Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

Bayram tatilinde kaza bilançosu; 64 ölü, 379 yaralı RAMAZAN Bayramı'nın 3'üncü gününde meydana gelen kazalarda 6 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Bayram tatilinde kaza bilançosu; 64 ölü, 379 yaralı

RAMAZAN Bayramı'nın 3'üncü gününde meydana gelen kazalarda 6 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. Böylece geçen cuma akşamından itibaren bayram tatilinde meydana gelen kazalarda toplam 64 kişi yaşamını yitirdi, 379 kişi yaralandı.

DHA muhabirlerinin bildirdiği haberlere göre, bugün Ramazan Bayramı'nın son gününde, 9 kentte kaza meydana geldi. Bugün saat 16.00'ya kadar İzmir, Sakarya, Antalya, Kocaeli, Şanlıurfa, İstanbul, Adıyaman, Çorum ve Bursa'da meydana gelen kazalarda 6 kişi öldü, 38 kişi yaralandı.

Bayram tatili sırasında gün gün kaza bilançosu ise şöyle: 23 Haziran Cuma: 1 ölü, 20 yaralı; 24 Haziran Cumartesi: 26 ölü, 128 yaralı; 25 Haziran Pazar: 15 ölü, 103 yaralı;  26 Haziran Pazartesi: 16 ölü, 90 yaralı.

KIRIKKALE - ADIYAMAN - ŞANLIURFA'DAN KAZA GÖRÜNTÜLERİ GEÇİLDİ

Haber: İSTANBUL,

==========================================

İstanbul'a dönüş kuyruğu

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde Ramazan Bayramı'nı için tatil gidenlerin İstanbul'a dönüşleri trafik yoğunluğunu arttırdı.

Ramazan Bayramı tatili geçirmek için gidenlerin dönüş çilesi başladı. Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nden İstanbul'a doğru giden araçlar yollarda yoğunluğa neden oldu. Uzun araç kuyruklarının olduğu Malkara-Tekirdağ-İstanbul karayolunda trafik ekipleri de denetimlerini arttırdı. Trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, her bayramda yollarda kuyruklar oluştuğunu ifade eden tatilciler, önlem alınmasını istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Araçların oluşturduğu uzun kuyruklar

-Polis ekiplerinin denetimleri

-Karayolunda duran araçlar

Haber-Kamera: Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),

====================================================

Yalova Belediye Başkanı Salman'dan, Yürüyen Köşk görsellerinin tahribine tepki

YALOVA Belediyesi tarafından Doğu Sahil Bandı girişine yapılan ve içerisinde Yürüyen Köşk'ün anlatıldığı görsellerin yer aldığı panolar bazı kişilerce tahrip edildi. Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, "Kızdığım, üzüldüğüm konu yapılan hizmete zarar verilmesi değil, Atatürk'ün hatırasına yapılan saygısızlık" dedi.

Yalova Belediyesi, içerisinde çevre abidesi Yürüyen Köşk'ün de yer aldığı Doğu Sahil Bandı'nda düzenlmemeler yaptı. Yalova Belediyesi tarafından İDO girişine hazırlanan panolarda Yürüyen Köşk'ün hikayesi anlatılarak, o dönemde yürütme işlemi esnasında çekilen fotoğraflar sergilendi. Girişe konan ışıklı sütunda ise köşkün hikayesi anlatıldı. Daha önce yol boyunca konan tabelalara zarar veren bazı kişiler, bu kez girişte bulunan sütunu hedef aldı. Işıklı levhayı parçalayan bu kişiler görsellerin yer aldığı tanıtım panolarına da zarar verdi.

'ATAMIZA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ'

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Yalova Benim Kentimdir' diyerek bu kente ve bu kentin insanına olan sevgisini ortaya koyduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu ülkenin her bir yurttaşı Ulu Önder Atatürk'e çok şey borçlu. Biz Yalovalı'lar çok daha fazla borçluyuz. Bu kente yapmış olduklarını insanlar tam olarak bilmiyor. İnanıyorum ki bilseler bu yaptıklarından utanırlar. Bu tahribat başka bir yerde olmuş olsa belki umursanmayabilir, ancak burası sıradan bir yer değil. O nedenle bu konu sineye çekilebilecek bir konu değil. Bu bölgeyi baştan aşağıya temizledik, ışıklandırdık. İnsanların aileleri ile geldiği bir yer haline getirdik. Bu bölge Atamızın mirası Yürüyen Köşk'e ev sahipliği yapıyor. Burasını adına yakışır bir hale getirdik. Her iki girişini de düzenledik. Kızdığım, üzüldüğüm konu yapılan hizmete zarar verilmesi değil, Atatürk'ün hatırasına yapılan saygısızlık."

Görüntü Dökümü:

-------------------------

CHP'li Vefa Salman'ın fotoğrafı

-tahribattan fotoğraf

Haber: Süheyla GÖZDERELİLER / YALOVA,

=================================================

Denizli'de iki ayrı noktada pompalı tüfekle ateş açıldı: 1 yaralı

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde iki farklı noktaya pompalı tüfekle ateş açılırken, 1 kişi yaralandı. Polis, ateş eden kişilerin tespit edilip yakalanması için çalışma başlattı.

Bugün saat 00.30 sıralarında Zeytinköy Mahallesi Barbaros Bulvarı ve İncilipınar Mahallesi 1115 Sokak'ta pompalı tüfekle ateş edildi. İncilipınar Mahallesi'ndeki olayda bir kişi yaralanırken, Barbaros Mahallesi'ndeki bir apartmanın penceresinde ise hasar oluştu. Yaralanan kişi kişi kaldırıldığı Deniçli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınırken, ihbar üzerine her iki olay yerine gelen polis ekipleri, bulvar ve sokak üzerinde detaylı inceleme yaptı. Her iki olay yerinde de çok sayıda boş av tüfeği kartuşu bulundu. Polis,  ateş eden kişilerin tespit edilip yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

-Barbaros Bulvarı'ndaki olay yerinden görüntü

-Boş kartuşlardan görüntü

-Kırılan pencereden görüntü

-İnceleme yapan polislerden görüntü

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

=================================================

Emniyet Müdürü'nden nöbet tutan polislere bayram ziyareti

HAKKARİ Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, kent merkezinde nöbet tutan özel harekat polisleri ve güvenlik korucularna bayram ziyareti yaptı. Nöbet tutan polislerle tek tek tokalaşıp bayramlaşan Dilberoğlu, nöbette olan Özel Harekat Polisi Emrah Korkmaz'ın, Karaman'daki ailesiyle telefonla görüşüp bayramlarını kutladı.

Hakkari Emniyet Müdürü Dilberoğlu, beraberinde müdür yardımcaları ile şube müdürleri ile birlikte kent merkezi giriş ve çıkışlarındaki Polis ve Özel Harekat Asayiş Uygulama noktalarında vatan nöbeti tutan polis ve güvenlik korucularına bayram ziyareti gerçekleştirdi. Kale-3 ve Kale-2 polis uygulama noktalarını ziyaret eden Dilberoğlu, burada PKK'lı teröristlere karşı vatan nöbeti tutan kentin huzurlu olmasında büyük katkıları olan polis memurları ile tek tek tokalaşıp bayramlaşı. Polis ekipleri de yoldan geçen araçları arama yaptıktan sonra, araçtaki yolculara bayram şekeri ikram etti.

ONLARA EMANETİZ

Daha sonra Kale-3 Özel Harekat Polis üs bölgesini ziyaret eden Dilberoğlu, özel harekat polisleri ile bayramlaşıp, hatıra fotoğraf çektirdi. Dilberoğlu, Özel Harekat Polisi Emrah Korkmaz'ın Karaman'da oturan babası Bayram ve eşi Elif'i kendi telefonundan arayarak bayamlarını kutladı. Dilberoğlu telefonla görüştüğü polisin babası Korkmaz'a, "Koçların ziyaretine geldik. Bayramlarını kutladık. Biz onlara emanetiz. Bizi onlar koruyor. Polis arkadaşlarımız burada aslan gibiler. Böyle aslan gibi çocuklar yetiştirdiğiniz için teşekkür ederiz" dedi.

OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM

Polis babası Bayram Korkmaz da Emniyet Müdürü Dilberoğlu'na, oğluyla gurur duyduğunu belirterek, "Oğlum size emanet. Bizler buralarda keyif yapıyorsak sizlerin sayesindedir. Allah yar ve yardımcınız olsun. Oğlumla gurur duyuyorum" dedi. Polisin eşiyle de görüşüp bayramını kutlayan Dilberoğlu, daha sonra buradaki özel harekat polisleri ile sohbet etti. Dilberoğlu, daha sonra Merzan Mahallesi'nde bulunan polis uygulama noktasını da ziyaret ederek, polislerin bayramlarını kutladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Hakkari'den genel

-Emniyet Müdürü Dilberoğlu, nöbet tutan polisleri ziyaret etmesi

-Müdür Dilberoğlu, polislerle tokalaşması

-Dilberoğlu, Emrah Korkmaz isimli polis memurunun Karaman'daki babası Bayram ve eşi Elif ile teelfon görüşmesi yaparken

-Ailesiyle görüşen polis memuru

-Polisler kullandığı M-60 silahının özelliklerini Emniyet Müdürüne anlatması

-Yakın plan

-Emniyet Müdürü Dilbeoğlu, uygulama noktasındaki polis ve güvenlik korucuları ile bayramlaşması

-Korucularla sohbet etmesi

-Güvenliği sağlayan polisler

-Polis ekipleri, yoldan geçen araçları arama yapıp bayram şekeri ikram etmeleri

-Genel ve detaylar

BOYUT: 298 MB- SÜRE: 4 DK 37 SN

HABER-KAMERA: Behçet DALMAZ / HAKKARİ,

================================================

Boğalar cami yararına güreşti

AYDIN'ın Germencik İlçesi'nde geliri tadilatı devam eden camiye aktarılmak üzere düzenlenen boğa güreşleri, 40 derece hava sıcaklığına karşın çok sayıda vatandaş tarafından izlendi.

Bozköy Mahallesi'nde ilk kez yapılan boğa güreşi sıcağa rağmen yoğun ilgi gördü. Yaklaşık 4 bin kişi boğa güreşini izlemeye geldi. Vatandaşlar bunaltan sıcak nedeniyle bekleyecek gölge bir yer aradı. Bazı boğalar da sıcak hava nedeniyle güreşmekten kaçındı. Boğa Güreşi Komite Başkanı Sadık Elmas, Bozköy'de ilk kez boğa güreşi yaptıklarını belirterek "9 kişi bir komite kurduk ve boğa güreşini organize ettik. İnşallah bundan sonraki yılarda da gelenek haline getirerek bunu sürdürmek istiyoruz. Aydın, Muğla ve İzmir'den 80 çift boğa katıldı. Mahallemizde tadilat halinde bir camimiz var buradan elde edeceğimiz geliri caminin tadilatında kullanacağız. Yola bu amaçla çıktık. İnşallah camimize faydamız olacak. Biletlerimizi 20 TL'den satıyoruz" dedi.

İKİ KIZ KARDEŞİN BOĞA MERAKI

Besledikleri boğalarla birlikte gelen üniversite mezunu Ayşe Aydoğdu (23) ile kız kardeşi Kader Aydoğdu (15) güreşleri birlikte izledi. Abla Aydoğdu, büyük bir heyecan yaşadıklarını belirterek "İki güreş boğamız var. Bakması çok zor herkes yapamaz. Ailemiz de bizi destekliyor. İçimizde çok büyük bir merak var" dedi. Ablası gibi boğa meraklısı olan Kader Aydoğdu ise, "Benim de ablam gibi boğa merakım var. Lise öğrencisiyim. Bunlarla ilgilenmeyi çok seviyorum. Boğaları güreşirken izlemek ve onlara bakmak bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Boğa güreşinden görüntüler,

-İki kız kardeş Ayşe Aydoğdu ve Kader Aydoğdu'nun konuşması,

-Komite Başkanı Sadık Elmas'ın konuşması ve camiiden görüntüler.

Haber - Kamera: Burhan CEYHAN/GERMENCİK(Aydın),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ramazan Bayramı Vefa Salman Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title