı 35 yaşındaki E.T. pompalı tüfekle ateş açarak öldürdü. Olayda 1 kişi de yaralanırken, kaçan E.T.'nin yakalanması izçin çalışma başlatan güvenlikg üçleri 2 şüpheliyi de gözaltına aldı.

Cinayet ve hırsızlık gibi çeşitli suçlardan cezaevinde yatan Daimi Akyüz, bir hafta önce tahliye oldu. Üçüncü evliliğini yapmak isteyen Akyüz ve yakınları dün akşam, düğün salonu olarak da hizmet veren Kültür Mahallesi'ndeki restoranda bir araya geldi. En mutlu günlerinden birini yaşayan Daimi Akyüz, yakını 36 yaşındaki Zafer Yıldırım'la bir ara sigara içmek için restoranın dışına çıktı.

Kapüşonlu kıyafet giyen E.T., iddiaya göre, Akyüz ve Yıldırım'ın yanına yaklaşıp pompalı tüfekle ateş açtı. Ardından yanındaki bazı kişilerle birlikte olay yerinden uzaklaştı. Silah sesi üzerine panikle dışarı çıkan düğün salonundakiler, damat Akyüz ile Yıldırım'ı kanlar içinde yerde görünce olayı, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine düğün salonuna gelen sağlık ekipleri Akyüz ve Yıldırım'ı ambulansla Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Daimi Akyüz İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Zafer Yıldırım ise Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Akyüz kurtarılamazken, Yıldırım'ın tedavisinin sürdüğü belirtildi. Yaşamını yitiren Akyüz'ün cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

EN MUTLU GÜNÜNDE ÖLDÜRECEĞİNİ SÖYLEMİŞ

Daimi Akyüz ile cinayet şüphelisi E.T.'nin cezaevindeyken aynı koğuşta kaldıkları, bilinmeyen bir nedenle ikisi arasında husumet oluştuğu belirtildi. E.T.'nin tahliye olduktan sonra Akyüz'ü en mutlu gününde öldüreceği yönünde tehdit ettiği öğrenildi.

CİNAYETTTEN ARANIYORMUŞ

Geçen yıl aralık ayında tahliye olan şüpheli E.T.'nin, aynı ay içinde, İzmir'in Çiğli ilçesinde bir kişinin öldürülmesiyle ilgili arandığı öğrenildi. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, saldırı sırasında E.T.'nin yanında olduğu belirlenen 2 kişiyi yakaladı. E.T.'nin yakalanması için polis çalışmasını sürdürüyor.

ÖLDÜRÜLEN DAMAT 'ALİSTAİR BEBEĞİ' VURAN KİŞİ ÇIKTI

Aliağa ilçesinde düğününde öldürülen Daimi Akyüz'ün, İzmir'in Foça İlçesi'ne bağlı eski belde Yeni Foça'da 14 yıl önce, bir kafeteryada bebek arabasında uyurken isabet eden kurşunla yaşamını yitiren 2.5 yaşındaki Alistair Grimason'u vuran kişi olduğu ortaya çıktı. 7 Temmuz 2003 tarihinde meydana gelen olayda, annesi Özlem Grimason ve anneannesi Gülay Eşsizhan'ın oturduğu kafeteryada bebek arabasında uyuyan Alistair Grimason, arka masalarında çıkan silahlı kavgadan isabet eden bir kurşunla yaşamını yitirmişti. Türk ve dünya kamuoyunu aylarca meşgul eden olayla ilgili, kavga ettiği Ali Bektaş ve Alistair bebeğin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına yolaçan Daimi Akyüz, polisin sıkı takibi sonucu yakalanıp, tutuklanmıştı. Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Daimi Akyüz 36 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı.

Küçük çocuğun ölümü, annesi Özlem Grimason, İskoç babası David Grimason, dedesi avukat Tuncer Eşsizhan, anneannesi avukat Gülay Eşsizhan başta olmak üzere herkeste büyük üzüntü yaratmıştı. Bu olayın ardan avukat olan Eşsizhan çifti, başkalarının da aynı acıyı yaşamaması için bireysel silahlanmaya karşı mücadele başlatmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

olay yeri görüntüleri

fotoğraflar

Haber-Kamera: Bülent PINARBAŞI/ALİAĞA (İzmir), -

==============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zafer Yıldırım Aliağa Gülay İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır? 31 Mart Yerel Seçimleri 2. Tura kalırsa ne olur? Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman, hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title