Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

Adıyaman'da yıkım gerginliğiADIYAMAN'da, tarihi kale eteğindeki bir kafeteryaya ait kameriyelerin yıkımı nedeniyle işyeri sahibi Derviş Kaya ile zabıtalar arasında gerginlik yaşandı.

Adıyaman'da yıkım gerginliği

ADIYAMAN'da, tarihi kale eteğindeki bir kafeteryaya ait kameriyelerin yıkımı nedeniyle işyeri sahibi Derviş Kaya ile zabıtalar arasında gerginlik yaşandı.

Adıyaman Kalesi eteğinde bulunan Derviş Kaya'ya ait kafeteryanın dışına yapılan kamiriyelerin Sanat Sokağı'nı işgal ettiği ve kaçak olduğu gerekçesiyle Belediye Meclisi kararıyla yıkılmasına karar verildi. Zabıtanın tebliğine rağmen kafeterya sahibi Derviş Kaya, kameriyeleri kaldırmadı. Bunun üzerine zabıta ekipleri, öğle saatlerinde polis eşliğinde iş makineleriyle işyerine gitti. Burada işyeri sahibi Kaya, kameriyeleri yıktırmayacağını söyleyip tepki gösterdi. Kaya ile zabıtalar arasında yıkım nedeniyle gerginlik yaşandı. Belediye ekipleriyle bir süre tartışan Kaya, daha sonra ikna olup kameriyeleri sökmeye başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olay yeri

Belediye ve polis ekipleri

İşyeri sahibi ile aralarında tartışma yaşanması

Polislerin önlem alması

İşyeri sahibi ikna edilmesi

Kamelyada bulunan eşyalar boşaltılması

Kamelyalar sökülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

====================================

Maaşlarının yatırıldığını internet hesabından kontrol edip, aşağı indiler

İZMİT'te, taşeron firmada çalışan 2 işçi maaşlarının yatırılmaması nedeniyle yol üzerinde trafik tabelasına çıktı. Alacakları olan 16 bin liranın yatırılmasını isteyen işçiler cep telefonundan hesaplarına 15 bin lira yatırıldığını görünce aşağı indi.

Olay, İzmit Yahya Kaptan Mahallesi TEM Otoyolu Kandıra gişeleri girişinde meydana geldi. Tramvay projesinde taşeron firmaya bağlı çalışan Mehmet Kara ile Şuayip Demirsığdıran firmanın maaşlarını yatırmaması nedeniyle yol üzerindeki trafik tabelasına çıktı. Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekibi önlem aldı. İşçilerin bulunduğu yerin altına atlama yatağı açılırken, ulaşım tek şeritten sağlandı. 2 işçi polisin uzun uğraşlarına rağmen aşağıya inmedi. Polis firma yetkilileri ile irtibata geçerek Mehmet Kara'nın alacağı 10 bin lira ile Şuayip Demirsığdıran'ın alacağı 6 bin lirayı yatırmalarını istedi. Yaklaşık 2 saat tabelaların üzerinde paranın yatmasını bekleyen işçilerin hesabına ilk olarak 10 bin TL yatırıldı. Tabelaların üzerinde bulunan bir işçi cep telefonundan hesabına para yatıp yatmadığına baktı. İşçiler kalan paranın da yatırılmasını istedi. Polis yeniden firma yetkilileri ile görüşürken, işçilerin hesabına 5 bin TL daha yatırıldı. Tabelaların üzerinde bulunan işçi yeniden hesabını kontrol eti. Paranın yattığını gören Mehmet Kara ile Şuayip Demirsığdıran itfaiye merdiveni ile aşağı indirildi. Polis merkezine götürülen işçiler hakkında, "Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak" suçundan adli işlem başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Olay yerinden görüntü

İtfaiye ve polis ekipleri

Yoldan görüntü

İşçilerden görüntü

İşçinin cep telefonundan hesabına bakması

Aşağı indirilmeleri

Haber-Kamera: İZMİT(Kocaeli), -

========================================

Yamalak Köprüsü yenileniyor

AYDIN'ın Kuyucak İlçesi'ndeki 61 yıllık Yamalak Köprüsü, dar ve kullanışsız olması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenecek

Kuyucak'a bağlı Yamalak Mahallesi'nde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyük Menderes Nehri üzerinde yapımı planlanan yeni Yamalak Köprüsü'nün temel atma töreni düzenlendi. Törene CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, CHP'li Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, CHP İlçe Başkanları ve bine yakın vatandaş katıldı. Törende konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 1956 yılında yapıldığı öğrenilen mevcut Yamalak Köprüsü'nün dar ve kullanışsız olduğunu belirterek yeni köprünün 2 milyon liraya mal olacağını söyledi. Köprünün 74 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde yapılacağını ve 4 ay içerisinde tamamlanacağını anlatan Çerçioğlu, "Biz Büyükşehir Belediyesi olarak 24 saat emrinizdeyiz. Seçildiğimiz günden beri her gün 18 saat çalışıyoruz. Didim'den Buharkent'te kadar hizmet veriyoruz. Kuyucak'a 3 yılda 12 milyonluk yatırım gerçekleştirdik" dedi. Yaptıkları hizmetlerin bazen eleştirildiğini söyleyen Başkan Çerçioğlu, "Biz hizmet ediyoruz bir gün de teşekkür edin. Ama hiç önemli değil önemli olan sizlerin benim yanımda olmanız. Bu bana güç veriyor. Bu köprü bittikten sonra kocaman bir nazar boncuğu asın arkadaşlar. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip eder inşallah" diye konuştu.

Yamalak Mahalle Muhtarı Kamil Soncan, Başkan Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ederek çiçek takdim etti. 61 yıllık köprünün yeni köprünün tamamlanmasının ardından yıkılacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Köprünün genel görüntüsü,

-Kalabalıktan görüntü,

-Başkan Özlem Çerçioğlu'nun konuşması.

Haber - Kamera: Mehmet ALİ CİNTOSUN / KUYUCAK (Aydın),

========================================

Cuma çıkışı vatandaşlara kuru fasulye

BİRLİK Vakfı Nevşehir Şubesi'nin her ay geleneksel hale getirmeyi planladığı kuru fasulye yemek dağıtımının ilkine protokol üyeleri katıldı. Kurşunlu Camiinde kılınan Cuma namazından çıkan vatandaşlara kuru fasulye ikam edildi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan atama ile göreve başlayan Gürbüz Dinç başkanlığındaki Birlik Vakfı Nevşehir Şubesi yöneticileri, her ay düzenli hale getirmeyi kuru fasulye yemek dağıtımının ilkini Kurşunlu Camii önünde gerçekleştirdi. Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider ile Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in de katıldığı Birlik Vakfının yemek dağıtımına vatandaşlarla ilgi gösterdi.

Vali Aktaş, AK Parti Milletvekilleri Açıkgöz ve Gizligider ile Belediye Başkanı Ünver, hazırlanan kuru fasulye, pilav ve turşudan oluşan yemeğin dağıtımını, Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Gürbüz Dinç ile birlikte yaptı.

Görüntü Dökümü:

===========

-Nevşehir Valisi ilhami Aktaş ve milletvekili Mustafa Açıkgözünü vatandaşlara Kuru fasulye ve Pilav dağıtımları

-Camiden çıkan vatandaşların sıraya girerek kuru fasulye pilav almaları ve genel ve detay görüntü

-Birlik başkanı Gürbüz Dinç ile Röportaj

-Vatandaşları masada kuru fasulye yemeler

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER /NEVŞEHİR,DHA)

=========================================

Huzurevinde 'Umre' ödüllü bilgi yarışması

KARABÜK Yücel Huzurevi'nde çalışanlar ile huzurevi sakinleri olmak üzere 2 kategoride düzenlenen bilgi yarışmasında 1'nci olanlar Umre'ye gitme hakkı kazandı.

İl Müftülüğü tarafından yapılan bilgi yarışmasına 30 çalışan ile 8 huzurevi sakini katıldı. Çalışanlar, yazılı sorulan 10 soruya cevap verdi. Huzurevi sakinleri İl Mütfüsü İl Müftüsü Halil Bektaş'ın sorduğu 10 soruya sözlü cevap verdi. Temel dini bilgiler ve Hz. Peygamberin hayatıyla ilgili soruların sorulduğu yarışmada huzurevi sakini Osman Çarkçı ile huzurevi çalışanı Songül Karadağ 1'inci oldu. Çarkçı ve Karadağ, kendilerinin belirleyeceği bir tarihte Türkiye Diyanet Vakfı Karabük Şubesi tarafından Umre'ye götürülme hakkı kazandı. Ayrıca tüm yarışmacılara kitap hediye edildi.

İl Müftüsü Halil Bektaş, bilgi yarışmasının üçüncüsünü düzenlediklerini hatırlatarak, "Amacımız büyüklerimize saygımızı, muhabbetimizi ifade etmiş olmak, çalışan kardeşlerimizi onure etmek hem de onları manevi olarak ödüllendirmek" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

-Salondan detay

-Huzurevi sakinlerinin yarışması

-İl Müftüsü Halil Bektaş'ın konuşması

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevşehir Adıyaman Yamalak Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title