Haberler

Selahattin Demirtaş Vedat Aydın'ın Mezarını Ziyaret Etti

Güncelleme:

Hdp Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Uludere'nin Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin yakınlarını Gülyazı Köyü'nde ziyaret etti. Uzun bir araç konvoyu ile gelen Demirtaş'ı siyah elbise giyen aileler ölen yakınlarının fotoğraflarını ellerinde taşıyarak, alkış ve zılgıtlarla karşıladı. Aileler adına konuşan Ferhat Encü, 2,5 yıldır bayramları yas ilan ettiklerini belirterek, bu bayramın barışa ve kardeşliğe vesile olmasını istedi.

Demirtaş, bayramın bütün Kürt halkı başta olmak üzere, bu coğrafyada yaşayan ezilen halklara barış ve demokrasi getirmesini istedi. diledi. Demirtaşş, dün 301 maden işçinin öldüğü Soma'da olduğunu belirterek, Soma'daki acılı ailelerin selamlarını getirdiğini söyledi. Bu ülkede herkesin devletin haksızlığını gördüğüne ve bu devletin hiç kimseye insanlık muamelesi yapmadığını söyleyen Demirtaş, "Devlet, Kürt halkının dilini yok saydı. Kürt'ü yok saydı, zülüm yaptı. Artık Türkiye'deki diğer halklar da Kürt halkına yapılan bu haksızlığı görüyor ve artık barışın vakti olduğunu anladı" dedi.

Türkiye ve Kürdistan'da yaşayan halkların devletin zulmünden artık bıktığını ifade eden Demirtaş, halkların kendisine bağıran, çağıran bir başkanı istemediğini öne sürdü. Başbakan Erdoğan'ın Soma ve Roboski halkından özür dilemediğini söyleyen Demirtaş, hükümetin de Uludere'deki olayın üstünü yargı ile kapattığını savundu. Demirtaş, "Bu tepelerin arkasında 34 genci katlettiler. Bir onbaşıya bile disiplin cezası vermediler. Roboskili aileler kimseye bir haksızlık yapmadı. Erdemli ve onurlu bir duruş sergileyerek çocukların katillerin yakalarına yapıştılar. Demek ki, çözüm Erdoğan'ın iki dudağı arasından geçmiyor. Çözüm ve barış annelerin acıların birleştirmesinden geçiyor. Bu ülkede evlatları katledilen aileler bir oldu, gözyaşları aynı aktı" dedi.

"Roboski'yi unutursak kalbimiz kurusun diyen kim varsa bilsin ki seçimden sonra bunun hesabını biz soracağız" diyen Demirtaş, kazandıkları taktirde başta Roboski, Soma katliamları olmak üzere bütün katliamların hesabını soracaklarını söyledi. Demirtaş, daha güzel bayramlar için el ele vererek birlik ve beraberlik içinde çalışıp zaferi kazanmak istediklerini ifade etti. Yapılan konuşmanın ardından Demirtaş ve beraberindeki heyet, yaşamını yitirenlerin mezarlığını ziyaret ederek dualar okudu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Vedat Aydın Uludere Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title