Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

Başbakan Binali Yıldırım: 3- 5 de onlara bırak (3)GÜMÜŞHANE'DE ATLI BİRLİK KARŞILADIBaşbakan Binali Yıldırım Gümüşhane'de, belediye çalışanlarından oluşan 10 kişilik atlı birlik tarafından karşılandı.

Başbakan Binali Yıldırım : 3- 5 de onlara bırak (3)

GÜMÜŞHANE'DE ATLI BİRLİK KARŞILADI

Başbakan Binali Yıldırım Gümüşhane'de, belediye çalışanlarından oluşan 10 kişilik atlı birlik tarafından karşılandı. Üzerinde 'Sayın Başbakanım izin verin atlarımızı Hollanda'ya sürelim' yazılı pankart açan atlı ekip bir süre Başbakanlık otobüsüne eşlik etti. Başbakan Binali Yıldırım, atlı birliği selamladı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR / GÜMÜŞHANE

====================================

Bakan Çavuşoğlu Alanya'daki Hollandalılarla buluştu

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, memleketi Alanya'da 20 yıla yakın süredir yerleşik yaşayan Hollandalı vatandaşlara, iki ülke arasındaki politik sorunların Hollanda vatandaşlarıyla ilgili olmadığını söyledi. Bir Hollanda vatandaşı ise hükümetinin Türk bakan ve vatandaşlarına yönelik tavrını aptalca olarak değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, memleketi Antalya'nın Alanya İlçesi'nde kaymakamlığı ziyaret etti. Kaymakamlık çıkışında Mevlüt Çavuşoğlu, kendisiyle görüşmek için gelen ve uzun yıllardır Alanya'da yerleşik yaşayan Hollandalılar ile sohbet etti. Alanya Kaymakamlığı önünde lalelerin de bulunduğu parkta yaklaşık 10 Hollandalı ile tek tek sohbet eden Çavuşoğlu, son günlerde iki ülke arasında yaşanan politik sorunların Hollanda halkıyla ilgisi olmadığını belirterek, "Burada herhangi bir sorun yaşıyor musunuz?" diye sordu. Hollandalılar ise herhangi bir sorun yaşamadıklarını ve politik sorunların Hollanda vatandaşlarıyla ilgili olmadığının bilincinde olduklarını söyledi.

İki ülke arasındaki siyasi gerilime ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Hollandalılardan Jean der Sara, hükümetinin Türk bakan ve vatandaşlarına yönelik tavrını aptalca bulduğunu söyledi. Sara, "Her insan dünyanın neresinde olursa olsun özgür olmalıdır, oy isteme gibi durumlarda özgür olmalıdır. Ben de burada oy vermek istiyorum. Daha tam Türk olmadım ama inşallah yakında olacaktır. Türkler çok iyi kalpli insanlar. Buradaki insanları seviyorum" dedi.

Alanya'da yaşamaktan çok mutlu olduğunu anlatan Hollandalı vatandaşlar, hükümetlerinin yaptıklarını tasvip etmediklerini de söyledi. Hollandalılarla tek tek sohbet eden bakan Çavuşoğlu, ardından ise Cuma namazına geçti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mehmet ÇINAR/ANTALYA, -

===============================================

Bakan Bozdağ: Hollanda Başbakanı'nın yaptığı esasında bir çocukluk (2)

KORKULARINI YENMİŞ BİR GENÇLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye Gençlik Vakfı Kocaeli Temsilciliği'nin açılışına katıldı. Bozdağ yaptığı konuşmada terör örgütlerinin peşinden koşan bir gençlik istemediklerini belirterek, "Bütün olumsuzluklardan yılmayacak, korkmayacak bir gençliğe bizim ihtiyacımız var. Türkiye uzun zaman korkularla korkutulmak istendi. Bir zaman iltica korkusu, bir zaman komünizm korkusu, bir zaman faşizm, bir zaman laiklik tehlikede korkusu, bir zaman rejim tehlikede korkusu. Sürekli korkular pompalanarak Türk milleti ve Türk devleti hizaya getirilmek istendi. Onun için diyoruz ki korkmayan, korkuların tamamını yenmiş bir gençliğe bizim ihtiyacımız var. Türkiye'de gençlerimizi teröre, şiddete ve birtakım yanlışlıklara bulaştırmak isteyen çevreler var. Üniversitede okuyor, elinde molotof, elinde döner bıçağı, elinde taşlar, elinde sopalar gençler var. ve terör örgütlerinin kontrol ettiği yapılar var. Biz terör örgütlerinin peşinden koşan değil, elinde döner bıçaklarla, taşlarla, sopalarla gelecek kurmak için uğraşan bir gençlik değil, elinde kalemle, kitapla, sanatla, fikirle, düşünceyle iyilikte yarışarak geleceğin daha iyi olacağına inanan bir gençlik istiyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Açılıştan görüntü, bakanın çocuklarla görüntüsü, bakanın konuşması

Haber-Kamera: KOCAELİ

==================================================

Müezzinoğlu : Şu ana kadar emekliye 4.5 milyar lira banka promosyon ödemesi yaptık

Müezzinoğlu : 2036'da erkekler 60 kadınlar 58 yaşında emekli olacak

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Hasanbey Hamamı Kültür Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de erken yaşta emekli olanları örnek göstererek, "2036 yılında erkekler 60, kadınlar ise 58 yaşında emekli olacak" dedi. Müezzinoğlu, şu ana kadar emekliye 4.5 milyar lira banka promosyon ödemesi de yapıldığını belirtti.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği Hasanbey Hamamı Kültür Merkezi açılışına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yeni anayasada seçilme yaşının 18'e indirilmesine tepki gösteren CHP'yi eleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu referandum söylemleri üzerinden eleştiren Bakan Müezzinoğlu, "Gençlere güvenmek gerek. Bu gençlere inanmayarak, bu gençlere işimize geldiği zaman güvenip işimize geldiği zaman da güvenmeyerek geleceğimizi güçlü kılamayız. 18- 24 yaş arasındaki gençlere diyoruz ki, 'mahallenin muhtarına seçebilirsin, ama mahalle muhtar adayı olamazsın.' Olsun, ne olacak. Bu genci mahallesi seviyor. Belki oradan yarın bir Recep Tayyip Erdoğan çıkacak. Geleceğini şekillendiren gençlerine güvenerek, oralardan yeni yeni Recep Tayyip Erdoğanlar çıkartmayan büyük bir medeniyetin yolculuğu yapmalıyız. Ama CHP buralardan yeni Kılıçdaroğluları çıkacak diye korkuyorsa, gençlere haksızlık yapmaya hakkı yok" dedi.

2036'DA ERKEKLER 60 KADINLAR 58 YAŞINDA EMEKLİ OLACAK

Türkiye'de emekli olup da yaşa takılanları ve erken yaşta emekli olanları örnek gösteren Bakan Müezzinoğlu, "Şu anda benim yaşa takılan kardeşlerim var. Yaşa takıldığı halde 48 yaşında emekli olanlar var. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi'nde üçüncü dönem milletvekilliği yapıyor olmasına rağmen yaşa takılan milletvekilleri var. Takılacak. Vatandaş nasıl takılıyorsa o da takılacak. Biz ilk defa emeklilik ortalama yaşını 52'ye getirdik. Ama hala 47 - 48'de emekli olanlar var. 2036 yılında erkekler 60, kadınlar ise 58 yaşında emekli olacak. Bugün Almanya'da 65 yaşından önce emekli olan tek bir kişi yok. Avrupa'nın hiçbir ülkesinde 65 yaşından önce emekli olan yok."

Referanduma gidecek anayasa değişikliğinde seçilme yaşının 18'e indirilmesini eleştiren CHP'ye yanıt veren Müezzinoğlu, "CHP diyor ki '18 yaşındaki çocuğu emekli yapacaklar. Bunlar da kendi çocukları olacak.' Milleti kıt akıllı zannediyorlar. Millet seni niye seçmiyor? Yıllardır millete yanlış yapmazsan, millete hizmeti doğru verirsen, millet seni baş tacı yapar merak etme Kılıçdaroğlu. Yalan söyleyerek, milleti kandırarak bu milletin kaderiyle oynayamazsın" diye konuştu.

4.5 MiLYAR PROMOSYON VERİLDİ

Geçtiğimiz günlerde emeklilere yönelik başlayan promosyon ödemeleriyle ilgili konuşan Bakan Müezzinoğlu, "Şu ana kadar emekliye 4.5 milyar lira banka promosyon ödemesi yaptık. Eski kanuna göre 30 yıldan fazla çalışan emekliye sadece 30 yıllık ikramiyesi ödeniyordu. 3 ay önce düzenleme yaptık kanunda. 30 yıldan fazla çalışanların geri kalan yıllarının da ikramiyesini ödemeye başladık. Toplam 90 bin emekliye 700 milyon ilave fark ödeyeceğiz" dedi.

Buradaki açılışın ardından Müezzinoğlu Güzelyalı'ya geçerek esnafı ziyaret etti. Bir lokantaya giren Müezzinoğlu bıçağı eline alarak cağ döneri kesti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Hamamın dış görüntüsü detaylar

Bakanın konuşması

Güzelyalıda lokantaya girmesi

döner kesmesi

Haber-Kamera: Edip TEKİN- Tarık ARSLAN/MUDANYA (Bursa), -

======================================

CHP'li Cankurtaran: Örtülü ödeneğin paraları evet kampanyasına mı gidiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Evet kampanyasına büyük paralar harcanıyor. Nereden geliyor bu değirmenin suyu? Ne oldu da referandum gündeme geldikten sonra örtülü ödenekten harcamalar patladı? Yoksa örtülü ödeneğin paraları evet kampanyasına mı gidiyor?" dedi.

Yasemin Öney Cankurtaran, referandum çalışmaları kapsamında bulunduğu Bursa'da CHP İl Başkanlığı'nda gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Örtülü ödenek harcamaları konusuna değinen Cankurtaran, "Birileri örtülü ödeneği har vurup harman savurabileceği şahsi kasası sanıyor" dedi. Cankurtaran şunları söyledi: "Örtülü ödenek halkın parasıdır ve çoğunlukla ülkenin güvenliği için gereken acil ihtiyaçlarda kullanılır. Örtülü ödenekten yapılan harcamalar son yıllarda sürekli artıyor ama paraların ne amaçla kullanıldığı belli değil. Üstelik harcamalar referandumun gündeme geldiği Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 72, geçen yılın Şubat ayına göre ise yüzde 65 artarak adeta patladı. Son iki ayda harcanan paranın tutarı ise 459 milyon liraya ulaştı. Ne oldu da referandum gündeme geldikten sonra örtülü ödenekten harcamalar patladı? Gördüğümüz kadarıyla 'evet kampanyası' için büyük paralar harcanıyor. Her yer devasa evet afişleriyle dolu. Nereden geliyor bu değirmenin suyu? Yoksa örtülü ödeneğin paraları evet kampanyasına mı gidiyor? O parada yetimin, öksüzün herkesin hakkı var ve ülkenin güvenliği için size emanet edildi. Bu paralar ne evet ne de hayır için harcanamaz. Hükümet bir an önce kamu vicdanını rahatlatmak için örtülü ödenekte yaşanan bu harcama artışının nedenini açıklamalıdır."

'HALKIN HUZURA İHTİYACI VAR, HUZUR HAYIR'DA'

Son günlerde mitinglere izni verilmemesi nedeniyle Almanya ve Hollanda ile yaşanan gerilimi hatırlatan Cankurtaran, hükümetin bilinçli olarak gerilimi tırmandıracak açıklamalar yaptığını belirterek, "Referanduma bir ay süre kaldı. AK Parti'nin meydanlarda Avrupa ülkeleriyle yaşanan gerilimi anlatmaya ağırlık vereceği belirtiliyor. Ancak AK Parti'nin şova, halkın ise huzura ihtiyacı var. Milyonlarca işsiz ancak huzurlu ortamda iş bulabilir. Sürekli gerilimin yaşandığı ortamda ekonomi düzelmez. Türkiye gerilimden kavgadan yoruldu bıktı. Suriye ile gerilim ülkede güvenliği bitirdi, Rusya ile gerilim turizmi bitirdi şimdi bir de AB ile gerilim sürerse o da ekonomiyi tümden bitirir. AK Parti meydanlarda gerilimi anlatabilir ancak biz ise umudu anlatacağız. Çünkü umut ve huzur hayırda" diye konuştu.

'GURBETÇİLER, HUZURLARINI KAÇIRAN AK PARTİ'YE HAYIR DEMELİDİR'

Hükümeti sorumlu davranmaya çağıran Cankurtaran, "Tabi ki milli çıkarlarımızı savunacağız. Ancak Nazi, faşist gibi hakaretler ya da 'Avrupa bizi kıskanıyor' türü komik açıklamalar Türkiye'yi zor duruma düşüyor. Dünya ihracat ikincisi Almanya bizi yüzde 12.7 ile rekor kıran işsizlik yada yüzde 10'u geçen enflasyon oranımız nedeniyle mi kıskanacak? Madem Avrupa'nın bizi kıskandığını düşünüyorsunuz oldu olacak sınır kapılarına ve Ankara'nın göbeğine dev nazar boncukları dikin de nazar değmesin bari! Bir an önce bu tür ciddiyetsiz açıklamalar bırakılmalıdır. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızı yaşadıkları ülke yönetimleriyle ve halklarıyla karşı karşıya bırakacak söylemlerden kaçınılmalıdır. Gurbetçilerimiz de yaşadıkları ülkelerde huzurlarını kaçıran AK Parti'ye bir hayır demelidir" diye konuştu.

Bazı AK Partili yetkililerin Hollanda ile yaşanan krizin evet oylarını arttıracağını söyleyerek sevindiğini hatırlatan Cankurtaran, şöyle devam etti: "Türkiye'nin onuru ayaklar altında ancak onlar evet derdinde. İlk defa bir NATO ülkesinin bakanı sınırdışı ediliyor, onlar seviniyorlar. Nerede kaldı sizin vatanseverliğiniz? Şahsen bu olayların vatandaşın referandum tercihini etkileyeceğini düşünmüyorum. Ancak yine de oldu ki çevrenizde kararsız olup Hollanda yüzünden evete döndüğünü söyleyen olursa şunu hatırlatın sadece. Referandumdan sonra AK Parti Hükümeti ve Erdoğan tıpkı İsrail ve Rusya karşısında olduğu gibi çark edince pişman olursunuz, kendinizi aldatılmış hissedersiniz. Unutmayın bunlara güvenerek Mavi Marmara'ya binip orada şehit olan 9 vatandaşımız karşılığında bir özür bile almadan sadece 20 milyon dolara konuyu kapatmış bir hükümetten bahsediyoruz. Referandum Türkiye'nin geleceğini belirleyecek bir konudur. AK Parti'nin dönemsel şovlarına bakarak geleceğimizi karartacak bir karara ortak olmayın. Tam tersine güçlü bir hayır ile 'Oyununu gördüm ve aldanmıyorum' demelisiniz."

Görüntü dökümü

Basın toplantısından görüntü

Detaylar

Haber-Kamera: Faruk KAHRAMAN/BURSA, -

=============================================

Bakan Eroğlu, Balıkesir'in ilçelerinde

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'in ilçelerini ziyaret ettiği programı kapsamında Burhaniye'ye geldi. Bakan Eroğlu, ilçedeki Karınca Deresi ıslah çalışmalarını başlattı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu sabah Burhaniye'ye geldi. Bakan Eroğlu, kentte ilk olarak Burhaniye Belediye Başkanı AK Partili Necdet Uysal'ı ziyaret etti. Başkan Uysal ziyarette, Reşitköy Barajı'nın ihalesinin yapılması nedeniyle Bakan Eroğlu'na teşekkür etti, hediyeler verdi. Bakan Eroğlu daha sonra Karınca Deresi kenarında düzenlenen tören alanına geçti. Burada halka seslenen Bakan Eroğlu, Balıkesir'de 175 milyon lira değerindeki 31 tesisin temelini atacaklarını söyledi. Balıkesir'e 29 müjdeyle geldiğini belirten Bakan Eroğlu, "Daha önce de 106 müjde vermiştik. Şu anda toplam müjde sayısı 135 oldu. Balıkesir'e 1.5 milyar liralık yatırım yapıyoruz. Balıkesir'e bizim dönemimizde 23 milyar liralık yatırım yapıldı. DSİ Balıkesir de destan yazacak. Balıkesir'de yapılmadık baraj ve gölet kalmayacak. Burhaniye'de Reşitköy Barajı'nın ihalesini de 29 Ocak'ta yaptık. Temelini önümüzdeki günlerde atacağız. Balıkesir'de 87 baraj ve gölet yapıyoruz. Çiftçilerimiz yıllık 350 milyon lirallık gelir sağlıyordu. Yeni baraj ve göletlerle birlikte bu rakam 1 milyara ulaşacak. Ormanlara meyve ağacı dikerek bunları köylülere 49 yıllığına vereceğiz. Törene katılan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, Karınca Deresi ıslah çalışmasını başlattı.

Bakan Eroğlu'nun Burhaniye ziyaretine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan ve Mahmut Poyrazlı ile kaymakamlar ile belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Eroğlu, Burhaniye'deki törenin ardından Edremit'e geçti. Oradan da Balya, Balıkesir, Kepsut ve Dursunbey'deki programlarına katılacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Bakan Eroğlu'nun belediyeye gelişi

Bakan Eroğlu'nun tören alanındaki konuşması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera; Sefer TALAY- Emrah ERDOĞAN / BURHANİYE (Balıkesir),

=================================================

Bakan Eroğlu Balıkesir'in ilçelerinde (2)

EDREMİT'E GELDİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, programı kapsamında Balıkesir'in Burhaniye'nin ardınan Edremit'e geldi. Havayoluyla Kocaseyit Havalimanı'na gelen Bakan Eroğlu, Erdemit Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslendi. Bakanlık faaliyetleri ve bölgede yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren Eroğlu, "Dereler çok önemli. Buralarda taşkın olduğu zaman maalesef tarlalar zarar görüyor, ürün ekilemiyor. Yerleşim yerleri de sular altında kalıyor. 6 bal ormanı kurduk. Orman mahallelerinde yaşatan vatandaşlarımıza isterlerse bal ormanı kuruyoruz" dedi. Anayasa referandumuna değinen Eroğlu, "Türkiye kavgalardan, istikrarsızlıktan, kısa süreli hükümetlerden çok şey kaybetti. Türkiye şimdi bu noktada değil, çok daha ileride olması lazımdı. Bu sistem 1982 yılı anayasasında hazırlanmış kendilerini garantiye almak için Cumhurbaşkanının sonsuz yetkisi var. Ama hiçbir mesuliyeti yok. Neymiş özellikle devlete ihanet dışında soruşturma yapamıyorsun. Ama şimdi biz diyoruz ki mademki icraatın başındasın hesap sorulacak. Bunu getiriyoruz. 18-24 yaş arası 7 milyon genç var. Bunlar aslan gibi. İnşallah onarda seçilebilecek. Diyorlar ki işte bakanları çocukları falan milletvekili olacak. Ne kadar kuyruklu yalan. Ben bakanım ama ben de esnaf çocuğuyum. Afyonkarahisarı'ın Şuhut kasabasında çıkmışım neticede üniversiteyi bitirip profesör oldum. İSKİ, DSİ Genel Müdürlüğü, Çevre Orman Bakanı, Orman ve Su İşleri Bakanı işte bir vatan evladıyım" dedi.

Bakan Eroğlu, Edremit'te ıslah çalışması yapacak yüklenici firma sahibinden, çalışmayı zamanında bitirekezse; kentte kazandırılmak üzere 8 derslikli bir okulu yaptırma söz aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Bakan Eroğlu konuşması

Çevre detayları

Islah edilecek dereden detaylar

Haber- Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir),

=======================================

Başköylü kadınlar mermer ocağını kapattırdı, çiçek yetiştiryor

BURSA'da, içme sularını kirleten mermer ocaklarını yaptıkları eylem ve açtıkları hukuk davaları sonrası kapattıran Orhaneli'ye bağlı Başköy'de kadınlar, çiçek yetiştiririyor. Kurulan seralarda yetiştirilen menekşeler yurt içine ve Çin'e de gönderiliyor. Çiçek yetiştiren her ailenin bütçesine aylık 5 bin lira ek kazanç girdiği belirtildi.

Orhaneli İlçesi'ne bağlı Başköy'de yaşayan kadınlar, köylerinde bulunan ve sularını kirleten mermer ocaklarını kent merkezinde yaptıkları eylemle protesto etttiler. Başlattıkları hukuk mücadelesini de kazanan Başköylüler, köylerindeki mermer ocaklarının kapanmasını sağladı. Mermer ocaklarından kurtulan Başköy'de yeni geçim kaynağı çiçek yetiştiriciliği oldu. Menekşeleri seralarında yetiştiren köylüler, Çin'e de ihraç ediyor."Bu iş hem güzel hemde kazançlı" diyen 62 yaşındaki Ayşe Ertem, "Sabah kalkınca önce seralarımıza gelip çiçeklerimize bakıyoruz. Sulama ve temizlik işini yapıp sonra ev işine dönüyoruz. Çok güzel de para kazanıyoruz. Seralara ortak ailelerin bütçelerine her ay 5 bin lira ek para girmeye başladı" dedi.

HAYVANCILIK VE TARIMIN ÖNÜNE GEÇTİ

Başköy'ün çiçek yetiştiriciliğinden önceki geçim kaynağının hayvancılık ve tarım olduğunu söyleyen Hasan Yılmaz, "Kozmotik sanayisinde de kullanılan çiçeklerimize Çin büyük ilgi gösteriyor. İhraç ederek iyi de para kazanıyoruz. Şu anda bu sektör hayvancılık ve tarımın önüne geçti" dedi.

Hasan Yılmaz, Başköy'de şu anda en fazla 8 ortaklı olmak üzere 12 sera bulunduğunu, bu seraların her birinde ise 4 bin saksı olduğunu açıkladı.

Görüntü dökümü

Çiek seralarından görüntü

Detaylar

Kadınlarla röp

Vatandaşlarla röp

Kadınların eylemi ile ilgili görüntüler arşivde bulunmakta

Haber-Kamera: Edip TEKİN/ BURSA, -

==========================

TIR'da 1 milyon liralık uyuşturucu ele geçirildi

ANTALYA'da polisin durdurdu TIR'da özel eğitimli köpeklerle yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olduğu belirtilen 285 kilo 800 gram esrar ele geçirildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır'dan yüklü miktarda esrar getirileceği bilgisi üzerine önceki gün Aksu İlçesi'nde operasyon düzenledi. Ekipler Aksu girişinde durdurdukları TIR'da özel eğitimli köpekler 'Ben' ve 'Yaman' ile birlikte arama yaptı. Yapılan aramada TIR'ın çeşitli yerlerine saklanmış 42 ayrı pakette toplam 279 kilo 340 gram kubar esrar ve 6 kilo 460 gram toz esrar olmak üzere toplam 285 kilo 800 gram esrar ele geçirildi.

Uyuşturucu maddelerin piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon lira olduğu belirtilirken, olayla ilgili 1 şüphelinin yakalandığı kaydedildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: ANTALYA, -

=================================================

Otomobilin yedek lastiğinden 12 kilo esrar çıktı

ADANA'da polis ekiplerinin şüphe üzerine durdurduğu otomobilde yaptığı aramada, yedek lastiğin içinde 12 kilo 200 gram preslenmiş esrar ele geçirildi. Otomobilin sürücüsü 32 yaşındaki Mustafa Y. ile beraberindeki Suriyeli 20 yaşındaki Mezehem E. çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Uyuşturucu Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun İncirlik Park Alanı'nda uygulama noktası oluşturdu. Hatay'dan Adana'ya gelen Mustafa Y.'nin kullandığı otomobili uygulama bölgesinde durduran ekipler, yaptıkları yüzeysel aramada uyuşturucu bulamadı. Ekiplerin, savcılıktan alınan arama kararıyla narkotik köpeği Kanas ile yaptığı aramada bagajındaki yedek lastikten preslenerek paketlenmiş 12 kilo 200 gram esrar bulundu. Sürücüsü Mustafa Y. ile Mezehem E. gözaltına alındı. Adana Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularında uyuşturucuyu Mersin'e götürmeye çalıştıklarını itiraf eden zanlılar, çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

---------------

Polis Kamerası

Polis köpeğinin arama yapması

Köpeğin lastiğe tepki vermesi

Lastik içerisinden çıkan uyuşturucular

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

===========================================

Abant Tabiat Parkı'na yeni otel

ORMAN ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Bolu'nun doğa harikası Abant Tabiat Parkı'na yeni bir otel kazandırılması için çalışma yapıldığını söyledi.

Bakan Yardımcısı Tüfekçi, Bolu'nun Demirciler Köyü mevkisindeki Narven Termal Kasaba'da Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ve partililerle bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Tüfekçi, Bolu'da bulunan milli park ve tabiat parklarıyla ilgili yeni eylem planı çalışmalarının olduğunu söyledi. Yedigöller Milli Parkı'nın çok önemli olduğunu ifade eden Tüfekçi, "Oranın gelişim planları ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Sadece oraya yapılan sıcak asfalt ciddi bir değerdir. Sayın bakanımızın talimatıyla orası çok güzel bir yere büründü. Daha da güzelleştirmek için gayret gösteriyoruz" dedi.

Tüfekçi, Gölcük Tabiat Parkı, Yeniçağ Gölü ve diğer kourma alanlarıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını, Abant Tabiat Parkı'nda da gelişim planı kapsamında çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Bakan Yardımcısı olduğunda ilk ziyaretlerinden birini Abant'a yaptığını belirten Tüfekçi şöyle konuştu:

"İstanbul ile Ankara'nın hemen ortasında olan Bolu ve burada bulunan tabiat parkları çok büyük önem taşıyor. Bir ölçüde vatandaşların kolay ulaşabileceği bir alan. Bu nedenle biz burada çok değişik çalışmalar düşünüyoruz. Yürüyüş yolları ve otel alanları ile ilgili çalışmalar var. Yeni planmalar var. Milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve il başkanımız bizzat bu konunun takipçisi. Yedigöller dahil tabiat parklarımız ile ilgili yeni eylem planlarımız var. At yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kamelyalar ve masalarla ilgili çalışmalar var."

Basın mensuplarının Abant'a yapılacak otelin yeri ile ilgili sorusu üzerine araya giren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Abant Tabiat Parkı'na yapılması planlanan yeni otel Abant Gölü'nün içerisinde olmayacak. Kimseyi rahatsız etmeyecek bir alanda olacak. En tepede bir yerde olacak. Abant ve Mudurnu'yu görecek bir alanda yer alacak. Orman alanının dışında bir yerde" dedi.

Engellemelere rağmen yatırımların yapıldığını belirten Tüfekçi, "Yaptığımız yatırımlar zor şartlarda, engelli arazide ve adeta önümüze bir çok engeller konulmasına rağmen yaptığımız yatırımlar. Ama inşallah prangalarını kırmış adeta esaretinden kurtulmuş bir Türkiye, 16 Nisan'dan sonra ortaya çıkacak. Bu yatırımları kat kat artırmak suretiyle Türkiye'nin önündeki engelleri aşarak daha önemli konuları çözmüş olacağız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Harun Tüfekçi'nin açıklamaları

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

=======================================

De-Myra Fuarı sektörü buluşturdu

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen De-Myra Tarım Fuarı, seracılık sektörünü buluşturdu.

Bu yıl Toprak Ana Fuarcılık tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre Kaymakamlığı ve Demre Belediyesi'nin desteğiyle 4'üncüsü düzenlenen De-Myra Tarım Fuarı'nın açılışını Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yaptı. Bu yıl 9'u yabancı, 50 firmanın katıldığı fuarda, katılımcı anlamında şimdiye kadarki rekora ulaşıldı. Demre Belediyesi Kapalı Pazar Yeri'ndeki 5 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarda Demreli sera üreticileri sektörle ilgili yenilikleri inceledi, firma yetkililerinden bilgi aldı.

Traktör firmalarının büyük katılım sağladığı fuarda, fide, tohum, gübre, doğal gübre, sıvı gübre, tarım aletleri, sera ısıtma sistemleri firmaları kendi ürünlerini üreticilere tanıtmak için yarıştı. Traktör firmaları test sürüşü yaptırırken, diğer firmalar ise yeni ürettikleri tohumlardan yetiştirilen yeni tür domates, biber, salatalık çeşitlerini, fide türlerini tanıttı.

Üretici Davut Bozoğlu, "De-Myra Fuarı çiftçiler için çok güzel bir gelişme. Burayı gezdik, gördük. Stantlarda geliştirilmiş olan tarım makineleri, tohumlar, gübreler ve yeni teknikleri inceledik" dedi.

Üretici Mustafa Siviş, "Sebze çeşitlerini inceledim, hepsine baktım. Gayet kaliteli, verimli. 30'a yakın sebze çeşidi var. Tekniğe uygun olarak her şey hazırlanmış" diye konuştu.

Üretici Kadir Alatüfek de fuarı gezip, sebze çeşitlerini incelediğini anlattı.

Toprak Ana Fuarcılık sahibi Hakan Özgenç de "Fuarda 50 firmayla üretici ve tüketicileri bir araya getirdik. Seracılık anlamında son teknolojileri, tohumları, gübreleri tanıtmaya çalıştık. Fuarımız çok iyi gidiyor. Demre bölgesi üreticisi, seracılık anlamında, teknoloji anlamında son derece bilinçli. Burada görmüş olduğunuz ürünlere yoğun ilgi var" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Fuardan görüntüler

Üreticilerle röportaj

Hakan Özgenç ile röportaj

, HABER-KAMERA: Ahmet ACAR/DEMRE,

========================================

HDP'li Baluken'e kovuşturmanın ertelenmesi kararı

KOCAELİ Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken hakkında 2011 yılında Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaptığı konuşmadan dolayı çılan davada mahkeme kovuşturmanın ertelenmesine karar verdi.

ilopi 2'nci Sulh Mahkemesi'nde İdris Baluken'e 'Toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet etmek'ten açılan davanın ikinci duruşmasında avukatları Baluken'in beraatini istedi. Mahkeme verdiği kararda, beraat taleplerini reddederek, kovuşturmanın ertelenmesine karar verdi.

Haber: SİLOPİ,(Şırnak),-

==========================================

Papaza cinsel istismar davası

İZMİR'in Menderes İlçesi'ne bağlı Özdere'deki bir kilesinin papazı olan İngiliz George B.'nin (72), Ukrayna uyruklu Svitlana Ö. (39) ile 6 yaşındaki biri kız diğeri erkek ikiz çocukları E.Ö., G.Ö.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 28 yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılandığı dava ertelendi.

Eşinde ayrı, iki çocuğuyla birlikte, eskiden belde olan Özdere Mahallesi'nde yaşayan, ücret karşılığı İngilizce dersi veren Svitlana Ö., 19 Ağustos 2016 tarihinde, sahil beldelerinde bulunan Hıristiyanların dini önderliğini yapan, bir kilisenin papazı olan George B.'nin eşine, bir süreliğine çocuklarını bırakmak için Çukuraltı Mahallesi'nde bulunan evlerine gitti.

Eşinin İngiltere'de olduğunu söyleyen papaz George B., genç kadını kapıda karşılayıp bir kez normal olarak sarıldı. İddiaya göre kadına bir kez daha sarılan George B., bu kez kalçalarını okşadı. Bunun üzerine Svitlana Ö. iki çocuğunu da alıp evden çıktı. George B.'nin aynı eylemi daha önce bıraktığında çocuklarına da yaptığını öğrendiğini belirten Svitlana Ö., Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Jandarma tarafından gözaltına alınan George B., nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı İlhami Başkurt, şüpheli George B. hakkında 'cinsel istismar' suçundan 28 yıl hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açtı.

İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık George B., avukatı Hakkı Çelik ile müdahilikleri kabul edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli, annenin avukatı Seda Gürel ile çocukların avukatı Selami Akyol katıldı. Suçlamayı kabul etmeyen, 11 yıldır Özdere'de yaşadığını söyleyen sanık George B., "Svitlana eşim ile iki yıldır tanışıyor. Ben kendisiyle hep mesafeli kaldım. Kendisi kiliseye iki üç kez ziyarete geldi. İngilizce ders verdiği için çocuklarını bırakacak yer bulamıyordu. Çocuklarını iki üç kez eşime bıraktı. Evimiz triplekstir. Ben üst katta kalıyordum, çocuklar ise alt katta. Ben onları hiç görmüyordum. Çouklarla hiç yalnız kalmadım. Olay günü eşim yurt dışındaydı. Svitlana kucağında kız çocuğu ile kapıya geldi. Ben de hoşgeldiniz diyerek çocuğu kucağındayken sarıldım. Herhangi cinsellik, seks düşüncem yoktu. Kısa bir süre sonra çocukları alıp gitmek istedi. Uğurlarken bir kez daha sarıldım. Kalçalarını elleyip, dokunmadım. Bana iftira atıyor. Bu ağır bir yalandır. Çocuklarına ve kendisine karşı bir cinsel nitelikli davranışım olmamıştır" dedi. Mahkumiyet halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul ettiğini söyledi.

Sanığın avukatı Hakkı Çelik ise "Kendi cemaat davranışları olarak, gelen kişileri sarılarak karşılıyorlar. Herhangi cinsel bir düşüncesi olmamıştır. Oturduğu evin alt kısmı camdır, her taraftan rahatlıkla görülmekte. Çocuklar bu salonda ağırlanmıştır. Müvekkilimin çalışma odası üst kattadır. Çocuklarla hiçbir zaman yan yana gelmemiştir" dedi.

EŞİYLE ARASI İYİ DEĞİLDİ

Tanık olarak dinlenen ve tercüman eşliğinde ifede veren sanığın George B.'nin eşi Allison Margaret B., "Svitlana ile iki yılı aşkın bir süredir tanışıyoruz. Selçuk'ta bir arkadaşı vardır, başka arkadaşı yoktur. Kendisi ile arkadaşlık bağı kurdum. Kendisine ve çocuklarına yardımlarda bulundum. Ders vermeye veya alışverişe gideceği zaman çocuklarını evde yalnız bırakıyordu. Bunun tehlikeli olduğunu, isterse çocuklarına bakabileceğimi söyledim. Birer ay arayla üç dört kez çocukları benim evime getirdi. Torunumun oyuncakları ile oynayıp vakit geçiriyorlardı. Eşimin ofisi üst kattaydı, onun yanına hiç çıkmadılar. Yalnız kalmış değildir. Eşim ben İngiltere'deyken beni aradı, 'Svitlana'nın çocukları bırakmaya geldiğini, kucağındaki kızın ağlaması üzerine bırakmadığını ve çok telaşlı olduğunu, ona sarılarık karşıladığını ve 'Çocukları burada bırakamam' diyerek gittiğini söyledi. O akşam geç saatte Svitlana bana 'Çocukları George'la niye yalnız bıraktın, bu ne zaman oldu' şeklinde bir mesaj gönderdi. Ben de kendisine, 'Ne hakkında konuştuğunu bilemiyorum, çocukları George'la yalnız bırakmadım' şeklinde cevap yazdım. Ben neden eşime bu iftirayı attı bilmiyorum. Eşiyle arası iyi değildi, ondan şiddet görüyordu. Parasını çalıp Ukrayna'da ev bile almış. Tahminim devletin kendisine ve çocuklarına yaptığı yardımın kesilmesini önlemek için böyle bir iftira attığını sanıyorum" dedi.

Svitlana Ö.'nün avukatı Seda Gürel ise "Tanık, müştekinin eşinden sanki para çaldığını görmüş gibi ifade verdi. Müvekkilimin eşi ile olan proplemi daha eski tarihlidir ve eşinden şiddet görmüştür. Bu olayın ardından Ukrayna'ya gittiler. Şu anda Ukrayna'dalar. Kendisi ile telefonla konuştum, bir dahaki duruşmaya gelmelerini isteyeceğim. Kendileri para verilmesini sağlamak için bunu yapmış olsalar yurt dışına çıkmazlardı, bu iddia doğru değildir" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı ile uygulanan adli kontrol şartını kaldırılmasına karar verip, dosyadaki eksikliklerinin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Haber: Bahri KARATAŞ / İZMİR, -

===========================================

Suriyeli astronot Faris: Uzaya kısa bir süre sonra insan gönderebileceğinize inanıyorum

ULUDAĞ Üniversitesi 6'ıncı Bilgilendirme ve Ar- Ge Günleri kapsamında uzay ve havacılık konulu bir panele katılan Suriyeli Astronot Muhammet Faris, Türkiye'nin uzay araştırmaları konusunda çok önemli yatırımlar yaptığını bildirerek, "Uzaya kısa bir süre sonra insan gönderebileceğinize inanıyorum. Dünya üzerinde söz hakkı olmasını isteyen ülkelerin uzayda söz haklarının olması gerekiyorö dedi. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da, üniversite kampusundaki pistin Bursa'ya kazandırılması konusunda istekli olduklarını söyledi.

Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri'nde gerçekleştirilen Uzay ve Havacılık Paneli'ne Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Dr. Hilmi Güler, TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI) Strateji ve Teknoloji Yönetimi Başkanı Doç. Dr. Fahrettin Öztürk, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi Lideri Mustafa Hatipoğlu, B Plas A.Ş. Ceo'su Celal Gökçen ve Suriyeli Astronot Muhammed Faris konuşmacı olarak katıldı. Paneli UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

DÜNYADA SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTEYENLER ÖNCE UZAYDA SÖZ SAHİBİ OLMALI

Panelde konuşan Suriyeli Astronot Muhammet Faris de uzay çağında yaşadığımızı ve dünyanın geleceğinin uzayda olduğunu vurguladı. Uzay teknolojisi konusunda proje üretecek ve katkı sağlayacak insan gücünün yetiştirilmesi için şimdiden yatırımların yapılması gerektiğini belirten Muhammed Faris: "Eskiden insanoğlu dünyanın çok büyük ve geniş olduğunu düşünürdü. Şimdi yapılan keşifler sayesinde bunun böyle olmadığını öğrendik. Uzaydan dünyadaki her şeyi kontrol edebiliyoruz. Yeraltında bulunan her nesnenin yaydığı elektromanyetik dalgalar var. Bunlar uzaydaki aletler tarafından algılanabiliyor. Gelişmiş tarım teknolojisi, uzay teknolojisi ile ayrılmaz bir ikili oluşturuyor. Uzaktan eğitim, tıp ve sağlık teknolojisi de yine uzay teknolojisi ile birebir bağlantılıdır. Ben savaş pilotu olduğum için uzaya gidebildim. Orada 8 farklı bilimsel test yaptım. Türkiye'nin de bu alanda çok önemli yatırımlar yaptığını biliyorum. Uzaya kısa bir süre sonra insan gönderebileceğinize inanıyorum. Dünya üzerinde söz hakkı olmasını isteyen ülkelerin uzayda söz haklarının olması gerekiyorö diye konuştu.

YA ENERJİYİ ÜRETEN OLACAKSINIZ YA DA TÜKETEN OLARAK KALACAKSINIZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Dr. Hilmi Güler, Türk milletinin zoru ve sıkıntıyı gördüğünde çok önemli işler yapabildiğini söyledi. Geçmiş dönemde havacılık sektörünün biraz kenarda bırakıldığını aktaran Dr. Hilmi Güler, bugün ise artık çok önemli işlerin yapılmaya başladığının altını çizdi. Bursa sanayisinin katma değeri yüksek ve çok güzel işler ortaya koyduğunu vurgulayan Güler: "Bursa zaten çok önemli bir yere doğru gidiyor. Ancak gelecek için çok daha önemli bir rol üstlenebilir. Dünya bugün farklı bir yere doğru gidiyor. Endüstri 4.0 gibi bir kavram artık dünyada kabul ediliyor. Bursa'da bu yolda ilerleyebilir. Ben uzun süre enerji bakanlığı yaptım. Yenilenebilir enerjiye ağırlık verdim. Ancak ben şunu gördüm: Endüstri 4.0 çok farklı bir boyut. ya teknolojiyi üreteceksiniz ya da tüketen olacaksınız. Ancak tüketen konumunda kalmayı kabul ederseniz artık geçmiş olsun demekten başka çaremiz kalmaz. Nanoteknoloji çağındayız. Her şey elektronik ortama geçti. Bizim de bu konularda uzak kalmamamız gerekiyorö dedi.

REKTÖR ULCAY: ÜNİVERSİTEDEKİ HAVA ALANINI KULLANIMA AÇMAK İSTİYORUZ

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, panelde yaptığı konuşmada havacılık sektörüne üniversite olarak tam destek verdiklerini açıkladı. Üniversite içerisinde 900 metrelik bir sivil havacılık pisti olduğuna işaret eden Rektör Yusuf Ulcay: "Biz bu pisti biraz daha modernleştirerek 1300 metreye çıkarmayı hedefliyoruz. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne bu amaçla başvurumuzu yaptık. Bizden bir kule istediler. Bunlar zaten mevcut. Ancak kule ve pistin yenilenmesi gerekiyor. B Plas firması ile geçtiğimiz günlerde bir görüşme gerçekleştirdik. Bu pist üniversitemize önemli bir değer katacak. Ayrıca Bursa firması olan B Plas'a da önemli bir katkı koyacaktır. Dolayısı ile karşılıklı bir menfaatimiz olacak. Şartları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Üniversite olarak böylesi bir projeye pozitif bakıyoruzö şeklinde konuştu.

AR-GE ÜRETEN OLAMAZSAK GELECEKTE KULLANICI OLARAK KALIRIZ

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI) Strateji ve Teknoloji Yönetimi Başkanı Doç. Dr. Fahrettin Öztürk de panelde yaptığı konuşmasında kurum olarak havacılık alanında yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Gelecekte 10 milyar dolarlık bir yatırım hedefine ulaşabilmek için yatırımlara devam ettiklerini kaydeden Doç. Dr. Fahrettin Öztürk: "TAI olarak üniversiteler ile ortak çalışmalar yürütmeye önem gösteriyoruz. Farklı alanlarda farklı üniversitelerde işbirlikleri yürütüyoruz. Uludağ Üniversitesi'yle de çalışmalarımız var. Fakat bu çalışmaları çok daha geliştirmek istiyoruz. Eskiden kuruma gelen talimatlar ile projeler yapardık. Artık bu anlayış değişti. Şimdi kendi ürünlerimizi ve fikirlerimizi geliştirmeye yönelik çalışmalara ağırlık veriyoruz. Eğer biz kendi Ar-Ge'mizi yapmazsak gelecekte sadece kullanıcı olarak kalırız. Oyun kurucu olamayız. Ar-Ge'nin bizim yaşam tarzımız haline gelmesi gerekiyorö diye konuştu.

HAVADAYKEN SINIRLAR BELLİ OLMAZ

B Plas CEO'su ve AQUILA Uçak Üretim Firması'nın sahibi Celal Gökçen ise firma olarak yaptıkları çalışmalar ve projelerinden bahsetti. Türkiye'nin geleceği olan gençlere örnek olmak amacıyla önemli bir adım attıklarına inandığını kaydeden Celal Gökçen; "B Plas Ar-Ge, dizayn ve üretim geliştirme merkezimizle uyum içinde olacağını düşündüğümüz bir işe adım atmış olduk. Özellikle kompozit ve plastik konusunda otomotiv sektöründe yapmış olduğumuz önemli çalışmalar var. Şimdi bu tecrübemiz ve birikimimizle havacılık sektöründe de kendimizi geliştirebileceğimizi düşünüyorum. Havacılık sektöründe Bursa'dan başarılı bir firma olarak yükseleceğiz. Bizim gibi herkes yapabilir. Nasıl batı medeniyetleri yaptıysa, bizim ülkemiz de bunu yapabilir, başarabilir. Ben pilot eğitimi de aldım. Havaya çıktığınız zaman bir tek şey var: havada sınırlar belli olmaz. O yüzden ülkemize ve gençlerimize havacılık alanında başarılar diliyorumö şeklinde konuştu.

Haber: BURSA,

================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Veysel Eroğlu Balıkesir Türkiye Politika Güncel Haberler

title