Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

1)SEVDİĞİ KADINI PAYLAŞMAK İSTEMEDİĞİ İÇİN LİSELİ AHMET'İ KATLETMİŞİZMİR'in Menemen İlçesi'nde, geçen hafta kaybolan ve Manisa'daki bir su kuyusunda cansız bedenine ulaşılan 15 yaşındaki lise öğrencisi Ahmet Coşkun'un katil zanlısı olarak gözaltına alınan üvey babası M.M.

1)SEVDİĞİ KADINI PAYLAŞMAK İSTEMEDİĞİ İÇİN LİSELİ AHMET'İ KATLETMİŞ

İZMİR'in Menemen İlçesi'nde, geçen hafta kaybolan ve Manisa'daki bir su kuyusunda cansız bedenine ulaşılan 15 yaşındaki lise öğrencisi Ahmet Coşkun'un katil zanlısı olarak gözaltına alınan üvey babası M.M.'nin (Müştak Mozzak) bir yurtta Kuran eğitimi verdiği ortaya çıktı. Liseli gencin yakınlarının iddiasına göre, M.M.'nin evlilik için önce Ahmet Coşkun'u ikna ettiği, Coşkun'un da annesinden M.M. ile evlenmesini istediği öğrenildi. Bu arada, gözaltına alınan Elif M.'nin (36) M.M.'den (26) 4,5 aylık hamile olduğu belirtildi. Suçunu itiraf eden M.M.'nin, oğlu Ahmet Coşkun'a düşkün olan Elif M.'yi çok sevdiği ve paylaşmak istemediğini, Ahmet Coşkun'u ortadan kaldırırsa daha mutlu bir hayatının olacağını düşündüğü için cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi.Karşıyaka'daki Atakent Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Ahmet Coşkun, geçen 12 Şubat'ta Bolu'dan gelen teyzesi Esma Koç'u görmek için dedesi Ahmet Koç'un Esatpaşa Mahallesi'ndeki evine gitti. Dedesinin evinden kendi evlerinde unuttuğu USB belleği almaya gideceğini söyleyerek ayrılan Coşkun'dan bir daha haber alınamadı. Coşkun'dan uzun süre haber alamayan ailesi, durumdan şüphelenerek oğullarının gidebileceği yerleri aradı. Coşkun'u bulamayan aile durumu polis ekiplerine bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, Coşkun'un yürüdüğü güzergah üzerindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan araştırma sonucunda Ahmet Coşkun'un en son evinin 150 metre ilerisindeki plastik doğrama atölyesinin önünden geçerken görüntülendiği öğrenildi. Coşkun'un cep telefonunun IMEI numarasını alan polis ekipleri, yaptıkları araştırma sonucunda Manisa'nın Yunusemre İlçesi Recepli Mahallesi yakınlarındaki bir bölgeden sinyal aldı. Harekete geçen ekipler, Ahmet Coşkun'un cansız bedenini bir su kuyusunda buldu. Jandarma ve AFAD ekipleri tarafından kuyudan çıkarılan Ahmet Coşkun'un cansız bedeni savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

KOMŞULARI ACI HABERLE YIKILDI

Liseli Ahmet Coşkun'un yıllarca yaşadığı dedesinin evinin bulunduğu sokaktaki komşuları acı haberi alınca adeta yıkıldı. Dede Ahmet Koç ile aynı sokakta yaşayan Hatice Kurnaz, "Bütün gün buradaydı, o gece işi halledip gelmiş. O gün hiçbir kıpırdama olmadı, sonrasında aramaya gitti. Kişiliğini çok beğenmedik, biraz farklı bir yapısı vardı. Ahmet çok sakin bir çocuktu, annesinden izin almadan hiçbir yere gitmezdi. Ahmet yurtta kalıyordu, Çiğli'de bir cemaate ait yurtta kalıyordu. Hocası önce onu ikna etmiş. Görünüşe göre Ahmet'i çok seviyorduö dedi. Ailenin karşı komşusu Duygu Burcu Gür, "Böyle bir canilik olamaz. Çocuk çok efendiydi, hiçbir arkadaşıyla kavgası olmazdı. Bu süreçte biz her gün birlikteydik komşular olarak, babası olacak o kişi kadınların yanından ayrılmadı, Elif ablanın telefonunu elinden bırakmadı ve onun konuşmasına izin vermedi. Gayet rahat tavırları vardı, sanki hiçbir şey olmamış gibi davranıyordu. Her yere Ahmet'in dayısıyla koşturdu. Nasıl bir Kuranı Kerim hocası bunu yapabilir. Biz kime güveneceğiz artık. Ahmet ailesiyle sorunu olmayan birisiydi. Annesi evlenmek istememişti, Ahmet vesile olmuş 'Ne olur anne sen bu kişiyle evlenir misin' demiş. Böyle bir acıyı yaşadığımız için çok üzgünüz. Neden yapmış olabileceğini bilmiyoruz. Gayet soğuk kanlıydı, Elif ablanın, kayın pederinin ve kayın validesinin yanındaydı. Elif abla hamileydi, Allah biliyor ama inşallah o çocuk da dünyaya gelmez. Biz anneyi hiçbir şekilde suçlu görmüyoruzö diye konuştu.

"KATİLİ BESLEMİŞİZ"

Ailenin yan komşusu Güllü Mısırlı "O caniyi burada yedirip içirdik, ama katili beslemişiz. O anneyi nasıl sorguya alıyorlar. Gelsin mahalleye sorsunlar onun hiçbir suçu yok. 'Aşkım aşkım aşkım' diyerek Elif'i hastaneye götürüyordu. Belki Elif'in annesi babasını da öldürecekti, sürekli eve girmek istiyorduö dedi.

ORTAOKULDAN BU YANA YURDA GİDİYORDU İDDİASI

Yakınları ve komşuları Ahmet Coşkun'un kuran eğitimi almak için zaman zaman Çiğli İlçesi'nde bir cemaate ait yurda ortaokul çağlarından buyana gittiğini, lise 9'uncu sınıf öğrencisi Ahmet Coşkun'un vakit namazlarını kıldığı, Kuran okuduğu ve okulda tanıştığı hocası M.M. ile annesinin evlenmesi için annesine istekte bulunduğu kaydedildi. Elif M. ile M.M.'nin geçen Ağustos evlendikleri, Elif M.'nin bu evliliğinden 4.5 aylık hamile olduğu bildirildi. Bu arada, Elif M.'nin ilk eşi Mustafa Ali Coşkun'dan liseli Ahmet henüz 15 aylıkken geçimsizlik nedeniyle boşandığı, o tarihten ikinci evliliğini yaptığı tarihe kadar babası Ahmet Koç'un evinde yaşadığı, evliliği düşünmediği ancak oğlunu kırmamak için evlenmeyi kabul ettiği belirtildi. Ayrıca Ahmet Coşkun'un otopsisinin yarın (Salı) yapılacağı bildirildi.

ÜVEY BABASI HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ

Lise öğrencisi Ahmet Coşkun, cansız bedeninin ayağına taş bağlanmış halde kuyuda bulunmasıyla ilgili üvey babası M.M. gözaltına alındı. Poliste sorgulanan M.M.'nin şüpheli ifadeleri üzerine yapılan detaylı sorgulamada katil zanlısı her şeyi anlattı. M.M.'nin, Ahmet Coşkun'un annesine aşık olduktan sonra, ilk etapta liseli genci evliliğe ikna ettiği, ardından da Coşkun annesini ikna etmesini sağladığı ortaya çıktı. Oğluna çok düşkün olan Elif M.'nin evliliği düşünmemesine rağmen oğlunu kırmamak için evliliği kabul ettiği öğrenildi. Bir gözü protez olan ve eşinden 10 yaş küçük olan M.M.'nin bu nedenle kompleks yaşadığı, Elif M.'nin oğluna olan düşkünlüğü nedeniyle de cinayete karar verdiğini itiraf ettiği ortaya çıktı.

PİKNİĞE GÖTÜRECEĞİNİ SÖYLEMİŞ

Katil zanlısı M.M.'nin, doğayı çok seven derslerinde de oldukça başarılı olan Ahmet Coşkun'u, kayıplara karıştığı gün pikniğe götürme bahanesiyle aldığı, ardından olayın yaşandığı kende köyü olan Recepli Köyü'ne götürdüğü, burada da Ahmet Coşkun'a arkasından saldırıp sopayla başına defalarca vurduğu belirlendi. Bir nalburdan aldığı sopayla bayıltıncaya kadar darp ettiği talihsiz liseliyi henüz ölmeden yine nalburdan aldığı çuvala koyup içine de taş dolduran M.M.'nin, daha sonra çuvalı su kuyusuna attığı tespit edildi. M.M.'nin sopayla çuvalı aldığı nalbura polis tarafından ulaşıldı.

AHMET'İ ARADAN ÇIKARTMAK İSTEMİŞ

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin sürdürdüğü soruşturma kapsamında, sorgulanan M.M.'nin, Elif M.'nin oğluna olan düşkünlüğü nedeniyle Ahmet Coşkun'u rakibi olarak görmeye başladığını ve onu ortadan kaldırırsa Elif M. ile daha güzel bir hayatının olacağını düşündüğü söylediği ileri sürüldü.

KONUŞMALARI SİLİP MESAJ ATMIŞ

Katil zanlısı M.M.'nin, olayın ardından önce kendi cep telefonu ve Ahmet Coşkun'un cep telefonundan yaptıkları konuşmalara ait kayıtları sildiği, ardından da hiçbir şey yaşanmamış gibi cinayetten sonra "Canım oğlum bu Cuma bana mesaj atmadın, seni çok özledim nasılsın" diye mesaj gönderdiği tespit edildi. Baba hasretiyle büyüyen Ahmet Coşkun'un yakınları, talihsiz gencin çok sevdiği ve annesiyle evlenmesini istediği M.M.'ye babası gibi davrandığını kaydetti.

ADLİYEYE SEVK EDİLECEKLER

Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan M.M., Elif. M., cinayete yardım ettiği gerekçesiyle yakalanan M.M.'nin arkadaşı Y.K.'nın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Öte yandan Ahmet Coşkun'un cansız bedenine yarın (Salı) otopsi yapılacağı öğrenildi.

ÇELİK YELEK GİYDİRİLDİ

İzmir'in Menemen İlçesi'nde kaybolduktan sonra Manisa'da bir su kuyusunda cansız bedeni bulunan lise öğrencisi Ahmet Coşkun'un katil zanlısı olarak gözaltına alınan üvey babası M.M. yoğun güvenlik önlemleri altnda adliyeye sevk edildi. Çelik yelek giydirilen M.M. polis otosuna bindirilirken Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan kalabalık kayil zanlısına tepki gösterdi. Polis kalabalığı güçlükle kontrol etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Ahmet Koç'un evinden görüntü

-Hatice Kurnaz ile röp.

-Duygu Burcu Gür ile röp.

-Güllü Mısırlı ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Zanlı adliyeye sevk edilirken

Tepkiler

( Haber, Kamera: Tufan HAMARAT / İZMİR, DHA)

========================================================

2)TEPKİ ÇEKEN 'SURİYELİ' PAYLAŞIMINA, 'ŞAKALAŞMAYDI' AÇIKLAMASI

SURİYELİ işçinin karnına diziyle bastırdığı fotoğrafı, altına 'Türk'ün Suriyeli'den intikamı' notuyla sosyal medya hesabından paylaşan ve büyük tepki çeken Hasan Kartal, olayın sanıldığı gibi şiddet içermediğini, şakalaşmadan ibaret olduğunu söyledi. Fotoğraftaki Suriyeli Mustafa ile aynı işyerinde çalıştığını söyleyen Hasan Kartal, "Fotoğrafı paylaşırken üzerine yazdığım cümleler hatalıydı. Yazmamam gerekirdi" diye konuştu.

İzmir'in Bornova İlçesi Ayakkabıcılar Sitesi'nde bir ayakkabı imalathanesinde çalışan Hasan Kartal, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta kullandığı Şafak Kartal isimli hesabından bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta yerde yatan bir Suriyeli işçinin karnına diziyle bastırırken görülen Hasan Kartal, yanına da 'Türk'ün Suriyeli'den intikamı' notunu düştü. 'Yorumlar' kısmında ise olayın aslını soranlara Hasan Kartal, "Sabah işe geç gelmenin cezasını kestim" diye yanıt verdi.

16 Şubat Perşembe günü yapılan bu paylaşım sosyal medyada hızla yayılmaya ve tepki çekmeye başladı. Haber sitelerinde de konu edilen paylaşım üzerine çok tepki aldığını belirten Hasan Kartal, olayı Doğan Haber Ajansı muhabirine anlattı.

'İKİMİZ DE İŞÇİYİZ'

Suriyeli Mustafa ile aynı işyerinde çalıştıklarını söyleyen Kartal, "Benim işveren olduğum yönünde haberler var. Ben işveren değil, o iş yerinde işçiyim. İkimiz de kalite kontrol bölümünde çalışıyoruz. Mustafa 3-4 aydır bizimle çalışıyor. Gün içinde defalarca şakalaşırız. Ben bu fotoğrafı şakalaşırken çektim. Paylaşıp paylaşamayacağım konusunda çekişirken, fotoğrafı Facebook hesabımdan paylaştım. Yazdığım başlık hatalı oldu. O şekilde yazmamam gerekirdi. Ancak olayın içinde şiddet yok. Sadece şakalaşma var" dedi.

'TEHDİT EDENLER VAR'

Paylaşımın üzerine çok fazla tepki mesajı aldığını belirten Hasan Kartal, "Hakaret edenler, tehdit edenler var. Ben de cevap vermek yerine bir süreliğine hesabımı dondurdum. Olay ciddi olsaydı çok farklı şekilde tepki verebilirdim. Ancak olayın şaka olduğunu bildiğim için mesajlara yanıt bile vermiyorum" diye konuştu.

Mustafa ile olaydan sonra 19 Şubat Pazar günü telefonla konuştuklarını söyleyen Kartal, "Bana Facebook üzerinden mesaj attı. İşi bırakacağını söyledi. Bırakmamasını söylediğimde, aldığı haftalığın yetmediğini belirtti. Telefonla konuşmaya devam ettik. Para işinin çözülebileceğini işini bırakmamasını söyledim" dedi.

'ŞAKA OLDUĞUNA İNANIYORUM'

Olayı öğrendikleri andan itibaren araştırmaya başladıklarını belirten İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata ise Hasan Kartal'ı uzun süredir tanıdığını söyledi. Ata, "Hasan yıllar önce de yanımda çalışmıştı. Hasan'ı tanıdığım için bu olayın özünde şaka olduğuna inanıyorum. Çalışan arkadaşlarımız birbiriyle sürekli şakalaşırlar. Sabah işyerinde şakalaştıktan sonra Facebook'tan paylaşımı yapıyor. Suriyeliye şiddet uygulanıyor gibi bir paylaşım. Tabii ki bunu tasvip etmiyoruz, olmaması gereken bir şey. Kendisine sorduğumda şaka olduğunu söyledi. Bundan iki yıl önce Ayakkabıcılar Sitesi'nde Suriyeliler ile ilgili bir sıkıntı yaşanmıştı. Şu sıralarda bir gerginlik yok sitede şu an. Zaman zaman şakalaşmalar olacaktır. Ancak fotoğrafın üzerine yazılan yazıda sıkıntı var, olmaması gerekiyor. Böyle paylaşımlardan kaçınmak gerek. Suriyeliler bizim misafirimiz birlikte çalışıyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------

Hasan Kartal ile röp.

Yalçın Ata ile röp.

Mesajlardan görüntü

Hasan Kartal ve Suriyeli Mustafa'nın fotoğrafı

Genel ve detay görüntüler.

Haber: Timur TARLIĞ Kamera: Mücahit BEKTAŞ

======================================================

3)BİNGÖL'DE BOMBALI ARAÇ SALIDIRISINDA KULLANILABİLECEK 2 TON PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Bingöl kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlediği oparasyonda, bombalı araç saldırsında kullanabileceği değerlendirilen 1,5 ton Amonyum nitrat gübre, 500 kilo amonyum gübre ile hazırlanmış patlayıcı madde ve 1 adet Zagros silahı ele geçirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 19 Şubat'ta merkeze bağlı Oğludere Köyü kırsalında yapılan, "Şehit Güvenlik Korucusu Hasan Kızılboğa-10" operasyonunda örgüte ait önemli miktarda silah, mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi. Operasyonla teröristlerin baharla birlikte yapmayı planladığı hain saldırılarda kullanacağı değerlendirilen büyük miktarda patlayıcı madde ve mühimmat ele geçirildi ve teröristlerin hain emellerine ulaşmalarının TSK'nın aralıksız çalışmaları sonucunda bir kez daha engellendiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Operasyonda PKK/KCK terör örgütüne ait, 1 Adet Zagros silahı, 1000 Adet 12,7 mm Zagros silahına ait mühimmat, 1000 Adet 7,62 mm Bixi mühimmatı, 500 Adet 5,56 mm mühimmat, En az 4 bombalı araç saldırısında kullanılabilecek 1,5 ton Amonyum Nitrat Gübre ve 500 Kg amonyum nitrat gübre ile hazırlanmış patlayıcı madde, bomba yapımında kullanılmak üzere 600 metre kablo, Bombalı eylemlerde kullanılabilecek 3 Adet tüp, 30 Lt. Mazot ile çok sayıda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi."

Valilik açıklamasında ayrıca Bingöl'de çeşitli tarihlerde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda tespit edilen 6 mevzi, 30 sığınak, 1 deponun da imha edildiği bildirildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Ele geçirilen malzemeler

-İmha patlama anı

BİNGÖL/DHA

=====================================================

4)RUS ÇIKARMA GEMİSİ ÇANAKKALE BOĞAZI'NDAN GEÇTİ

ÇANAKKALE Boğazı'ndan, Rus Donanması'na ait 'Nikolai Filchenkov' isimli genel amaçlı çıkarma gemisi geçti.

Marmara Denizi'nden bugün saat 11.00'de Çanakkale Boğazı'na giriş yapan Rus donanmasının Karadeniz filosuna bağlı 152 borda numaralı 'Nikolai Filchenkov' isimli genel amaçlı çıkarma gemisi, iki saat içinde boğazın manevra yapılması en güç noktası Nara Burnu önlerini geldi. Türk sahil güvenlik botunun eşlik ettiği çıkarma gemisi sorunsuz şekilde Nara Burnu'nu dönüp, Çanakkale önlerine ulaştı. Savaş gemisinin boğaz geçişi sırasında Avrupa yakasındaki Çanakkale Savaşları Tarihi Gelibolu Alan Başkanlığı bahçesindeki tarihi toplarla aynı kareye yansıyan görüntüsü de dikkat çekti. Rus çıkarma gemisinin önce Ege Denizi'ne açılacağı, ardından da Akdeniz'e gitmek üzere yol alacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Tarihi toplarla aynı karede yer alan savaş gemisinden görüntü

-Boğazdan geçen Rus çıkarma gemisinden görüntüler

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

======================================================

5)ÜZERİNE 2.5 TONLUK DEMİR DÜŞEN İŞÇİ KURTARILAMADI

ESKİŞEHİR'de yapımı devam eden hastane inşaatında çalışan işçi 29 yaşındaki Ali Torun'un üzerine vinç halatının boşalması sonucunda yaklaşık 2.5 ton ağırlığında demir düştü. Ağır yaralanan Torun, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

Olay önceki gün 71 Evler Mahallesi'ndeki yapımı devam eden 1081 Yataklı Eskişehir Şehir Hastanesi inşaatında meydana geldi. 21 yaşındaki İsmet Ordu'nun operatörlüğünü yaptığı vinçten halat boşalması sonucunda iki buçuk ton ağırlığındaki demir malzeme aşağıda çalışmakta olan Ali Torun adlı işçinin üzerine düştü. Ağır yaralanan Torun 112 ambulansıyla Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ali Torun doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

Ölen Ali Torun'un cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Adıyaman'a götürülürken polis, vinç operatörü İsmet Ordu ve hastane inşaatının iş güvenlik uzmanı M.İ. hakkında soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Hastane inşatının,

-İnşaattaki vinçlerin,

-Eskişehir Devlet Hastanesi'nin dışından çekilen görüntü,

-Ölen işçinin sağlık fotoğrafları bulunuyor.)

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR,

======================================================

6)TÜRKİYE'YE 100 BİN UYUŞTURUCU HAP SOKMAK İSTERKEN YAKALANDI

BULGARİSTAN'dan Türkiye'ye giriş yapan minibüste şüphe üzerine yapılan aramada 100 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndaki gümrüklü alanda kaçmaya çalışırken yakalanan sürücü S.T., tutuklandı.

Edirne'nin Bulgaristan sınırındaki Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı S.T.'nin kullandığı minibüs, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerinin şüphelenmesi üzerine X-Ray taramasına sevk edildi. Bu sırada sürücü S.T., aracın X-Ray sisteminin bulunduğu bölgeye götürüldüğü sırada gümrüklü saha içinde kaçmaya çalıştı. Şüpheli, ekipler tarafından gümrüklü alan dışına çıkmadan yakalandı. Şüpheli S.T.'nin sorgusunda çelişkili ifadeler vermesi üzerine minibüsü hangara çekilip narkotik dedektör köpek 'Benga' ile detayla aramaya alındı. 'Benga'nın araç içerisindeki siyah bir spor çantasına aşırı tepki vermesi üzerine çantayı açan ekipler, vakumlanmış şeffaf poşetlerde yeşil ve pembe renkli haplar ile karşılaştı. Yapılan incelemede uyuşturucu hapların 100 bin adet olduğu belirlendi.

Hapların değerinin 4 milyon 750 bin lira olduğu belirtildi. Uyuşturucu madde, kaçak eşya taşımasında kullanılan minibüs ile sürücüye ait cep telefonuna el konuldu. Şüpheli S.T., soruşturmasının ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Sınır kapısı peronları

-Minibüste narkotik köpeğiyle arama yapılması

-Uyuşturucu hapların bulunması

-Hapların kimyasal testten geçirilmesi

-Ele geçen uyuşturucu haplar

Haber-Kamera: EDİRNE,-

=======================================================

7)'İSTİKLAL YOLU' YÜRÜYÜŞÜNDE 1 METRE KARDA KAMP

KASTAMONU'nun İnebolu İlçesi'nde, Kurtuluş Savaşı'nda Ankara'ya cephane taşırken soğuktan donarak şehit olan Şerife Bacı anısına düzenlenen, 'Şerife Bacı ve Tüm Şehitleri Anma İstiklal Yolu Yürüyüşü'ne katılanlar, 2'nci geceyi karla kaplı Çuha Doruğu'ndaki kamp alanında geçirdi.

'Şerife Bacı ve Tüm Şehitler İstiklal Yolu' yürüyüşü, Cumartesi günü İnebolu Limanı'dan başladı. İnebolu-Kastamonu arasında gerçekleştirilen yürüyüşe katılan yaklaşık 200 kişi, karlı 'İstiklal Yolu' güzergahında yürüyerek Küre İlçesi Çuha Doruğu mevkisine ulaştı. Grup, ikinci geceyi burada yaklaşık 1 metre kar bulunan kamp alanında geçirdi. Kar üzerinde çadır kuran grup, yakılan ateşin etrafında toplanıp ıslanan ayaklarını kurutmaya çalışırken, dağıtılan sıcak su ile de ısındı. Ardından İnebolu Belediyesi'nce dağıtılan sucuk ekmekleri yediler.

Geceyi burada geçiren 'İstiklal Yolu' yürüyüşçüleri, sabah yola devam etti. Karla kaplı güzergahta ilerleyen yürüyüşçüler, bu geceyi de Seydiler İlçesi'ndeki kamp alanında geçirecek. Jandarma, UMKE, AFAD ekiplerinin de eşlik ettiği 95 kilometrelik parkurda yapılan yürüyüş, yarın Kastamonu Cumhuriyet Meydanı'nda sona erecek.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Yürüyüşçülerin Çuha Doruğu mevkiinde kar üzerinde çadır kurma çabaları

-Yürüyüşçülerle röportajlar,

-Duygu ve düşüncelerini paylaşmaları,

-Çadır etrafında yürüyüşçüler.

Süre: 02.50 Boyut: 111 MB

Haber-Kamera: Barış İLYASOĞLU/İNEBOLU(Kastamonu),

======================================================

ENGELLİNİN EVİNDEKİ KÖMÜRLERİ ÇALDILAR

NİĞDE'de tren kazası sonucu 2 bacağı kesilen 49 yaşındaki Yılmaz Karaman'ın evinin bahçesindeki, Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan aldığı kömürleri çalındı.

İlhanlı Mahallesi'ndeki evinde oturan 2 çocuk babası Yılmaz Karaman, bu sabah uyandığında evinin bahçesindeki kömürlükte bulunan 20 torba kömürün yerinde olmadığını farkince durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, inceleme yaparak hırsızların yakalanması için çalışma başlattı. Kış ortasında kömürsüz kaldıklarını belirten Karaman, hırsızlığa tepki gösterdi. Karaman, "Vicdansızlar, devletin verdiği kömürü çalıp götürmüş. İki çocuğuma bakıyorum mağdurum, engelliyim devletin verdiği maaşla geçiniyorum. Polis çağırdım, gelip kontrol ettiler. Çevrede güvenlik kamerası, gören, bilen yok. Polis arkadaşlar yardımcı oluyorlar" dedi. Hırsızlara da seslenen Karaman, "Adam mı bulamadınız, engelli bir insanın kömürünü çaldınız. Hiç mi utanmadınız?" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Yılmaz Karaman'ın evden çıkarken görüntüsü

Yılmaz Karaman'ın açıklaması

Yılmaz Karaman'ın çocuklarıyla görüntüsü

Kömürlükten görüntü

Evin bahçesinden detay görüntü

Yılmaz Karaman'ın açıklaması

Penceren el sallarken görüntü

SÜRE: 02'01" BOYUT: 129 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

===================================================

MARMARA DENİZİ'NDE 3 METRELİK KÖPEK BALIĞI YAKALADI

TEKİRDAĞ'da Marmara Denizi'ne açılan balıkçılar, 3 metre uzunluk, 150 kilo ağırlığında camgöz cinsi köpek balığı yakaladı. Balıkçı tezgahında sergilenen köpek balığı vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

Çorlu'da 15 yıldır balıkçılık yapan 28 yaşındaki Kıvanç Batur, arkadaşıyla birlikte dün gece balık avlanmak için Tekirdağ'dan Marmara Denizi'ne açıldı. Balıkçıların ağlarına 150 kilo ağırlığında 3 metre uzunluğundaki camgöz cinsi köpek balığı takıldı. Ağlarına büyük bir köpek balığı takıldığın belirten Kıvanç Batur, "Arkadaşlarla birlikte balık için denize açıldık. Bu köpek balığı ağlarımıza takıldı. Üç metre boyunda 150 kilo ağırlığında. Şu anda tezgahımızda sergiliyoruz. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var. Herkes gelip fotoğraf çektiriyor. Satılık mı diye soran çok. Almak isteyenlere kilosu 20 liradan satacağız" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Balıktan detaylar

Vatandaşların balıkla fotoğraf çektirmeleri

Vatandaşlar ile röportaj

Balıktan detaylad

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Kartal Mustafa Ali Menemen Politika Güncel Haberler

title