Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

AB Bakanı Çelik: Teröristler Hollanda'da rahatça toplantı yapabiliyorAVRUPA Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına Hollanda'ya iniş izin verilmemesiyle ilgili olarak, "Hollanda'da teröristler rahatça dolaşıp toplantı yapabiliyor" dedi.

AB Bakanı Çelik: Teröristler Hollanda'da rahatça toplantı yapabiliyor

AVRUPA Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına Hollanda'ya iniş izin verilmemesiyle ilgili olarak, "Hollanda'da teröristler rahatça dolaşıp toplantı yapabiliyor" dedi.

Adana'nın Yumurtalık İlçesi'nde referandum toplantılarına katılan Bakan Ömer Çelik, halka hitap etti. Hollanda'da PKK'lı ve FETÖ üyesi teröristlerin rahatça dolaşıp toplantı yapabildiğini hatırlatan Çelik, şu açıklamayı yaptı: "Gerçi bunu yaparak, bizim vatandaşlarımızla buluşmamızı engelleyerek, 16 Nisan'da onlara sandıklardan 'evet' çıkmasının Türkiye için ne kadar faydalı olacağını anlatmamızın önüne set çektiklerini zannediyorlar. Fakat farkında değiller ki, bu yaptıklarıyla aslında çeşitli konularda yeterince zihni berraklaşmamış vatandaşlarımızın ya da kararsız durumdaki vatandaşlarımızın bile kararını evet yönünde netleştirmiş oldu. Yani onlar Türkiye'nin cumhurbaşkanına saldırdığı zaman, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bakanlarını engellemeye çalıştığı zaman bizim vatandaşlarımız onlara vereceği cevap bellidir. Rejim değişikliğinden bahsediyorlar. Bakın Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, laik, demokratik, sosyal hukuk devletidir. Türkiye 1923'ten beri vatandaşımızın rejimle problemi olmamıştır. Rejim değişikliği halkın iradesinin gasp edilmesidir. Bizim rejimimizin esası demokratik cumhuriyettir, bunun esası egemenlik kayıtsız şartsız millete ait demektir."

Çelik, Yumurtalık'ın ardından Karataş İlçesi'nde de vatandaşlarla bir araya gelip, referandumda neden evet denilmesi gerektiğini anlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Ömer Çelik'in konuşması

Haber-Kamera: Malik GÖDELİNER/YUMURTALIK (ADANA),

==================================

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki : İkiyüzlüleri çok gördük

ÇEVRE ve şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki bir takım incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir'e geldi.

Nevşehir Belediyesinde Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından karşılanan Bakan Özhaseki Burada basın mensuplarına açıklamada bulundu. Bir soru üzerine Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hollanda'ya uçuş izni verilmemesi sorusuna Bakan Özhaseki şöyle dedi; " Son gelişmeleri takip edemedim ben sabah çok erkenden Ankara'ya Geçtim. Orda bir toplantı vardı oraya gittim ordanda havaalanına gittim. Bir kaç saatim uçuşlarla geçti. Şunu söylemeliyim"15 Temmuz günü bir hadise yaşadık, batı demokrasinin beşiği olarak kendini atlandırıyor'ya İnsan haklarının ve her türlü hukukun, eşitliğin, kendinde olduğunu bunu bir altın yaşadığını durmadan iddia ediyor ya işte o ülkeler Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz sonrasında içlerinden gelerek dönüp Türkiye'ye bakıp geçmiş olsun diyemiyorlar. Ortada sivil vatandaş 250 kişi ölmüş şehit olmuş 2 bin 200 kişi yaralanmış birileri darbe teşebbüsünde bulunmuş, ellerine silah almış masum insanları kurşunlamışlar. Fakat şimdiki batı o günde geçmiş olsun diyemedikleri gibi yav nasıl oldu da bunu tutturamadılar diye garip bir duyguya kapıldılar bu iki yüzlü tavrı çok gördük. Şimdide bu günlerde teröristleri desteklemeye devam ediyorlar, hayırcı grupta kim varsa kapıları açık onlarla beraber çalışmaya devam ediyorlar. Sicilli ne kadar militan varsa kapılarını sonuna kadar açıyorlar. Onlara karşı biz tavır aldığımız zaman tuaf bir şekildi dönüp bize, niye gazeteci tutuklandı, acaba darbe yapanlara biraz kötü muamele var gibi garip, garip insanı güldürecek sorular soruyorlar bu iki yüzlü tavrı biz hiç unutmuyoruz ve biz yadırgamıyoruz. Bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli var oda güçlü olmak. İnşallah biz güçlü olacağız. Onların tek anlayacağı dil bu arkadaşlar" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Belediye Başkanı Hasan Ünver'in şehir hakkında brifing vermesi

-Çevre ve şehircilik bakanı Mehmet Özhasekinin açıklaması

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER /NEVŞEHİR,DHA)

==============================================

Akdağ: Sağlıkta dönüşümü başaran fazla ülke yok

SAĞLIK Bakanı Recep Aktağ, sağlıkta dönüşüm yapmayı düşünmeyen hiç bir ülkenin olmadığını, ama bunu başaran fazla ülke olmadığını söyledi. Türkiye'de hastanelerde yaşanan kuyrukları unutmadıklarını belirten Akdağ, "Her bir vatandaşımız için 500 dolar sağlık harcaması yapıyoruz" dedi.

Bursa'da Onkoloji, Çekirge Devlet Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğumevi'ni de kapyacak şekilde inşa edilecek olan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin temeli bugün düzenlenen törenle atıldı. Törene, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı. Bursa Valisi İzzetttin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Akdağ ile Ak Parti Bursa Milletvekilleri ve komplekse babasının adı verilen hayırsever işadamı Celal Sönmez'in de hazır bulunduğu törende konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önümüzdeki 3 yıl içerisinde Bursa'daki sağlık yatırımlarını ve Türkiye'deki bütün sağlık kamu binalarını en mükemmel hale getireceklerini söyledi.

"Biz sağlıkta dönüşümü kolay gerçekleştirmedik" diyen Akdağ, "Hastane kuyruklarını unutmadık. Dünyanın birçok ülkesini ziyaret ettim. Sağlıkta dönüşüm yapmayı düşünmeyen hiçbir ülke yok. Ama başaran fazla ülke yok" diye konuştu.

"ABD'DE 30 MİLYON KİŞİNİN SİGORTASI YOK"

Konuşmasında, Amerika'da her yıl kişi başına 9 bin dolar harcama yapıldığını söyleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Ama aynı ABD'de, 30 milyon kişinin sağlık sigortası yok. Onlar hastanelerin kapılarında sürünüyorlar. Türkiye'de de geçmişte bu böyleydi. Biz bugün her bir vatandaşımız için 500 dolar sağlık harcaması yapıyoruz. Biz 15 yıl sonra sağlıkta dönüşümün ikinci dönemine hazırlanıyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın ihtiyaçları ve beklentileri de değişti. Bunun için güçlü bir Türkiye'ye ihtiyaç var. Sağlıkta hizmet sadece bina yapmakla olmuyor. İstikrar da çok önemlidir" diye konuştu.

Sağlık Bakanı'nın ardından konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Çevredeki sağlık sorunları yoluna girmişken, Bursa'da sağlık hizmeti yetersizliği vardı. Yoğun bakım talepleri sorun haline gelmişti. Yoğun çalışmalar neticesinde şehir hastanenin temeli atıldı. İnşallah bir yıl içerisinde sağlık sıkıntısını çözecek şehir hastanesi de hizmete girecek" ifadelerini kullandı.

Projeye babası Ali Osman Sönmez'in adı verilen Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ise törende yaptığı konuşmada, "Ailemizin ismini sürdürecek ve bizleri yad edecek eğitime ve sağlığa yapılacak desteklerdir. Bizler sadece bu varlıkların bekçisiyiz. Yaşantım süresince kazandıklarımı toplum için harcamama gerektiğini bana öğreten herkese teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından 750 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin temeli atıldı. Yaklaşık 450 milyon liraya mal olacak hastanenin 2019 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Berktuğ ÖNCÜ- Mehmet İNAN/BURSA, -

==============================================

Ak Partili Babaoğlu'nu, MHP'liler 'bozkurt' selamı ile karşıladı

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, referandum çalışması sırasında ziyaret ettiği Beyşehir MHP İlçe Teşkilatı'nda 'Bozkurt' işareti ile karşılanıp uğurlandı. Babaoğlu, ziyaretin ardından Twitter hesabından fotoğraflar ve video paylaşarak "Milliyetçi Hareket Partisi Beyşehir İlçe teşkilatı bizi böyle uğurladı" diye yazdı.

Ak Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, referandum çalışmaları kapsamında dün beraberindeki Ak Partili Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve partililerle birlikte MHP Beyşehir ilçe teşkilatını ziyaret etti. İlçe binasının koridoruna sağlı sollu dizilen MHP'li gençler, Ak Partili heyeti 'Bozkurt' işareti yaparak karşıladı. MHP Beyşehir İlçe Başkan Yardımcısı Ömer Keni ile bir süre görüşen Ak partili heyet binadan ayrılırken MHP'li gençler yine 'Bozkurt' işareti ile uğurladı.

Dün gerçekleşen ziyaretin ardından Ak Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu 'Twitter' hesabından MHP'li gençlerin 'Bozkurt' işareti ile kendilerini uğurlarken çekilmiş fotoğraf ve videosunu paylaşarak "Milliyetçi Hareket Partisi Beyşehir İlçe teşkilatı bizi böyle uğurladı. 16 Nisan'da güçlü bir #Evet için Beyşehir tek vücut" yazdı.

Ak Parti Milletvekili Babaoğlu'nun MHP binasından ayrılırken paylaştığı görüntüde de MHP'li gençlere 'İnşallah hep beraber evet. 16 Nisan'da güçlü bir evet' diye seslendiği görüldü.

Babaoğlu sosyal paylaşım sitesi facebook hesabından da MHP Beyşehir İlçe teşkilatı ziyaret fotoğraflarını paylaştı. Babaoğlu MHP ziyareti ile ilgili ise "Bugün bir diğer durağımız Türkiye Büyük Millet Meclisinde Yeni Anayasa Paketinde birlikte çalıştığımız ve 18 maddeyi birlikte geçirerek halkımıza götürdüğümüz, Milliyetçi Hareket Partisinin Beyşehir İlçe Başkanlığıydı. Yeni Anayasa çalışmalarının hayırlı olmasını diledik ve çalışmalarında kolaylıklar diledik. Yakın ilgilerinden ve uğurlamalarındaki nezaketten dolayı teşekkür ediyorum" notunu yazdı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber : Muhammed SIDAL/BEYŞEHİR (Konya), -

===========================================

Antalya'da sağanak manzarası

ANTALYA'yı etkisi altına alan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan sağanak, zaman zaman şiddetini artırdı. Çevre yolu yağmur suyu birikintileri nedeniyle göle döndü, araçların geçişi aksadı. Su birikintilerine girerek yolda kalan bazı araçlar çekici yardımıyla götürüldü.

Kent merkezinde yayalar ise şemsiyeleri yardımıyla yağmurdan korundu. Kimileri de kentin tarihi noktalarında yağmur altında gezinti yaptı. Saat kulesi ve Kaleiçi bölgesinde yağmur altında yürümek isteyenlerin merkezi oldu. Antalya'da dün öğleden sonra etkili olan yağmur, yarın da şiddetini arttırarak devam edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Yağmurda yürüyenler

Sokaklardan detay

Haber: İbrahim LALELİ- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Ömer Çelik Hollanda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title