Haberler

Dha Yurt Bülteni 9

Türkiye sınırı karşısındaki Bab-Al Hava'da hakimiyetin el değiştirmesi ulaşımı durdurduHATAY'ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'nın karşısındaki Suriye'nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı bölgesindeki hakimiyetin yeni bir örgütün eline geçmesi ile oluşan belirsizlik nedeniyle 2 sınır...

Türkiye sınırı karşısındaki Bab-Al Hava'da hakimiyetin el değiştirmesi ulaşımı durdurdu

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'nın karşısındaki Suriye'nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı bölgesindeki hakimiyetin yeni bir örgütün eline geçmesi ile oluşan belirsizlik nedeniyle 2 sınır kapısı arasında ulaşımın durdurulmasında, 5. güne girildi. Bölgede sivil bir yönetim oluşması için örgütler arasında görüşmeler devam ederken, İdlip'e insani yardımlar da gönderilemiyor.

Daha önce Ahrar'uş Şam  gurubunun kontrolünde bulunan Suriye'nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı'nda geçen hafta Heyet Tahrir El Şam ile yaşanan çatışmalar,  cuma günü anlaşma ile sonuçlandı. 2 grup arasında varılan anlaşmanın ardından gümrüğü uzun süre kontrolünde bulunduran Ahrar'uş Şam bölgeden çekilerek Hama kırsalına gitti. İdlib ve kırsalında bazı yerleşim alanları Heyet Tahrir El Şam'ın kontrolünde kaldı. Bu grup tam olarak Bab-Al Hava'da bulunmasa da kırsalında yer alıp çevresinde hakimiyet sağladı. Bu örgütün 1 yıl önce El Kaide'nin El Nusra Cephesi'nden ayrılan bir grup olması nedeniyle, Türkiye de buradaki gelişmeleri yakından izlemeye başladı.

SİVİL YÖNETİM OLUŞACAK

Suriye yerel kaynaklarından gelen bilgilere göre, Baba-Al Hava Sınır Kapısı'nda görev yapmak üzere  guruplar ve örgütlerle ilgisi olmayan bir sivil yönetimin oluşması için  bölgede çalışmalar devam ediyor. Bab-Al Hava'nın işler hale gelmesi ve Suriyelilerin geliş gidişleri ile insani yardım malzemesi taşıyan TIR'ların çıkışlarının sağlanmasının, yeni oluşacak yönetimle gerçekleşebileceği belirtiliyor.

CİLVEGÖZÜ İKİNCİ EMRE KADAR KAPALI

Geçtiğimiz 20-21 Temmuz'da Cilvegözü ile Bab-Al Hava Sınır Kapısı arasındaki tampon bölgede  inşaat ve asfaltlama çalışması nedeniyle Hatay Valiliği'nce tüm giriş ve çıkışlara kapatılan Cilvegözü'nden, bu kez Suriye tarafında yaşanan sıkıntı nedeniyle,  ikinci bir emre kadar  giriş ve çıkışlar yapılmıyor.

GÜNDE, ORTALAMA 300 TIR GİDİYORDU

Cilvegözü'nden Suriye tarafına günde ortalama 300 TIR çıkış yapıyordu. Bab-Al Hava'daki hakimiyetin el değiştirmesi ile cumartesi gününden bu  yana da yolcu ve TIR çıkışları yapılamıyor. Bunun yanında Ramazan Bayramı'nda ülkesine giden Suriyelilerden tekrar dönmek isteyenler de Türkiye'ye gelmek için bekliyor.

ÇATIŞMALARDA 8 YARALI HATAY'A GETİRİLMİŞTİ

Bu arada, Bab-Al Hava'yı kontrolünde bulunduran Ahrar'uş Şam  ile bölgeyi almak isteyen  Heyet Tahrir El Şam'ın çatışmalarında 8 yaralı Hatay'a getirilerek tedavi altına alınmıştı. Yaşanan çatışmalarda 15'i sivil 192 kişi ölmüştü.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: HATAY

============================================

Binayı yıkan kepçe 10 metreden düştü operatörü ölümden döndü

İş makinesinin düşme anı

ÇORUM'da  4 katlı İl Özel İdaresi binasında yıkım çalışması yapan iş makinesi 10 metre yüksekten düştü. Kepçe operatörü şans eseri ölümden döndü.

Olay, Gazi Caddesi'nde meydana geldi. Binanın arka tarafındaki toprak yığınının üzerinde çalışma yapan operatör Necmi Aydın'ın yönetimindeki iş makinesi, bir anda düştü. Ters dönen  iş makinesinin operatörü Aydın, şantiyede çalışan diğer işçiler tarafından araçtan çıkarıldı. Ambulansla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Aydın'ın, tedavi altına alındı.  Metrelerce yüksekten yuvalanarak ters dönen  iş makinesinin devrilme anı, çevrede bulunan bir apartmanın balkonunda oturan kişi tarafından görüntülendi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-İş makinesinin düşme anı

-Operatörün  Ambulansa alınması

-Detaylar

Haber- Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

=============================================

HDP grup toplantısını Diyarbakır'daki bir parkta yaptı

HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ (HDP), bu haftaki grup toplantısını Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi Ceren Ekin Park'ta yaptı. Toplantı öncesi polis park çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.  Toplantının yapılacağı alanı polis bariyerlerle çevirirken, alana sadece milletvekilleri ile parti yöneticileri alındı. Üst araması yapıldıktan sonra alana girişlerine izin verilen partililer, 45 derecelik güneşin altında bekledi. Burada konuşan HDP Grup Sözcüsü Osman Baydemir, 9 milletvekili arkadaşıyla birlikte "Vicdani ve adalet" nöbetine başladıklarını belirterek, bu nöbetin eşbaşkan Selahattin Demirtaş ile tutuklu seçilmişlerin serbest kalana kadar devam edeceğini söyledi.

Kayapınar Ceren Ekin Park'ta HDP'nin düzenlediği grup toplantısına, Grup Sözcüsü Osman Baydemir, Dilan Ditrayet Taşdemir, Felaknas Uca, Ziya Pir, Saadet Yıldız, Nimetullah Erdoğmuş, Garo Paylan, Müslüm, Doğan, Nadir Yıldırım ve parti yöneticileri katıldı. Alanda bir süre bekleyen vekiller daha sonra açıklama için yerlerini aldı.

"BURDA OLUŞUMUZ ADALETİ VİCDANİ BİR DİRENİŞLE KORUMA ÇABASIDIR"

HDP Grup Sözcüsü Osman Baydemir, toplantılarının Diyarbakır'da yapılmasının bir vicdan ve adalet hareketi olduğunu söyledi. Kerbela sıcağında halkın üzerine ölü toprağı serpilmek istendiğini belirten Baydemir, "Bu kerbela sıcağında neden bu alandayız. Bir halkın üzerine ölü toprağı serpilmek isteniyor. Bir halkın varlığı yok edilmek isteniyor, bir halk zorbalıkla, baskıyla, tecritle yönetilmek isteniyor. Ölü toprağını def etmek için, zulme hayır demek için, bir kez daha eşitliği özgülüğü, demokrasiyi onurlu bir barışı haykırmak için bu alandayız. Bu kamusal alandayız. Son iki yıldır hükümet politikalarıyla demokrasi ablukaya alınmıştır, temsil etmiş olduğumuz halkların, halkımızın, tüm halkın iradesi adeta işgal edilmiş durumda. İşte bütün bunlardan kaynaklı bir kez daha Türkiye ve dünya kamuoyunda ve her şeyden önemlisi insanlarımızın halkın vicdanına, vicdanımızdan çağrıda bulunmak için buradayız.  Burada oluşumuz adaleti vicdani bir direnişle koruma çabasıdır. Bugün bu manzaraya, bu parka baktığımızda bu parktaki abluka Türkiye'deki reel durumun ifadesidir. Burası bir kamusal alan ve burası benimde Diyarbakır'da görev yaptığım zaman diliminde inşa edilmiş bir park. Halkın parkı, bu ağaçlar şu anda alnımda görmüş olduğunuz alın teri gibi halkın alın teriyle sulandı büyütüldü. Ama bugün bu şehir yüzde 70 oy almış bir siyasi parti grup toplantısını bu parkta inşa edemiyor. İl, ilçe yöneticilerimiz, bu parka alınmıyor. Halkımız sahibi olduğu bu parka giremiyor. Dikkat edin, bu partka bütün gölgelerden tecrit edilmiş durumda, adeta HDP'ye Kerbela dayatılıyor. Eğer iktidar, Yezit olmakta kararlıysa, bizlerde Hz. Hüseyin olmakta kararlıyız. Ant olsun Asla geri adım atmayacağız" dedi.

"SEÇİLMİŞLER ÖZGÜR OLMADIKÇA KENDİMİZİ ÖZGÜR KILMAYACAĞIZ"

Zulümle hiç bir rejimin sonuç alamadığını belirten Baydemir, "Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve milletvekillerimiizin tutuklanmasıyla yeni bir faşizm sayfası açıldı. Çok net bir dille ifade etmek isterim ki 6.5 milyon insanın iradesi kelepçelenemez, seçme ve seçilme hakları zindana konulamaz. Halkın hür iradesi, vicdanıyla seçmiş olduğu belediye başkanlarına kayyum atanamaz. Onlar özgür olmadıkça bizler kendimizi özgür kılmayacağız. Bizlere faşizmi, zorbalığı dayatıyorlar. Bizler de faşizme karşı eşitliği, özgürlüğü, kardeşliği, onurlu bir barışı ısrarla savunuyoruz" diye konuştu.

"BARIŞ SÜRECİ, TEK BAŞINA İKTİDAR OLMA UĞRUNA ÇÖKERTTİLER"

Konuşması sırasında Kürdistan ulusal marşının bir kıtasını okuyan Baydemir daha sonra kaldığı yerden devam ederek, "Barış sürecini çökerttiler, tek başına iktidar olma uğruna çökerttiler. Çok açık ve net söylüyorum; bu vicdan ve adalet nöbetimiz, durşumuz aynı zamanda Rojava halkı içindir. Bu eşitlik, özgürlük çağrımız Güney Kürdistan hükümetini ve halkını tehdit edenlere karşıdır. Buradan Türkiye'nin batı yakasına, 80 milyon insanın vicdanına çağrıda bulunuyoruz; Eş genel başkanlarımız, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız zindanda olduğu müddetçe adalet ve vicdan nöbetimiz devam edecek. Onlar özgürlüğüne kavuşuncaya kadar bizler vicdani direnişimizi sürdürmekte kararlıyız. Bizim bir şiddet aracımız yoki, şiddete başvurmaksızın, küfre, hakarete başvurmaksızın, bize şiddet uygulansa bile şiddetle yanıt vermeksizin, kem söz söylenmeksizin. Diyarbakır'ın Surları'na, vicdanımızdan bir kez daha faşizme biat etmeyeceğiz, durmayacağız, faşizmi durduracağız. Sloganını nakşedinceye kadar bu duruşumuzu sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

"OHAL BİTİNCEYE KADAR NÖBETİMİZ DEVAM EDECEK"

Grup Sözcüsü Osman Baydemir, Dilan Ditrayet Taşdemir, Felaknas Uca, Ziya Pir, Saadet Yıldız, Nimetullah Erdoğmuş, Garo Paylan, Müslüm, Doğan, Nadir Yıldırım olmak üzere toplam 10 milletvekili, bugünden itibaren 24 saat esasına göre vicdan ve adalet nöbetine başlayacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Eşitlik isteyen, özgürlük isteyen, onurlu adalet, demokrasi, bir barış isteyen bir hareketten neden korkulur, niçin bu abluka alınır, çünkü barıştan korkuyorlar. OHAL rejimi ortadan kalkıncaya kadar vicdan ve adalet nöbetimiz devam edecektir. KHK'larda işinden olanlar haklarına kavuşuncaya işinden, aşından, rızkından olan bütün insanlar işine, aşına adalete kavuşuncaya kadar devam edeceğiz, zulmü hep birlikte durduracağız. Cizre, Şırnak, Gever'de işlenen insanlık suçlarının failleri yargılanıncaya kadar durmayacağız. Sur'daki şu an devam eden yıkım kültürel mirasımıza, saldırıdır. Bizler durmayacağız, susmayacağız. Meşru vicdani çabamızla milynların çabasıyla buluşturacağız. Bugün burada 11 milletvekiliyle bu duruşu vicdani ve adilane talebi haykırırken sanmayın ki bizler yalnız değiliz.  Bu coğrafyada bizler milyonlarız. Barışın, birlikte yaşamın kurmanın önündeki en büyük engel İmralıya cezaevinde sayın Öcalan üzerinde konulan tecrit politikasıdır. Tecrit kalkıncaya kadar, bu vicdani duruş, adalet talebi, devam edecektir. Yargı tam bağımsız olunca yakadar vicdan ve adalet nöbetimiz devam edecek. Mutlak suretle her darlığın sonu aydınlıktır. Faşizm ricayla minnetle durmaz. Faşizm ancak demokratik mücadeleyle durur."

"MESCİD-İ AKSA'DA YAŞANANLAR İLE BURADA YAŞANANLAR ARASINDA FARK YOKTUR"

Konuşmasının son bölümünde Filistinliler'e yönelik baskısına atıfta bulunan Baydemir, "Mescid-i Aksa'da yaşananlar ile bu coğrafyada yaşananlar arasında fark yoktur. 7/24 saat bu alanda olacağız. Halkımızla buluşmamızın önüne geçmeyin. Şiddet, kavga yok. Sadece faşizm ve tehdide boyun eğmediğimizi haykırıyoruz. Bugün bize bir Kerbala sıcaklığını yaşatıyorsanız, bizler de Bilal-i Habeş olmayı biliriz. Bu coğrafyada mutlaka barış inşa edilecektir. Zulüm sahipleri mutlaka yenilecek. Kürt halkı da bütün halklar gibi inancıyla, kültürüyle, kökleriyle varlığını sürdürecek" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından Baydemir ile beraberindekiler daha sonra bariyerlerle kapalı alanda volta atmaya başladı. Baydemir, volta sırasında gazetecilere, "Biraz alıştırma yapalım" diyerek espri yaptı. Sıcak güneş nedeniyle parkta oturamayan HDP'li milletvekilleri, bu alanda bir hafta boyunca vicdan ve adalet nöbeti tutacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Grup toplantısının yapılacağı park

Alınan güvenlik önlemleri

Toplantıya katılanlarının üstlerinin aranması

Baydemir'in konuşması

HDP'li vekillerin açıklama sonrası park içinde volta atmaları

Park çevresinde bekleyen partililer

Park çevresinde bekleyen zırhlı polis araçları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR),

========================================

15 Temmuz'da saldırıya hazırlanan DEAŞ'lılardan 5'i tutuklandı

Operasyondan sıcak görüntüler

GAZİANTEP'te, polis tarafından düzenlenen operasyonda; 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde yapılacak anma etkinliklerine silahlı ve bombalı eylem hazırlığında oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 18 kişiden 5'i tutuklandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçen 12 Temmuz günü, terör örgütü DEAŞ'ın 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenecek anma etkinliklerine yönelik, silahlı ve bombalı eylemler yapacağı ve bu eylemler için uzun süreden bu yana hazırlık içerisinde oldukları değerlendirilen teröristlerin yakalanması için harekete geçti. Gaziantep ve Nizip'te çeşitli adreslere insansız hava aracı desteğiyle düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda; DEAŞ mensuplarının sınırdan Türkiye'ye sahte kimlik veya pasaport temin ederek geçiş yapacakları düşünülen 9'u Türk, 8'i Suriye ve 1'i Irak vatandaşı 18 kişi yakalandı.

Yakalanan şüphelilerin ev, işyeri ve araçları ile üst aramalarında 1 kurusıkı tabanca, 1 dürbün, 1 çift kayıp plaka ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulamaları ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere, 10'u adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 5 şüpheli ise tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Operasyona katılan ekipler

Ekiplerin drone ile çekilen görüntüleri

Özel harekatçıların baskınları

Özel harekatçıların aldığı önlem

Evlerde yapılan aramalar

Gözaltına alınan şüpheliler

Şüphelilerin adliyeye sevk edilişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ -GAZİANTEP-DHA)

=========================================

Çanakkale'de 1.5 ton esrar ele geçirildi

ÇANAKKALE'nin Ezine ilçesinde düzenlenen operasyonda 1.5 ton esrar ele geçirildi.

Bir ihbarı değerlendiren Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bugün saat 07.00 sıralarında, Tavaklı İskelesi'ne operasyon düzenledi. Operasyonda, bir kısmı denize atılmış, kalanı ise sahile indirilmiş toplam 73 paketten oluşan toplam 1.5 ton kubar esrara el konuldu. Esrar paketlerinin denizden zodyak bot ile getirildiği belirlendi. Ele geçirilen esrar Geyikli Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

ESRARLAR ZODYAK BOTLA GETİRİLMİŞ

Esrar paketlerinin bulunduğu yere yakın bir noktada ise olayda kullanıldığı sanılan bir zodyak bot tespit edildi. Bot jandarma tarafından bölgede muhafaza altına alındı. Olaya karıştığı tespit edilen ve eşkalleri belirlenen 3 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, ele geçirilen esrarın zodyak botla Tavaklı İskelesi'ne getirildiği ve karaya çıkarıldığı, Türkiye'de piyasaya sürülmek üzere bir araca yüklenip yola çıkarılmak istenirken, operasyon düzenlenmesi nedeniyle şüphelilerin kaçtığı üzerinde durulduğu bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Ele geçirilen esrar paketlerinin jandarma tarafından çekilen görüntüsü

Haber: Burak GEZEN - Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

=====================

Gökyüzü şenliği için roket yaparken, patlamada iki elini bilekten kaybetti (2) (ek görüntü)

ANTALYA'da dün akşam evinde meydana gelen patlamada her iki eli bileğinden kopan, anne ve babası hafif yaralanan 17 yaşındaki Altuğ Özışık'ın 20'nci Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği için roket yapmaya çalıştığı kaydedildi.

Olay, dün saat 20.00 sıralarında Konyaaltı İlçesi Altınkum Mahallesi 431 Sokak üzerindeki Peker Apartmanı 7'nci katında meydana geldi. TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nde (TUG) Başuzman olarak görev yapan Tuncay Özışık'ın oğlu Altuğ Özışık, akşam saatlerinde iddiaya göre balkonda roket yapmaya başladı. Bu sırada meydana gelen patlamada, Altuğ Özışık ile yanında bulunan annesi Hatice Özışık ile babası Tuncay Özışık yaralandı.

Patlama üzerine adrese çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Bu sırada kendi imkanlarıyla binadan çıkan Özışık ailesi, en yakın özel hastaneye gitti. İki eli bileğinden kopan ve sol gözünden yaralanan Altuğ Özışık, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hafif yaralı anne ve baba da aynı hastanedeki tedavinin ardından taburcu edildi.

'İKİ ELİNİ KAYBETTİ'

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Özcanlı, hastanelerine yaralı getirilen Altuğ Özışık'ın dün gece ameliyata alındığını belirtti. Ameliyatın 5 saat sürdüğünü aktaran Prof. Dr. Haluk Özcanlı, tüm müdahaleye rağmen hastanın iki elini bileğinden kaybettiğini kaydetti. Prof. Dr. Özcanlı, "Ortopedi ameliyatından sonra sol gözüyle ilgili gereken tüm müdahale yapıldı. Sol gözün durumu zamanla belli olacak. Takip altında olacak. Gözün ardından plastik cerrahi ekibi yüzündeki doku yaralanmalarına müdahale etti. Şu anda hayati tehlikesi yok" dedi. Prof. Dr. Özcanlı, hastanın tedbir amacıyla tutulduğu yoğun bakımdan ilerleyen saatlerde çıkarılabileceğini söyledi.

ŞENLİK İÇİN ROKET YAPIYORLARMIŞ

Emniyet yetkilileri, Özışık ailesinin 27 Temmuz tarihinde Antalya Saklıkent'te düzenlenecek 20'nci Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği için yakıtla havalanan bir roket yapmaya çalıştığını, patlamanın hangi aşamada yaşandığını henüz bilmediklerini söyledi. Yetkililer, ifadelerin ardından savcılık talimatına göre işlem yapılacağını kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Apartman dış plan görüntü

DHA Muhabiri Tolga Yıldırım anonslar

HABER: Bülent TATOĞULLARI- Erol AKKIR- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

)==============================================

Sivas'ta kurban fiyatlarında artış yok

SİVAS Ticaret Borsası, yaklaşan Kurban Bayramında uygulanacak canlı hayvan fiyatlarını açıklayarak, kentte geçen yılki rakamların aynısının uygulanacağını ifade etti.

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, borsada düzenlediği basın toplantısında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın kurban fiyatları ile ilgili açıklamasına destek verdiklerini belirterek, bu yıl Sivas'ta kurban fiyatlarında artış olmayacağını söyledi.

Başkan Hastaoğlu, "Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilimizdeki besicilerle yapılan toplantı sonucunda, besicilerimiz bu sene fedakarlıkta bulunarak, et fiyatlarına yüzde 15 zam gelmesine rağmen kurbanlık fiyatlarına zam yapmayacaklar. Gösterdikleri duyarlı davranış için besicilerimize teşekkür ediyorum. Geçen sene canlı kilogram fiyatı 20 lira olan tosun yine aynı rakamdan satılacak. Dişi koyun 16, koç 18 lira, kombinalardaki kesim ücretleri ise büyükbaş için 350, küçükbaş için 50 lira, parçalama ücreti 200 lira, et çekim ücreti ise 1 lira olarak belirlenmiştir. Sivaslı hemşehrilerimiz belediyelerimizin gösterdiği yerlerde kurulan kurban pazarlarından veya besi çiftliklerinden gönül rahatlığıyla kurbanlarını alabilirler. Hayvan kesimleri için ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan ruhsat alınmış mezbaha ve kombinalar veya belediyelerimizce belirlenen geçici kesim yerleri tercih edilmelidir. Hemşehrilerimizden küpesi olmayan hayvanları almamalarını konusunda dikkatli olmalarını özellikle rica ediyorum. Veteriner Sağlık Raporu olmayan, çok zayıf olan, gebe veya yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, kılları karışık ve mat halde olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya akıntısı bulunan, uzuvları eksik olan hayvanlar satın alınmamalıdır" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Basın toplantısı

-Hastaoğlu'nun açıklaması

Haber-Kamera:  SİVAS,

==================================

Bakan Arslan'a Kağızman'da binlerce kişi taziyede bulundu

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kardeşi Okan Arslan'ın vefatı sebebiyle memleketi Kars'ın Kağızman İlçesi'ne gelerek taziyeleri kabul etti. Binlerce kişi Kağızman Belediyesi Kapalı Pazar Alanı'nda Bakan Arslan'a başsağlığı dileğinde bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın kardeşi 52 yaşındaki Okan Arslan, tedavi gördüğü İstanbul'daki bir hastanede hayatını kaybetti. Kartal Merkez Mezarlığı'nda 21 Temmuz günü toprağa verilen Okan Arslan için yakınları bugün memleketi Kars'ın Kağızman İlçesi'nde taziyeleri kabul etti. Bakan Ahmet Arslan da Kağızman'a geldi. 84 yaşındaki babası Süleyman Arslan, ağabeyi Hüseyin Arslan ve kardeşi Osman Arslan ile birlikte Bakan Ahmet Arslan, Kağızman Belediyesine ait Kapalı Pazar Alanı'nda taziyeleri kabul etti. Binlerce kişinin taziyelerini kabul eden Bakan Ahmet Arslan, şunları söyledi:

"Olağanüstü bir ilgi var. Allah sizlerden razı olsun. Rabbim sizlerin de geçmişlerine rahmet eylesin. Görev kutsal. Sizler adına aldığımız sorumluluk çerçevesinde görevimizi yerine getirmemiz gerek. Yarın mevliten sonra müsaade istiyeceğim. Hepinizden Allah razı olsun."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Taziye için gelenler

-Bakan ve ailesine taziye dileklerl

-Bakan Arslan'ın konuşması

Haber-Kamera: İlhami TURAN/ KAĞIZMAN, (Kars),

============================================

75 yaşındaki kayıp Osman Boru'yu 300 kişi arıyor

MERSİN'in Bozyazı İlçesi'nde 23 Temmuz'dan beri kayıp olan 75 yaşındaki Osman Boru, ailesi, yakınları ve polisle birlikte yaklaşık 300 kişi tarafından aranıyor.

Bozyazı İlçesi'nde 23 Temmuz'da bisikletle evden çıkan Osman Boru ortadan kayboldu. Boru'nun bisikleti Merkez Mahallesi Paşabeleni mevkiinde yol kenarında bulundu. Bozyazı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile birlikte 300'ü aşkın kişi, gün boyunca Osman Boru'yu arama çalışmalarına katıldı. Ormanlık alanda çalıların dipleri kayalık bölgeler ve mağaraların içlerine kadar her yere didik didik arandı. Seralar ve deniz kıyısında da aranan Osman Boru'nun izine rastlanılamadı.

Ailesi, Boru'nun hayatından endişe ediyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Olay yeri inceleme ekiplerinin bisikleti incelemesi

Polisin inceleme yapması

Vatandaşların arama yapması

Röportajlar

Genel ve Detay Görüntüler

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/MERSİN,

===============

Tarsus'ta sendika binasına kumar baskını

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde jandarmanın Yenice Taşımacılık ve İşçi Sendikası adlı derneğe yaptığı operasyonda tombala oynarken yakalanan 120 kişiye 27 bin 240 TL para cezası kesildi. 14 kişi hakkında ise 'kumar oynatmaya yer ve imkan sağlamaktan' adli işlem başlatıldı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri  Yenice Mahallesi'nde bulunan bir organizasyon şirketi ile Yenice Taşımacılık İşçi Sendikası'nda kumar oynandığı bilgisi alıp baskın yaptı. Baskında, 3 bin tombala pulu, 5 çekiliş topu, sendikaya ait 72 hediye çekiliş kuponu, 2 çekiliş fanusu, 1 adet karton kutudan çekiliş aparatı, 10 adet oyun kartı, 50 adet tombala pulu, 390 adet tombala kartı ele geçirildi.

Arama ve kontrol sırasında çalışanlar tarafından gizli bir bölmede tiner ve tazyikli su kullanarak tombala kartları ve pullarının imha edilmeye çalışıldığı tespit edildi. Sendika ve işletmede tombala oynadıkları belirlenen aralarından kadınların da bulunduğu 120 kişiye kişi başı 227 TL olmak üzere toplam 27 bin 240 TL idari para cezası kesildi. Sendika ve işletmede çalışan 14 kişi hakkında ise kumar oynatmaya yer ve imkan sağlamaktan adli işlem başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Jandarmanın kumar oynatılan derneğe girmesi

İçeride bulunanların görüntüsü

Jandarmanın içeride bulunanları uyarması

İçeriden genel ve detay görüntüler

Tombala malzemelerinin görüntüsü

İmha edilen malzemelerin görüntüsü

Tombala toplarının görüntüsü

Tombala oynarken yakalanan kadınlar

Baskından genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: MERSİN,

=================================================

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden müfredat tepkisi

PİR Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şubesi, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni müfredattaki değişikliklere tepki gösterdi.

Pir Sultan Abdal Derneği Sivas Şubesi Başkanı Hidayet Yıldırım düzenlediği basın toplantısında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin yeni müfredatında bulunan "Muamelat ve Ukubat" ünitelerinin şeriat eğitim sistemine geçişi hazırlayan üniteler olduğunu ileri sürdü. Yıldırım şunları söyledi:

"Tüm ünitelerde Alevi çocuklarına Sünni inanç ve ibadet şekilleri ezberletilmekte, ezberlemeyen geçer not alamamaktadır. Asimilasyon bir insanlık suçudur ve bu müfredatı yürürlüğe koyanlar, bu müfredatı savunanlar, itiraz etmeyenler, bu insanlık suçunu işlemekte, onaylamakta ve ortağı olmaktadır. Dolayısıyla bakanlığın tarif ettiği ve okuttuğu Alevilik, Sünni teologların Aleviliği görmek istedikleri şekilde görme ve istedikleri kalıba koyma amacına hizmet eder biçimde hazırlanmıştır. Biz Aleviler yeni haliyle asimilasyonu derinleştiren bir hal alan ve insanlık suçu içeren din dersini kabul etmiyoruz ve bu asimilasyoncu dayatmaya karşı her türlü demokratik mücadelemizi sürdüreceğimizi beyan ediyoruz."

Görüntü Dökümü:

-Dernek Başkanının açıklaması

Haber-Kamera:  SİVAS,

=================================

İnönü Mağarası'nda Kalkolitik Çağ'a uzanan kalıntılar bulundu

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'ndeki İnönü Mağarası'nda yapılan kazı çalışmalarında M.Ö 5000-3000 yılları arasını kapsayan Kalkolitik Çağ'a kadar uzanan kalıntılar bulundu.

Ereğli Müze Müdürlüğü ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nden 25 kişilik ekip, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onayıyla Çaylıoğlu Köyü'ndeki ormanlık alanda bulundan İndere mevkisindeki İnönü Mağarası'nda kazı çalışması başlattı. Ereğli Müzesi Müdürü Ahmet Mercan başkanlığında BEÜ Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamza Ekmen'in bilimsel danışmanlığında yürütülen ve 25 gündür süren çalışmalarda mağarada çanak, çömlek, akıtacaklı kaplar, kemik ve taş aletler gibi çok çeşitli malzemelerden yapılmış buluntular gün yüzüne çıkartıldı.

'KALKOLİTİK ÇAĞ'A UZANAN KALINTILAR'

Yrd. Doç. Dr. Hamza Ekmen, Mağarada bulunan kalıntıların M.Ö 5000-3000 yılları arasını kapsayan bakır çağ olarak da bilinen Kalkolitik Çağ'a kadar uzandığını söyleyerek şöyle dedi:

"İnönü Mağarası'nı, geçtiğimiz yıl ziyaret ettik. İnönü Mağarası, daha önceki yıllarda Selçuk Üniversitesi Hititoloji hocalarından Güngör Karaoğuz'un çalışmalarında keşfedilmiş bir mağaradır. Onun yayınlarındaki bilgilerden hareketle bu mağarayı geçen yıl tekrardan ziyaret etmiştik. Mağara yüzeyindeki elde ettiğimiz seramik kalıntıları ve diğer objelerden hareketle mağaranın önemini bir kez daha anladık. Bölgedeki birkaç daha mağara ile birlikte daha önceki yıllarda kazısı yapılan Yassı Kaya Mağarası, İnönü Mağarası, 4 İnler ve Sarmaşık mağaraları düşünüldüğünde İnönü Mağarası'nın Geç Kalkolitik Çağı, Erken Tunç Çağı kültürleri düşünüldüğünde bölgedeki merkez yerleşim olabileceği kanaatine vardık.ö

'BATI KARADENİZ'DE EN ESKİ YERLEŞİM YERİ'

Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinin tamamının projeye dahil olduğunu anlatan Yrd.Doç.Dr. Ekmen, "Üniversiten 17 arkadaşımızdan oluşan ekibimiz çalışıyor. Ayrıca Çaylıoğlu Köyü'nden de anlaştığımız işçilerle 25 kişilik ekibimiz var. Geçtiğimiz yıl ulaştığımız ilk izler ve üzerinde düşündüğümüz sonuçları, bu yıl neredeyse teyit etmiş durumdayız. Bu bağlamda düşünüldüğünde Karadeniz Ereğli'nin, sadece Antik Çağdaki Heraclea Pontica kenti ile kalmadığını ve Ereğli ilçesinin geçmişinin ve yerleşim izlerinin en azından Geç Kalkolitik Çağ'a kadar uzandığını görmüş durumdayız. Bu anlamda düşünüldüğünde de şuana kadar, Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki en erken, en eski yerleşimlerden birisi ile karşı karşıyayız." dedi.

Yrd.Doç.Dr. Ekmen, ortaya çıkarılan buluntularla mağarada yaşayan insanların yoğun olarak küçükbaş hayvancılıkla uğraştıklarını, buna bağlı olarak mandıracılık faaliyetleri ile geçimlerini sağladıklarını tespit ettiklerini söyledi. Ekmen, çalışmaların 5 yılda tamamlanmasını beklediklerini belirtti.

Görüntü Dökümü:

-Ekibin toplanması

-Hamza Ekmen'in konuşması

-Ereğli Tarih ve Doğa Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Recep Samuncu'nun konuşması

-Kazı alanından fotoğraflar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

===============================================

2 bin yıllık antik kentte 'ANT' damgalı çömlek parçaları bulundu

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde 2 bin yıllık geçmişi olduğu değerlendirilen Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti'nde yapılan kazılarda üzerinde 'ANT' damgasının yer aldığı seramik çömlek parçaları bulundu.

Gazipaşa'ya bağlı Güney Mahallesi'nde bulunan Roma ve Bizans dönemlerinden kalma tarihi 2 bin yıl öncesine dayandığı tahmin edilen Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti'nde, ABD Nebraska Üniversitesi'nden Prof. Dr. Michael Hoff başkanlığında yürütülen kazılarda üzerinde 'ANT' yazılı damganın yer aldığı seramik çömlek parçaları bulundu. Kaymakam Nurullah Kaya, Belediye Başkanı Ak Partili Adil Çelik ve Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen antik kente giderek kazı çalışmalarını inceledi. Kazı Başkanı Prof. Dr. Michael Hoff ve Başkan Yardımcısı Uşak Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Birol Can heyete kazılarla ilgili bilgi verdi.

"KENT OLDUKÇA BÜYÜK"

Kazı Başkanı Prof. Dr. Michael Hoff, 2005 yılından bu yana uluslararası bir ekiple kazı çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, ilk sezonlarda kentin tapınak yapısı üzerinde durulduğunu ve bu yapının çalışmasının büyük ölçüde tamamlandığını aktardı. Şimdi restorasyonlarını projelendirme aşamasında olduklarını anlatan Hoff, "Onun dışında kentin meclis binası açığa çıkarıldı. Bu yıl tamamen kazılmış olacak. Oldukça büyük bir kompleks olduğu için birkaç yıldır kazısı devam ediyor ve belli ki birkaç yıl daha devam edecek. Kent oldukça büyük, yaklaşık 30 hektarlık bir alandan bahsediyoruz. O yüzden şu an sahip olduğumuz imkanlarla düşünürsek herhalde bu kentin kazıları en az 300 yıl sürecek. Ama her sene heyecan verici keşifler görebiliyoruz" dedi.

"KENDİ SERAMİĞİNİ ÜRETEN KENTLER MARKALAŞMAYI SAĞLAMIŞ"

Doç. Dr. Birol Can şöyle dedi: "Bölge coğrafyasıyla ve kültürel değerleriyle gerçekten çok fantastik ve zenginliklere sahip. Denize çok yakın ama aynı zamanda gerçekten çok sarp kayalıklar üzerine kurulmuş. 2005 yılından bu yana Nebraska Üniversitesi'nden profesör Hoff başkanlığında, 12 yıllık süreç içerisinde çok önemli keşiflere imza atıldı. Bölgenin nadir kazılarından biri olduğu için bulgular bir o kadar da önemli. Daha önce çok geniş ve kaliteli mozaiklere rastlamıştık. Bunu bütün bilim camiasıyla ve buraya gelen turistlerle paylaşıyoruz. Bu yılki çalışmalarımızı kentin büyük hamam yapısında yoğunlaştırdık. Bu çalışmalarda hamamın orijinal yapılarına yönelik mimari bulguların yanı sıra hamamın işlevini tamamladıktan sonra önem kazanan amfora (seramik fırınları) üzerinde yoğunlaştık. Bunlar bizim için çok önemli çünkü bütün Akdeniz'de kendi seramiğini üreten kentler bu markalaşmayı gerçekten sağlamış. Oldukça iyi durumda ele geçen fırınlar, buradaki seramik atıkları ve bunların üzerindeki kent üretimi olduğunu gösteren mühürler bize bunu doğruluyor. Genelde her kentin kendine ait bir mührü, kendine ait bir tanımlaması bulunur. Burada 'A', 'N', 'T' harfleriyle tanımlanan bir mühür kullanılmış. Tabi bu mührü kullanan tek kent burası değil. Çünkü Antiocheia ismiyle başka kentler de var. Ama seramik fırınları ve üretimi kanıtlayan diğer veriler, bunun bu kentin üretimi ve damgası olduğunu bize gösteriyor."

"MÜZEYLE İLGİLİ TESPİTLERİMİZİ YAPTIK"

Kaymakam Nurullah Kaya, "Bizim temennimiz bu çalışma temposu ile en kısa sürede tarihin tekrardan ayağa kaldırılması ve Türk turizmine, dünya insanlarına kazandırılmasıdır. Biz de bugün burada kazı ekibini ziyaret ettik. Onların uzun vadede çalışabileceği bir kazı evini temin ettik. Onların daha verimli olabileceği bir kazı çalışması yapılması için restorasyon alanlarını ve çıkan ürünlerin sergilenmesi için bir müze kazandırılması ile ilgili yerinde tespitlerimizi yaptık. 2018 itibariyle teknik hiçbir sorun kalmadan tamamen saha çalışmasına odaklanan bir çalışma temposuna sahip olacağız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Antik kentten görüntüler

Bulunan ANT damgalı seramik parçanın fotoğrafı

Doç. Dr. Birol Can'ın açıklaması

Belediye Başkanı Adil Çelik'in açıklaması

Kaymakam Nurullah Kaya'nın açıklaması

Kazı Başkanı Prof. Dr. Michael Hoff'un açıklaması (Türkçe çeviri yok)

HABER- KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya),

======================================

İzinsiz aldığı patlıcanlar için para bırakıp notla helallik istedi

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde patlıcan ekili bir bahçeye giren kimliği belirsiz kişi, topladığı patlıcan karşılığında 2 lira 95 kuruş ve bir de not bırakarak bahçe sahibinden helallik istedi.

Alanya'da bir eczanede tekniker olarak çalışan Selahattin Uğurkutu'nun bahçesine giren kimliği belirsiz kişi, izinsiz topladığı patlıcan karşılığında 2 lira 95 kuruş ile üzerinde '6 patlıcan aldım. Hakkını helal et. Parayı bıraktım' yazılı not bıraktı. Alanya'da 10 yıldır hobi olarak çiftçilik yaptığını belirten Selahattin Uğurkutu, ilk kez böyle bir şeyle karşılaştığını söyledi. Sabah patlıcanları toplamak için ablası ve eniştesiyle bahçeye geldiğinde para ve notla karşılaştığını belirten Uğurkutu, "Kağıdı ve parayı görünce merak ettim. Kağıdı okuyunca '6 patlıcan topladım, parasını bıraktım. Hakkınızı helal edin' demiş. Gururlandım, memleketimde böyle insanların olması beni mutlu etti. Ne kadar topladıysa helal ediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Bahçeden genel görüntü

Patlıcanlardan görüntü

Nottan detay görüntü

Selahattin Uğurkutu konuşması

Uğurkutu ile nottan görüntü

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

============================================

Eskişehir'de trafik kazası: 1 yaralı

ESKİŞEHİR'de çevre yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında, 22 yaşındaki Cenk Poyraz yönetimindeki 26 TP 019 plakalı otomobil önündeki araca çarptıktan sonra takla atarak karşı şeride geçti. Araçta sıkışan Poyraz, vatandaşların ve polislerin yardımıyla araçtan çıkartıldı.

Eskişehir-Bursa istikametinde seyir halinde bulunan 22 yaşındaki Cenk Poyraz yönetimindeki 26 TP 019 plakalı otomobil iddiaya göre önündeki araca çarptıktan sonra takla atarak karşı şeride geçti. Bu sırada orta refüjden kopan demir parçalardan bir kaçı Ankara istikametinde giden Sait Mert yönetimindeki 33 CLD 90 plakalı otomobile çarptı. Kazada araç içerisinde sıkışan Cenk Poyraz vatandaşların ve polis ekiplerinin yardımıyla araçtan çıkarıldı. Ambulansla Yunusemre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Poyraz'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Şans eseri kazadan yara almadan kurtulan Sait Mert, "Bursa'dan gelin aldık, Kırşehir'e gidiyorduk. Bizim aracımız gelin arabasıydı. Bir anda karşı şeritten bir otomobil takla atarak üzerimize doğru geldi. Orta refüjü geçerken kopan demir parçalar bizim aracımıza çarptıö diye konuştu. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü:

-Kaza yapan otomobilin görüntüsü

-Olay yerindeki polislerin görüntüsü

-Trafikten görüntü

-Otomobilin çekiciye yüklenmesi

-Kaza sırasında parça fırlaması sonucu zarar gören otomobilin görüntüsü

-Sait Mert'in konuşması bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

==============================================

Kızkalesi sahiline caretta ölüsü vurdu

MERSİN'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Kızkalesi'nde, sahile koruma altına bulunan caretta caretta ölüsü vurdu.

Mavi Kız Koyu kayalıkları çevresinde bulunan vatandaşlar, yaklaşık 60 kilo ağırlığında carettta caretta ölüsü ile karşılaştı. Kaplumbağanın yapılan incelemesinde herhangibir darp, kesici veya delici alet izine rastlanmadı.

Erdemli Belediyesi görevlileri, caretta ölüsünü bulunduğu yerden alarak, uygun bir yere gömdü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Ölü Caretta Caretta görüntüsü

Kızkalesi görüntüsü

Denize giren insanların görüntüsü

Carettayı gören Faruk Ceylan isimli tatilci ile röportaj

Mavi kız koyu görüntüsü

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(MERSİN),

===========================================

Sözlü'den karpuzlu billboard

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bilboardlarda kola yerine karpuz önerdi.

Merkez Seyhan İlçesi, Karaisalı Caddesi girişindeki billboard ilanında, Sözlü'nün elinde karpuz tutan fotoğarafı kullanılarak "Bırakın şu gazlı mazotlu içecekleri, Adana'nın karpuzu yeter" yazısı yer aldı.

Başkan Sözlü, dana önce de karpuz tüketimine katkı sağlamak için hazırlanan tanıtım filminde ailesiyle birlikte rol almıştı. Reklam filminde dua ederek orucunu açan Başkan Sözlü, eşi Zeynep Sözlü'ye kaşıkla zeytin ikram etmiş. Oğlu ve yeğeninin Zeynep Sözlü'den kola istemesine "Bırakın şu gazlı mazotlu içecekleri" diyerek tepki göstermişti. Başkan Sözlü filmde "Adana'nın karpuzu çıktı" diyerek elleriyle kestiği karpuzu ailesine ikram etmişti.

Görüntü Dökümü

---------------------------

DHA Muhabiri Murat Kibritoğlu'nun anonsu

Billboarddan genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cilvegözü Reyhanlı Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title