Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

1)GARDIROPTAN YENİ EVE TAŞINDILARŞANLIURFA'da, kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından dışarı atılan ve gardıroptan bozma 4 metrekarelik odada yaşayan Hurma ailesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanan eve taşındı.

1)GARDIROPTAN YENİ EVE TAŞINDILAR

ŞANLIURFA'da, kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından dışarı atılan ve gardıroptan bozma 4 metrekarelik odada yaşayan Hurma ailesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanan eve taşındı.Şanlıurfa'da gardıroptan bozma 4 metrekarelik seyyar odada eşi ve 3 çocuğuyla yaşayan Hurma ailesine Büyükşehir Belediyesi tarafından ev kiralandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de ziyaret ettiği Veysel Hurma, geçen hafta Haliliye Belediyesi'nde iş başı yaptı. Yaklaşık 1 hafta otelde konaklayan Hurma ailesi, bugün yeni evine taşındı. Belediye görevlileri tarafından otelden alınan aile, yeni evine götürüldü. Süleymaniye Mahallesindeki apartmana yerleştirilen ailenin 1 yıllık kirası da Büyükşehir Belediyesi tarafından ödendi. Eşi ve çocuklarıyla birlikte eve geçen Veysel Hurma, eve taşındıkları için mutlu olduklarını ifade ederek yetkililere teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Hurma ailesinin otelden çıkması

Belediye görevlilerinin Hurma ailesini evlerine getirmesi

Ailenin evi gezmesi

Veysel Hurma ile röportaj

Genel ve detay görüntüler

ARŞİV GÖRÜNTÜLER

-Ailenin gardropta görüntüleri

(Haber: Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: ÖZEL

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 157 MB

==================================================

2)BAKAN ELVAN EŞİ İLE BİRLİKTE ESNAFA SİMİT DAĞITTI

MERSİN'de referandum çalışmalarını yürüten Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, eşi Zeliha Elvan ile birlikte ziyaret ettiği esnafa simit dağıttı.Bakan Elvan ve eşi, kent merkezindeki eski çarşılardan biri olan halk arasında 'Bit Pazarı' olarak adlandırılan Zafer Çarşısı'nı gezerek esnaftan 'evet' desteği istedi. Çarşıdaki dükkanları tek tek dolaşan Bakan Elvan, Mersinli Veteran Milli Atlet Hasan Kınalı'nın çarşı içindeki dükkanına da uğradı. Kınalı'nın, veteran atletler için yer talebini dikkate alan Elvan, ekibine Mersin Valisi ile de görüşülerek sorunun çözülmesi talimatını verdi. Zeliha Elvan ile birlikte bir tespih dükkanına da giren Elvan, burada koka ağacından yapılan iki tespih satın aldı. Elvan, bu tespihin eli dezenfekte etme özelliğine sahip olduğunu söyledi.Bir saati aşkın süre çarşıda dolaşan Elvan, Mersin Çarşısı Esnafları Derneği önünde bir süre oturarak çay içti, konuşmalarında esnaftan 'evet' desteği istedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Bakan'ı karşılayan esnaf

Bakan esnaflarla tokalaşıp konuşurken

Bakan eşi ile birlikte simit dağıtırken

Bakanın konuşması

Bakan esnafları gezerken

Esnafın sorunlarını dinlerken

Bakan esnafla hatıra fotoğrafı çektirirken

SÜRE: 06.22 BOYUT: 478.00

Haber - Kamera. Mustafa İNSAN/ MERSİN

===============================================

3)CHP'Lİ ERDEM YÜKSEKOVA'DA ESNAF ZİYARETİ YAPTI

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde esnafı ziyaret ederek, 16 Nisan'da yapılacak referandum için 'hayır' oyu istedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak için Yüksekova'ya gelen CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı ve İlçe Başkanı Ali Baygüneşin ile birlikte Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan iş yerlerini gezdi. Esnafla bir süre sohbet eden Erdem ve beraberindekiler 16 Nisan'da yapılacak referandum için esnaf ve vatandaşlardan 'hayır' oyu istedi.

Yüksekova'nın 16 Nisan'da yapılacak referandumda 'hayır' oyu vereceğine inandığını söyleyen Erdem şöyle dedi:  "Başbakan ve Cumhurbaşkanı ayrımcı bir dille 'hayır' oyu veren herkesi terörist ilan ediyor. Hayır oyu veren hiçbir vatandaşımız terörist değildir. Aksine bu ülkenin yarınlarını düşünen insanlardır. Ben inanıyorum ki 16 Nisan'da yapılacak referandumda 'hayır' oyu çıkacaktır. Hayır oyunun en yüksek çıkacağı ilçe de Yüksekova olacaktır."

Görüntü Dökümü

------------------

-Esnaf ziyareti

-Ziyaretten detaylar

-Vatandaşlarla sohbet

Erkan ÇOBANOĞLU- Yaşar KAPLAN / YÜKSEKOVA(Hakkari),

======================================================

4)BAHÇE DUVARI YÜZÜNDEN 81 YAŞINDAKİ YENGESİNİ BIÇAKLADI

KARAMAN'da 56 yaşındaki Şaban Coşkon, iddiaya göre yıkılan bahçe duvarı nedeniyle çıkan tartışmada ağabeyinin eşi 81 yaşındaki Dursun Coşkon'u, sağ elinden ve kolundan bıçakladı. Yaşlı kadın hastaneye kaldırılırken, Şaban Coşkon'da gözaltına alındı. Olay, bugün saat 11.10 sıralarında Karaman merkeze bağlı Erenkavak Köyü'nde meydana geldi. Şaban Coşkon, iddiaya göre yan komşusu olan ağabeyinin eşi Dursun Coşkon ile aşırı yağış nedeniyle yıkılan bahçe duvarının yeniden yapılması konusunda tartışmaya başladı. Tartışmada sinirlerine hakim olamayan Şaban Coşkon, yengesi Dursun Coşkon ve yanındakilere doğru savurduğu sırada yengesini sağ eli ve kolundan yaraladı. Yaşlı kadın, ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şaban Coşkon da jandarma tarafından gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

-------------------

Şüphelinin sağlık kontrolüne getirilmesi

Jandarma aracına bindirilmesi

Hastaneden detay

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA)

=================================

5)FETÖ'NÜN ABİLERİ, 'HÜKÜMET ALEYHİNE MESAJ ATIN' TALİMATI VERMİŞ

ANTALYA'da FETÖ/PDY'nin eğitim yapılanmasına yönelik iddianamede, öğrenci evlerindeki örgüt üyesi abilerin öğrencilere hükümet aleyhine sosyal medyadan mesaj atmaları için talimat verdiği kaydedildi. Cumhuriyet Başsavcı vekili Sinan Tür tarafından hazırlanan iddianame, 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. 34'ü tutuklu 50 sanıklı iddianamade, silahlı terör örgütü kurma ve yönetme suçlamasıyla 1 numaralı sanık olarak Fetullah Güler yer alıyor. Çoğunluğu kanun hükmündeki kararname ile kapatılan dernek ve vakıflarda görev yapan isimlerle FETÖ/PDY'ye ait evlerin sorumlusu oldukları iddia edilen abilerden oluşan 50 sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. Müştekileri arasında işadamları, mağdurları arasında ise adlarına yatırılan burslar ödenmeyen çok sayıda öğrencinin yer aldığı iddianamede, silahlı terör örgütüne ait kapatılan Hasan Fatma Şahin Vakfı tarafından öğrencilere burs verileceği söylenerek işadamları ve hayırseverlerden para toplandığı kaydedildi. İddianamede, insanların dini duygularını istismar ederek bağış, burs, kurban parası adı altında para toplandığı, ancak öğrencilere cüzi bir miktar verildiği, bazılarına ise hiç para ödenmediği öne sürüldü. Hesabına burs parası yatırılan öğrencilerin elinden banka kartlarının ve şifresinin alınıp örgüt üyeleri tarafından paranın çekildiği belirtilen iddianamede, Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilere de burs formu doldurmaları için baskı kurulduğu kaydedildi.

SAHTE TWİTTER HESAPLARI TALİMATI

Ev abisi ve bölge abisi olarak faaliyet gösteren terör örgütü üyeleri tarafından üniversite öğrencilerine hükümet aleyhine tweet atmaları için sahte hesaplar açmaları yönünde talimat verildiği ve söylemlerin toplantılarda dile getirildiği belirtilen iddianamede, "17-25 Aralık süreciyle ilgili birden fazla sahte twitter hesabı üzerinden hükümet aleyhine, cemaat lehine tweet atılması yönünde talimatlar verildiği alınan ifadelerden anlaşılmıştır" denildi.

İddianamede bu konuda öğrencilerin ifadesine de yer verildi. Mehmet Cuma K. ifadesinde, şöyle dedi: "17- 25 Aralık tarihleri döneminde Harun ve Yavuz isimli şahıslar bize birden fazla sahte twitter açtırmak istemişlerdi. Twitter açarak mevcut gündemle alakalı paralel yapı lehine tweet atmamız isteniyordu. Ancak ben herhangi bir hesap açmamıştım. Evde kaldığım dönemde bize Fetullah Gülen cemaatine üç kişi kazandırana çeyrek altın verileceğini Harun isimli abi söylüyordu. Ev abisi olarak bahsettiğim şahıslar evin genel giderleri, alışveriş, evin genel düzeni, namaz kılmaları takip etme, kitap okumaları ayarlama gibi işleri takip ederdi. Bu yaptığı işleri çetele tutarak bir üstündeki abilere vermekle görevlilerdir. BTM diye bilinen şahıslar üç- dört evden sorumlu kişilerdir. Bu şahıslar evlerin maddi giderleri, öğrencilerin para verip vermediklerini takip etme, ev abilerinin vermiş olduğu çetelelerin takipleri, çıkan burslardan öğrencilere verilen kısımlarını öğrencilere ya da ev abilerine dağıtmak, 10- 15 günde bir evlerde sohbet düzenlemek gibi görevleri vardır. Fakülte abileri fakültede okuyan kişileri zaman zaman bir yerlerde toplayarak aktiviteler yapmak, sohbet düzenlemek gibi görevleri vardır. BBTM diye bilinen şahıslar bölgelerden sorumlu şahıslardır. Bu şahıslar fakültelerden ve BTM'lerden sorumlu kişilerdir. Burs alacak kişilerin tespiti, hangi öğrencinin nerede kalacağını belirlemek gibi görevleri olan şahıslardır. Ayrıca okuldan mezun olan öğrencilerin tayin oldukları ya da iş buldukları yerlerdeki abilere yönlendirmekle de sorumlu kişilerdir."

Veysel K. adlı öğrenci de ifadesinde, "Evde kaldığım sürede 17-25 Aralık muhabbetlerinden sonra ev abisi Umut Y. bize sahte twitter hesapları açarak başbakan ve hükümet aleyhine tweet atmamızı, Fethullan Gülen lehine tweetler atarak sosyal medyada algı oluşturmamızı söylemişti. Ancak ben herhangi bir hesap açmadım" dedi.Dosyanın 1 numaralı sanığı Fetullah Gülen'in soruşturma kapsamında gerçekleştirilen her eylemden ayrı ayrı sorumlu tutulduğu iddianamede, kapatılan vakıf yöneticilerinin yanı sıra, öğrencileri mağdur ettikleri iddia edilen bölge talebe mümessilleri ile abiler de şüpheli olarak yer alıyor.

Mustafa KOZAK/ANTALYA, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eren Erdem Yüksekova Karaman Twitter Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title