Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

1)VALİLİK AÇIKLADI: PKK'NIN AĞRI DAĞI SORUMLULARINDAN BİRİ ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİAĞRI Dağı'nda PKK'ya yönelik operasyonda biri Ağrı Dağı sözde 'Güney alan sorumlusu' 2 terörist etkisiz hale getirildi.

1)VALİLİK AÇIKLADI: PKK'NIN AĞRI DAĞI SORUMLULARINDAN BİRİ ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

AĞRI Dağı'nda PKK'ya yönelik operasyonda biri Ağrı Dağı sözde 'Güney alan sorumlusu' 2 terörist etkisiz hale getirildi.Ağrı Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı timlerinin Ağrı Dağı'nda faaliyet gösteren bölücü terör örgütü üyelerinin barınma alanlarının tespiti ve etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyonlar düzenlendiğini açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:

"İcra edilen operasyonlar kapsamında; 19 Temmuz 2017 günü birisi bölücü terör örgütünün sözde Ağrı Dağı Güney Alan sorumlusu 'Murat Bazid' Kod adlı Ahmet Acar isimli terörist olmak üzere, 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Teröristlerin üstünde 2 Kalaşnikof marka tüfek, 10 adet şarjör ve 4 adet el bombası ele geçirilmiştir."

Oğuzhan HANÇER/AĞRI, -

===================================================

2)HDP'Lİ ÖCALAN: SURUÇ SALDIRISI TBMM'DE ARAŞTIRILSIN

ŞANLIURFA'nın Suruç ilçesinde terör örgütü DEAŞ üyesinin canlı bomba saldırısı sonucu 33 kişinin yaşamını yitirmesinin 2'nci yıldönümünde anma töreni düzenlendi. Törene katılan HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, Suruç saldırısının benzerlerinin her an yaşanabileceğini ileri sürerek, "Suruç olayının aydınlatılması için TBMM'ye araştırma önergesi vereceğiz" dedi. 20 Temmuz 2015'te, terör örgütü PYD denetimindeki Kobani kentinin inşasına yardım etmek amacıyla Suriye'ye gitmek üzere Türkiye'nin değişik kentlerinden gelen gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyeleri Suruç'ta bulunan Amara Kültür Merkezi'nde toplandı. Suruç'ta toplanma nedenlerine ilişkin basın açıklaması yaparken, DEAŞ'lı canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz üzerindeki intihar yeleğini infilak ettirdi. Patlamada 33 kişi yaşamını yitirirken, 103 kişi yaralandı.

Patlamanın ikinci yıldönümü için bugün olayın yaşandığı Amara Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Etrafı barikatlarla çevrilen merkezde polisler de yoğun önlem aldı. Anma törenine HDP ve STK üyelerinin yanı sıra HDP milletvekilleri Dilek Öcalan, Feleknas Uca ve Behçet Yıldırım da katıldı. Patlamanın olduğu noktaya karanfil bırakan kalabalık adına konuşan HDP milletvekili Dilek Öcalan, alınan yoğun güvenlik önlemine tepki göstererek, "Burada hayatlarını kaybedenler, Kobani'de bir köprü olmak için toplanmıştı. Oradaki barbar İŞID'den hayatta kalan çocuklar için oyuncak, kitap ve bir ormanlık alan yapmak için gidiyorlardı" dedi.

'BU KATLİAMLAR HER AN YAŞANABİLİR'

Saldırının ikinci yıldönümünde toplandıklarını ancak olayın aydınlatılamaması nedeniyle kendilerini güvende hissetmediklerini kaydeden Öcalan şöyle konuştu:

Bizler şu anda güvende değiliz. Bu katliamlar her an her saniye yaşanabilir. Bu olayların faillerini ortaya henüz çıkaramadık. Bunun için TBMM'ye araştırma önergesini vereceğiz. Biz bu katliamları aydınlatmadığımız sürece Türkiye bu tür kaoslara, bu tür katliamlara her zaman açık olacak, bir arpa boyu dahi biz yol alamayacağız."

Açıklamanın ardından kalabalık, patlamada yaşamını yitiren ve Suruç'ta defnedilen Osman çiçek ile Kasım Deprem'in mezarlarını ziyaret edip karanfil bıraktı.

Görüntü DÖkümü

-----------------------------------

Suruç Amara Kültür Merkezi önüne konulan barikat

Polis araçları araması

Alana girenlerin kimlikleri alınması

HDP Dilek Öcalan açıklamada bulunması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 302-76MB

============================================================

3)STAJYER HEMŞİRENİN ÖLDÜĞÜ KAZADA SÜRÜCÜ ARKADAŞI SERBEST

ANTALYA'da stajyer hemşire arkadaşlarından birinin ölümü, diğerinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazada otomobili kullanan 18 yaşındaki İlayda Kılıç, taburcu olmasının ardından sevk edildiği adliyede adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Antalya'da özel bir hastanede hemşirelik stajı yapan İlayda Kılıç, Yaren Su Şayli ve Gamze Yılbaş'ın bulunduğu otomobil, dün sabah saatlerinde Dilek Sabancı Bulvarı'nda hızla seyreden başka bir otomobilin sıkıştırması sonucu kontrolden çıkarak orta kaldırımda demir çitlere çarptı. Kazada, aracın arka koltuğundan yola fırlayan 18 yaşındaki Gamze Yılbaş yaşamını yitirirken, otomobil sürücüsü İlayda Kılıç ve yanındaki koltukta oturan arkadaşı Yaren Su Şayli yaralandı. Yılbaş ve Şayli ambulansla hastaneye götürüldü.

Tedavileri tamamlanan iki arkadaştan İlayda Kılıç, polis tarafından gözaltına alındı. İfadesinin ardından adliye sevk edilen Kılıç, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

==========================================================

4)ÖNCE AŞIK, SONRA NAKİL OLDULAR

ISPARTA'da organ nakli bekleyen 28 yaşındaki Veli Ergin ve 30 yaşındaki Meltem Alkız'ın diyaliz merkezinde başlayan arkadaşlıkları aşka dönüştü. Nişanlanan çift yaklaşık 4 ay arayla böbrek nakli olunca düğünü seneye erteledi.

Burdurlu Veli Ergin, 14 yıl önce Akdeniz Üniversitesi'nde annesinin verdiği böbrekle yaşama tutundu. Böbrek uyuşmazlığı nedeniyle 1 yıl sonra tekrar tedavi sürecine giren Ergin, Burdur'da diyaliz merkezine gitmeye başladı. Isparta'da bir diyaliz merkezinde tedavi gören Meltem Alkız  da, merkez kapanınca Burdur'da, Veli Ergin'in tedavi gördüğü diyaliz merkezine gitmeye başladı.

NİŞANDAN SONRA NAKİL

İkilinin tedavi merkezinde başlayan arkadaşlıkları kısa zamanda aşka dönüşünce çift nişanlandı. Nişanlandıktan sonra böbrek nakli için Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'ne başvuran çiftten Meltem Alkız 5 Mart'ta, Veli Ergin ise 4 Temmuz'da kadavradan böbrek nakli oldu. Geçen 8 Temmuz'da düğün için tarih alan çift, nakiller sonrası düğünü seneye erteledi.

'SENEYE DÜĞÜNÜMÜZÜ YAPACAĞIZ'

Veli Ergin, "8 Temmuz'da yapılacak düğünümüze 4 ay kala nişanlım nakil oldu. Nişanlımın naklinden 2 ay sonra bana nakil çıktı. Ben de sağlığıma kavuştum. Seneye artık nasip olursa düğünümüzü yapacağız" dedi. Doktorlara teşekkür eden Veli Ergin, "Allaha şükür şimdi iyiyim. Sıkıntım yok. Hem hayat arkadaşımı buldum hem sağlığıma kavuştum. Seneye de düğünümüzü yapacağız. Çocuklarımız olacak ve hayatımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

'NİŞANDAN SONRA DÜĞÜN DÜŞÜNÜYORDUK'

Meltem Alkız, 5 yıldan bu yana diyaliz merkezine gittiğini ve nişanlısıyla Burdur'da tanıştığını anlattı. Daha sonra kendisini ailesiyle tanıştırdığını belirten Alkız, şöyle dedi:

"Ailesiyle tanıştırdıktan sonra ciddi olduğunu anladım. Babam hasta olduğum için vermeme taraftarıydı. Doktorlarımız öncü oldu. İstemeye geldiler. Nişandan sonra düğün düşünüyorduk. Benim ameliyatım çıkınca heyecanlandık. Böbrek naklim gerçekleşti. Sağlığıma kavuştum. Sonra nişanlıma çıktı. 4 Temmuz'da da kendisine uygun böbrek bulundu. Onun da nakli yapıldı. Biz de düğünümüzü gelecek yıla erteledik."

'HÜZÜNLENDİK AMA DAHA ÇOK SEVİNDİK'

SDÜ Organ Nakil Merkezi Böbrek Nakil Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. İhsan Yıldız da şunları anlattı:

"Çok şükür şimdiye kadar olan nakillerimizde bir sorun yaşamadık. Hastalarımızın çok farklı hikayeleri vardı. Bunlardan biri Veli'ydi. Diyaliz süreçleri çok ağır süreçlerdir, hasta açısından. Haftada 3 kez o makinenin eziyetini çekmek kolay değildir. İstediği zaman su içememektir. İdrara çıkamamaktır. Daha önce diyaliz merkezinde arkadaşı ile tanışıyor. Bir nişanlanma sürecine giriyorlar. İkisi de böbrek hastasıydı. Ama böbrek bulundu. Bu arada düğün tarihi de planlamışlar. Bu kadar sıkıntı içinde yuva özlemi içinde bulunması takdir edilecek bir şey. Daha sonra Veli'ye böbrek çıktı. Biz bu şekilde olmasını mutlulukla karşıladık. Hüzünlendik ama daha çok sevindik. Bu iki kardeşimize böbrek nakletmek son derece sevindiriciydi."

Yrd. Doç. Dr. İhsan Yıldız, organ bağışında yetersizlik olduğuna dikkati çekerek, ülke genelinde birçok hastanın nakil beklediğini vurguladı ve vatandaştan organ bağışı beklediklerini söyledi.

Görüntü Dökümü

--------------

RÖP 1: Veli Ergin

RÖP 2: Meltem Alkız

RÖP 3: Yrd. Doç. Dr. İhsan Yıldız

Detaylar

170 MB /// 05.20

HABER- KAMERA: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

============================================================

5)ŞANLIURFA'DA MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNE SİLAHLI SALDIRI

ŞANLIURFA'da, motosikletiyle ilerleyen 37 yaşındaki İbrahim Çiftçi, bir otomobilden ateş açılmasıyla yaralandı.

Olay, öğle saatlerinde Hızmalı Mahallesi'nde meydana geldi. Plakasız motosikletiyle evine giden İbrahim Çiftçi'ye iddiaya göre peşinden gelen otomobilden tabancayla ateş açıldı. Sırtına isabet eden 3 kurşunla yaralanan Çiftçi, silah seslerini duyanların çağırdığı ambulansla hastaneye götürüldü. Tedavisine başlanan ve durumu ağır olduğu öğrenilen Çiftçi'yi takip eden otomobilin plakası ve ateş açan kişi ya da kişilerin kimliklerinin saptanarak yakalanması için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Motosiklete inceleme yapan polis

Yerde bulunan boş kovanlar

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 144 MB

====================================================

6)ÇÖKEN ASMA KATTAN AŞAĞI DÜŞEREK YARALANDI

İZMİT'te, bir mağazanın asma katına çıkan 16 yaşındaki Mert Kutlu, asma katın çökmesi sonucu yere düşerek yaralandı.

Olay öğle saatlerinde, İzmit Ömerağa Mahallesi İstiklal Caddesi'nde bir giyim mağazasında meydana geldi. Mağazaya bir yakınını ziyarete gelen Mert Kutlu, asma katta çay içerken bir anda asma kat çöktü. Yere düşen Mert Kutlu yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil ekibi hafif yaralanan Mert Kutlu'ya ilk müdahalede bulundu. Mert Kutlu tedavisi için Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Gencin işyerinden sedye ile çıkarılması ve ambulansa taşınması

İşyerinin dıştan görüntüsü

Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli),

================================

7)ŞANLIURFA'DA, 22 KİŞİYE FETÖ TUTUKLAMASI

ŞANLIURFA'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı 'Bylock'u kullandıkları için gözaltına alınan 22 kişi tutuklandı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında aralarında mesleklerinden ihraç edilen kamu görevlilerinin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen 22 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Adliye çevresinde önlem alan polis ekipleri

Şüphelileri adliye binasına konulması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 5 MB

======================================================

8)AYASOFYA SERGİSİ İÇİN PEDAL ÇEVİRİYORLAR

TÜRK Tarih Kurumu'nun 23-30 Temmuz tarihlerinde İstanbul'da düzenleyeceği 'Belgeler ve Resimlerle Ayasofya Sergisi' nin halka tanıtımı için 30 bisikletçi Ankara'dan İstanbul'a pedal çeviriyor. Bisikletliler İzmit'te mola vererek serginin tanıtımda bulundu.

Türk Tarih Kurumu'nun 23-30 Temmuz tarihleri arasında Ayasofya Meydanı'nda düzenleyeceği 'Belgeler ve Resimlerle Ayasofya Sergisi' nin halka tanıtılması amacıyla 18 Temmuz günü Ankara'dan pedal çevirmeye başlayan 30 profesyonel bisikletçi İzmit'e ulaştı. 'Ayasofya İçin Pedallıyoruz-Ayasofya Bisiklet Turu' projesi kapsamında pedal çeviren 30 bisikletçi, 23 Temmuz Pazar günü yaklaşık 520 kilometrelik sürüşlerini tamamlayarak serginin açılışını gerçekleştirecek.

'Ayasofya İçin Pedallıyoruz-Ayasofya Bisiklet Turu' projesinin direktörü Salih Yağızatlı, "Ayasofya çok büyük bir tarihi olan eserimiz. Bunu nasıl halkıma yayarız, daha etkili bir şekilde tanıtırız diye düşündük. Şehir şehir Ayasofya'yı tanıtmayı planladık. Her şehirde tişörtlerimizle, broşürlerimizle Ayasofya'yı anlatmaya çalışıyoruz. Bu tarihi eserimiz unutturmamak için bu etkinliğimizi sporla bağdaştırdık. İznik, Yalova, Heybeliada'dan da İstanbul'a geçeceğiz. Gün yüzüne çıkmamış tarihi belgelerin gösterileceği serginin açılışı yapılacak" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Bisikletlilerden görüntü

Röp.

Yolda ilerlemeleri

Çağla DAŞCI-Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli), -

=======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Ağrı Dağı PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title